Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.mam pytanie czy moze ktos wedkowal juz leszcze na zalewie?? juz sa po tarle?? czy wogole cos juz mozna tam polowic??dzieki za info. pozdrawiam

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 69
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ponawiam pytanie poprzednika, dzieje się tam coś warto sie wybrać. I jeszcze pytanie dotyczące dopłat gdzie znajde jakies konkretne informacje dotyczące tej dopłaty nr konta itd

• 1 month later...
Napisano

Witam, nie wędkowałem, ale ojciec pojezdzil kilka razy i leszcze biorą. Takie sztuki do 1,5 kg na feederki, można połowić nawet bez wcześniejszego nęcenia-tylko z koszyczków.

Co do opłaty za Domaniów to u mnie płaci sie tam, gdzie robi sie oplate na poczatku roku, to jest dodatkowe 20 zl i dostaje sie znaczek pozwalajacy na lowienie na tym zbiorniku.

• 6 months later...
  • 2 weeks later...
Napisano

lokalizacja Domaniowa:

wpisz w szukaczu.pl miejscowość Przytyk i na południe od niego jest zal.Domaniów.

Łowiłem w zeszłym roku raz w sierpniu bez specjalnych przygotowań w 7 godzin 8 leszczy 40-50cm na koszyczek dwoma feederami.

• 1 month later...
Napisano
koledzy słyszał ktoś ze domaniów mają odławiać kutrami w tym roku?

...a to do tej pory nie odławiali... :shock::shock:

Wystarczy z miejscowymi porozmawiać. Co się dzieje na tym zbiorniku.

Zarybiają najczęściej przed zawodami czym popadnie. Ciekawe kiedy ktoś wreszcie wpadnie na genialny pomysł rodem z USA zarybić ten zbiornik niezwykle plenną rybą (niczym "japoniec") tołpygą białą.

Rybka zajebiś... szybko rośnie. tarło ma i cztery razy do roku. Osiąga do 20kg. :mrgreen:

To powinno wszystkich zadowolić....

Napisano

Ja byłem tam pierwszy raz w tamtym roku. Oczywiście podjarany tym, że wszyscy mówili, że tam taaaakie ryby. Pojechałem. Dotarłem o 4 rano. Łowiłem 11. Niestety nic nie złowiłem.

Napisano

...a to do tej pory nie odławiali... :shock::shock:

Wystarczy z miejscowymi porozmawiać. Co się dzieje na tym zbiorniku.

Zarybiają najczęściej przed zawodami czym popadnie. Ciekawe kiedy ktoś wreszcie wpadnie na genialny pomysł rodem z USA zarybić ten zbiornik niezwykle plenną rybą (niczym "japoniec") tołpygą białą.

Rybka zajebiś... szybko rośnie. tarło ma i cztery razy do roku. Osiąga do 20kg. :mrgreen:

To powinno wszystkich zadowolić....

pomysł dobry w USA,a my jesteśmy sto lat za murzynami niestety :neutral:

Napisano
omysł dobry w USA,a my jesteśmy sto lat za murzynami niestety :neutral:

To była ironia. Pomysł masakryczny. Lepiej aby na niego te głąby z PZW nie wpadły. Ryba niszczy niezmiernie rodzimy ekosystem w zastraszającym tempie. W Stanach stał się taką plagą jak u nas na niektórych akwenach Sumik karłowaty.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Napisano

póki co odradzam jeździć na karpia. kompletnie nie bierze. złapałem ostatnio 2 małe po 2kg i miały jakieś plamy na sobie. teraz sie wybieram z kulkami i kuku na tydzień. może ktoś łapie karpie na domaniowie.? jak tak niech napisze na pw. pozdrawiam. :wink:

• 10 months later...
Napisano

odświeżmy temat

był ktoś ostatnio?

nie będę pytał czy bierze ale zapytam gdzie polecacie miejscówkę pod 4-dniowy wyjazd z rozbiciem namiotu?

z nastawieniem na białą rybę i w nocy na trupka ?

z góry dzięki

• 4 weeks later...
Napisano

UWAGA NA ZŁODZIEJSTWO SZCZENIAKÓW/MAŁOLATÓW Z RADOMIA KTÓRZY POD PRETEKSTEM WĘDKOWANIA KRADNĄ NAJGORSZY SPRZĘT(NA SZCZĘŚCIE).

NAJCZĘŚCIEJ UCZĘSZCZANE OKOLICE TO WIEŚ BRUDNÓW I WÓLKA DOMANIOWSKA PRZEZ ZŁODZIEJSTWO OCZYWIŚCIE

STRAŻ RYBACKA NIEKOMPTENTNA NIEZNAJĄCA POROZUMIEŃ

:evil::evil::evil: