Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

tomek1, nie zastanawiałeś się kiedyś, żeby otworzyć biznes "wędkarskie usługi pomocnicze" ? :) Patrzyłem na filmik i z podziwu wyjść nie mogłem jak pięknie operowałeś przynętami, podbierakiem, aparatem :)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
tomek1, nie zastanawiałeś się kiedyś, żeby otworzyć biznes "wędkarskie usługi pomocnicze" ? :) Patrzyłem na filmik i z podziwu wyjść nie mogłem jak pięknie operowałeś przynętami, podbierakiem, aparatem :)

Było to dość trudne, bo choć tego nie widać na filmie miejsce było "projektowane" na jedną osobę i na dodatek jest dość trudne (stromy brzeg i nawis gałęzi nad głową).

A tak na marginesie, to po tamtym spotkaniu nie zazdroszczę przewodnikom wędkarskim. Trini przejechała ponad 300 km żeby spędzić trzy dni u mnie. Niby łowisko nęcone, ale jest to swego rodzaju obawa- zaczynając od prozaicznego "czy ktoś mnie nie podsiadł?" aż po "czy będą brały?" :mrgreen::lol:

Napisano

Kolejna z moich zasiadek karpiowych. Tym razem kończąca sezon dwudniowa zasiadka w ostatnich dniach września. Chłodne dni, w nocy zamarznięta mata, ale mimo to kilka ryb udało się złowić. Aż się nie chce wierzyć, że od tamtej zasiadki minęło pół roku...

Napisano
Tomek, Możesz opisać jakich kijów i młynków używasz? :wink: Pozdrawiam

Na karpia ósmy sezon kije Dragon Long Distance Carp 3,9 m 3 lbs i kołowrotki Jaxon Marlon 6500. Kije trochę nie z tej epoki- ciężkie, ale kołowrotki zasługują na uznanie. Używam je na karpia, suma, z plaży, na dorsza... Bez żadnej konserwacji (tylko wymiana łożyska w rolce i woda z prysznica po dorszach i plaży) działają do dziś.

Dopiero w zeszłym sezonie lekko zaczął szwankować mechanizm blokowania korby. Ale po tylu latach surfcastingu, morskiej wody, holi karpi z wywózek itd to można powiedzieć, że są przetestowane :lol:

Zresztą o jakości kołowrotka świadczy fakt, że po tylu latach jest ciągle w sprzedaży i to w cenie wyższej niż 7-8 lat temu!

Napisano

A oto kilka moich filmików z sesji wędkarskich:

Tyczka z Milton Lake 1 marca

Method feeder i nie tylko na łowisku karpiowym - 10 marca

Sesja z kanału Basingstoke - 13 marca

Napisano

Pierwsza część filmu z mojej ostatniej sesji na Gold Lake w Aldershot. Tyczka, Metoda, margin fishing... Leszcze, płocie no i karpie... ;)

Napisano

Witam Panowie i Panie. Zapraszam was na nowy kanał wędkarski na YT pod nazwą "Wędkarska Pasja". Jest to kanał dotyczący wędkarstwa spinningowego. Jesteśmy z kolegą pasjonatami tej metody od wielu wielu lat. Głównie łowimy na rzece Odrze, Warcie, Postomii i niewielkich rzekach nizinnych na terenie woj Lubuskiego i Zachodniopomorskiego, zarówno z brzegu jak i z łodzi. Zapraszamy do oglądania oraz subskrybowania naszego kanału oraz polubienia filmów.

Kilka naszych filmów:

Spinning pod filarami mostów - 33 min

Wiosenna Odra - 25 min

Kleniowa rzeka - 29 min

Odrzańskie lato - 50 min

link do kanału na YT:

www.youtube.com/user/PLtier

pozdrawiam

Napisano

Moja ostatnia sesja na wodzie klubowej Farnham Angling Society. Pieknie położony zbiornik w sosnowym lesie, niedaleko pola golfowego... W roli głównej wystapiły karasie - złote śliczności! ;)

Napisano

Film z mojej wyprawy do Aldershot na flagową wodę mojego koła - Farnham Angling Society.

Mimo zmiennej pogody, gdzie raz świeciło słońce, raz lało jak z cebra o czasami i gradem sypneło - ryby dopisały...

Napisano

Filmiki z ostatniej sesji... Łowiłem tyczką na łowisku linowo- karasiowym w Marsh Farm. O dziwo w głównej roli wystapił leszcz! Karaś nie zerował intensywnie ale coś tam udało sie złapać... :wink:

Napisano

To teraz moja kolej. Zachęcam do oglądnięcia mojego krótkiego filmiku który przedstawia moje zmagania z kleniami na rzece Ropie podczas mojego krótkiego pobytu w kraju. Większość ujęć wykonałem kamerą RedLeave rd990. Mam nadzieje że spodobają się Wam te te ujęcia bo uważam że jest to naprawdę fajna kamerka która może godnie konkurować z GoPro Hero?!

https://www.youtube.com/watch?v=shFkBChYFmYj.

• 2 weeks later...