maryaChi Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 tomek1, nie zastanawiałeś się kiedyś, żeby otworzyć biznes "wędkarskie usługi pomocnicze" ? Patrzyłem na filmik i z podziwu wyjść nie mogłem jak pięknie operowałeś przynętami, podbierakiem, aparatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Marca 2014 Share Napisano 2 Marca 2014 tomek1, nie zastanawiałeś się kiedyś, żeby otworzyć biznes "wędkarskie usługi pomocnicze" ? Patrzyłem na filmik i z podziwu wyjść nie mogłem jak pięknie operowałeś przynętami, podbierakiem, aparatem Było to dość trudne, bo choć tego nie widać na filmie miejsce było "projektowane" na jedną osobę i na dodatek jest dość trudne (stromy brzeg i nawis gałęzi nad głową). A tak na marginesie, to po tamtym spotkaniu nie zazdroszczę przewodnikom wędkarskim. Trini przejechała ponad 300 km żeby spędzić trzy dni u mnie. Niby łowisko nęcone, ale jest to swego rodzaju obawa- zaczynając od prozaicznego "czy ktoś mnie nie podsiadł?" aż po "czy będą brały?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekkk100 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 aa na poczatek szczupaczek no i lososiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekkk100 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 oraz nie moze zabraknac pstraga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Marca 2014 Share Napisano 7 Marca 2014 slawekkk100, witaj na forum. Fajnie, że się zarejestrowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek_P43 Napisano 12 Marca 2014 Share Napisano 12 Marca 2014 oraz nie moze zabraknac pstraga Początek trochę amatorsko zrobiony, ale sam content ok, wzmaga apetyt na wędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Kolejna z moich zasiadek karpiowych. Tym razem kończąca sezon dwudniowa zasiadka w ostatnich dniach września. Chłodne dni, w nocy zamarznięta mata, ale mimo to kilka ryb udało się złowić. Aż się nie chce wierzyć, że od tamtej zasiadki minęło pół roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gornzola Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Tomek, Możesz opisać jakich kijów i młynków używasz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 Tomek, Możesz opisać jakich kijów i młynków używasz? Pozdrawiam Na karpia ósmy sezon kije Dragon Long Distance Carp 3,9 m 3 lbs i kołowrotki Jaxon Marlon 6500. Kije trochę nie z tej epoki- ciężkie, ale kołowrotki zasługują na uznanie. Używam je na karpia, suma, z plaży, na dorsza... Bez żadnej konserwacji (tylko wymiana łożyska w rolce i woda z prysznica po dorszach i plaży) działają do dziś. Dopiero w zeszłym sezonie lekko zaczął szwankować mechanizm blokowania korby. Ale po tylu latach surfcastingu, morskiej wody, holi karpi z wywózek itd to można powiedzieć, że są przetestowane Zresztą o jakości kołowrotka świadczy fakt, że po tylu latach jest ciągle w sprzedaży i to w cenie wyższej niż 7-8 lat temu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 16 Marca 2014 Share Napisano 16 Marca 2014 A oto kilka moich filmików z sesji wędkarskich: Tyczka z Milton Lake 1 marca Method feeder i nie tylko na łowisku karpiowym - 10 marca Sesja z kanału Basingstoke - 13 marca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Pierwsza część filmu z mojej ostatniej sesji na Gold Lake w Aldershot. Tyczka, Metoda, margin fishing... Leszcze, płocie no i karpie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 A to część druga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLtier Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Witam Panowie i Panie. Zapraszam was na nowy kanał wędkarski na YT pod nazwą "Wędkarska Pasja". Jest to kanał dotyczący wędkarstwa spinningowego. Jesteśmy z kolegą pasjonatami tej metody od wielu wielu lat. Głównie łowimy na rzece Odrze, Warcie, Postomii i niewielkich rzekach nizinnych na terenie woj Lubuskiego i Zachodniopomorskiego, zarówno z brzegu jak i z łodzi. Zapraszamy do oglądania oraz subskrybowania naszego kanału oraz polubienia filmów. Kilka naszych filmów: Spinning pod filarami mostów - 33 min Wiosenna Odra - 25 min Kleniowa rzeka - 29 min Odrzańskie lato - 50 min link do kanału na YT: www.youtube.com/user/PLtier pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
El Kilo Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 Bardzo ciekawy kanał, dzięki za informacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 19 Marca 2014 Share Napisano 19 Marca 2014 PLtier, mam nadzieję, że Wasza aktywność na forum nie ograniczy się do zareklamowania kanału na YT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 26 Marca 2014 Share Napisano 26 Marca 2014 Moja ostatnia sesja na wodzie klubowej Farnham Angling Society. Pieknie położony zbiornik w sosnowym lesie, niedaleko pola golfowego... W roli głównej wystapiły karasie - złote śliczności! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 30 Marca 2014 Share Napisano 30 Marca 2014 Film z mojej wyprawy do Aldershot na flagową wodę mojego koła - Farnham Angling Society. Mimo zmiennej pogody, gdzie raz świeciło słońce, raz lało jak z cebra o czasami i gradem sypneło - ryby dopisały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Filmiki z ostatniej sesji... Łowiłem tyczką na łowisku linowo- karasiowym w Marsh Farm. O dziwo w głównej roli wystapił leszcz! Karaś nie zerował intensywnie ale coś tam udało sie złapać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Kwietnia 2014 Share Napisano 3 Kwietnia 2014 Luk10, bardzo ciekawe filmy- już zalinkowane na naszym facebooku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 To teraz moja kolej. Zachęcam do oglądnięcia mojego krótkiego filmiku który przedstawia moje zmagania z kleniami na rzece Ropie podczas mojego krótkiego pobytu w kraju. Większość ujęć wykonałem kamerą RedLeave rd990. Mam nadzieje że spodobają się Wam te te ujęcia bo uważam że jest to naprawdę fajna kamerka która może godnie konkurować z GoPro Hero?! https://www.youtube.com/watch?v=shFkBChYFmYj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Winko, super film! Ciekawa narracja, trafne wskazówki i prawdziwe emocje znad wody. Gratuluję udanego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Winko Napisano 4 Kwietnia 2014 Share Napisano 4 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki Tomku, cieszę sie że Ci się to spodobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk10 Napisano 10 Kwietnia 2014 Share Napisano 10 Kwietnia 2014 Kolejny mój wypad nad wodę. Tym razem tyczka na przemian z pellet feederem i Metodą. W roli głównej karasie i liny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drużyna Łowców Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 rozpoczęcie sezonu drużyny Łowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drużyna Łowców Napisano 18 Kwietnia 2014 Share Napisano 18 Kwietnia 2014 zasiadka nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi