Qba-Zgorzelec Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 A skąd wypływałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Władek - Neptun i Jastarnia - Passat 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 tobie z W-wy bliżej, dla mnie ze Zgorzelca najlepiej do Darłowa i Kołobrzegu i to przez Niemcy. Popłynąłem w połowie maja na Baltic Star i się nie zawiodłem. Jedzonko było, kawa i herbata dostępna przez cały czas trwania rejsu, szypra również polecam, jak trafiliśmy na łowisko to napływał skutecznie i chyba każdy był zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 jakie macie doświadczenia/zdanie z WŁA-28? albo Stolem-em?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysio69 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 jaki kuter wybrać we władysławowie?? polecacie coś dobrego,chodzi mi głównie o ryby,a nie o kawe czy fasolke po bretońsku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 jaki kuter?? sam juz nie wiem? Wisniewski to był ponoc dobry..ale kilka lat temu, teraz to jedzie na starej wyrobionej opinii a żółtodzioby takie jak ja zachwyceni sa jak złapia 5 sztuk po 40 cm )!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 Witam 22 lipca jadę do Mrzeżyna .Poszukuje namiarów na jakiś dobry kuter w okolicach . I do spełnienia jeden warunek mianowicie żeby wędka i kołowrotek z linka był do wypożyczenia (pilkery będę miał swoje).Czy ktoś ma jakiś namiar??? PS:Do dyspozycji max 200 ZŁ na rejs! PS2:Będę 2 tygodnie w Mrzeżynie także termin jakiś może być oddalony od 22.07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 5 Lipca 2008 Share Napisano 5 Lipca 2008 z Mrzeżyna masz 20 km do Kołobrzegu, a stamtąd proponuję firmę Ark Charter i jednostkę Baltic Star. Namiary masz tutaj: http://www.arkcharter.pl/kontakt.htm. Polecam, z resztą ja mam wykupione tam dwa rejsy na 22 i 24 lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 Qba-Zgorzelec, Stron anie działa , cenowo jak wychodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 6 Lipca 2008 Share Napisano 6 Lipca 2008 arek_glogow, wklep samo http://www.arkcharter.pl i pójdzie (sprawdziłem), mało tego da się odpalić zakładkę kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 7 Lipca 2008 Share Napisano 7 Lipca 2008 130 pln za rejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuniek Napisano 13 Lipca 2008 Share Napisano 13 Lipca 2008 Witam W sierpniu od 14 do 21 wybieram się z rodziną do kołobrzegu . po opowiadaniach kolegów którzy mieli okazję już łowić dorsze też chcę tego spróbować. Więc proszę o opinie który kuter wybrać (najlepiej jakiś kontakt) może macie jakieś znajomość gdyby miejsc nie było. którego nie wybierać. jakieś cenne wskazówki typu jak holować rybę, jaki kij (długość, twardość) kołowrotek ? a może na ten jeden raz wypożyczyć, na kutrze ? (tylko co oni tam mają ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinbox Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 niuniek...... z tego co piszesz wnioskuję, że jest to Twój pierwszy rejs, więc lepiej sprzęt pożyczyć na kutrze za 20 zł, ale z drugiej strony jesli planujesz rozpocząć przygodę z morzem to warto zainwestować w sprzet jesli masz do wydania 500 zl to chetnie doradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 proponuję firmę Ark Charter i jednostkę Baltic Star. Namiary masz tutaj: http://www.arkcharter.pl/kontakt.htm. Pisałem wcześniej, ale się powtórzę. Raz tam byłem i jestem zadowolony z resztą 22 i 24 lipca znowu płynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuniek Napisano 14 Lipca 2008 Share Napisano 14 Lipca 2008 niuniek...... z tego co piszesz wnioskuję, że jest to Twój pierwszy rejs, więc lepiej sprzęt pożyczyć na kutrze za 20 zł, ale z drugiej strony jesli planujesz rozpocząć przygodę z morzem to warto zainwestować w sprzet jesli masz do wydania 500 zl to chetnie doradzę dokładnie będzie pierwszy raz, już zarezerwowałem miejsce na kutrze PILKER na 18.08, na POSZUKIWACZU nie było w tym terminie żadnych miejsc. kolego marcinbox mówisz że w kwocie 500zł bymi się zamkna ze wszystkim ? (wedzisko, kołowrotek, plecionka pilkery itp. poprostu od A do Z ?) jeśli tak to napisz co gdzie kupować. proponuję firmę Ark Charter i jednostkę Baltic Star. Namiary masz tutaj: http://www.arkcharter.pl/kontakt.htm. Pisałem wcześniej, ale się powtórzę. Raz tam byłem i jestem zadowolony z resztą 22 i 24 lipca znowu płynę kolego Qba-Zgorzelec na kutrze Baltic Star tez w tym terminie co ja będe w kołobrzegu są miejsc, i się zastanawiam czy nie wybrać sie dwa razy na dorsze podczas mojego pobytu tylko żona coś nie zabardzo się ucieszyła jak jej to powiedziałem, kolego a napisz coś więcej o majowym wypadzie ile i jakie okazy połapałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Wyniki majowego rejsu to wraz z ojcem 22 szt podczas rejsu. Największy 3,65 kg. Zaletą jest to, że szyper nie kombinuje i nie pływa bez celu po Bałtyku, tylko kiedy namierzy ławicę to napływa (najczęściej skutecznie) i w ten sposób można połowić, a nie popływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 27 Lipca 2008 Share Napisano 27 Lipca 2008 Byłem 2 razy w terminie 22 i 24 lipca rewelacji nie było, ale we wtorek 8 szt, a w czwartek 11, ale nic godnego uwagi. Teraz szukam rejsu na duże sztuki ( może Bornholm)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuniek Napisano 4 Sierpnia 2008 Share Napisano 4 Sierpnia 2008 witam czy może mi ktoś powiedzieć czy ten zestaw jest coś warty ? http://www.allegro.pl/item405362862_zestaw_morski_yorka_weglowka_jk_5000_gratisy.html dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 mało tego da się odpalić zakładkę kontakt no właśnie jakbyś się nie dokopał to 130pln za rejs A ja mam inne pytanie. Jadę w drugiej połowie września z ekipą do Darłówka. Chciałbym wypłynąć 4 dni pod rząd. Jaką jednostkę polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 czy ten zestaw jest coś warty ? Ten zestaw jest warty 249 zł A tak serio, to czemu nie, zwłaszcza jeśli dopiero zaczynasz morskie połowy. Kaska nie duża, jak na morzu Ci się nie spodoba, to kołowrotek wykorzystasz do ciężkiej gruntówki, a kijek do trolla. A jak Ci się spodoba, to na pewno, będziesz już wiedział czego oczekiwać od sprzętu morskiego. No i z drugiej strony- nawet jak kręciołek po kilku wyprawach Ci się rozsypie (a za tą cenę, pewnie tak będzie), to i tak wyjdziesz na swoje, bo zostanie Ci niezły kijek (a tak wygląda), i nie będziesz musiał na kutrze płacić za "wypożyczenie" spzętu, który na pewno będzie gorszy od tego z allegro... A i będziesz miał 200 m plecionki- czyli na pewno dosięgniesz dna, co na "kutrowych" zestawach wcale nie jest takie oczywiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandałek Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 A ja mam inne pytanie. Jadę w drugiej połowie września z ekipą do Darłówka. Chciałbym wypłynąć 4 dni pod rząd. Jaką jednostkę polecacie? Darłowiak , Dar 19 i Dar 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Dzięki, byłeś na nich? Możesz przybliżyć który najlepszy i na jakiej głębokości łowi się wypływając z Darłówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandałek Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 Darłowiak i Dar 19 to kutry jednego szypra jak będziesz chciał to dysponuje telefonem. Łowiłem na Dar 19 i miałem okazje łowić na Dar 3. Oba te kutry pływają po zbliżonych do siebie łowiskach i zwykle połów jest na głębokościach do 40m a przynajmniej na takich głębokościach ja miałem okazje łowić. Z obu kutrów łowili w tym roku zawodnicy startujący w Pucharze Wędkarza Polskiego i wszyscy sobie te kutry chwalili więc mogę je polecać bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 5 Sierpnia 2008 Share Napisano 5 Sierpnia 2008 To spoko. Jak możesz do wrzuć mi kontakt na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 witam wszystkich na dorszach bede pierwszy raz wybralem port w mrzezynie pozniewaz bede tam na tygodniowym urlopie wiec mam prosbe co myslicie o jednostce ktora wyplywa stamtad na ta rybke jak ktos plynal to prosze o szybka odpowiedz na pytanie z gory dzieki pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi