diaflex Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 ok dzięki sprawdzę w Kołobrzegu. Jeżeli masz szukać,to lepiej podzwoń do Darłowa,tam są lepsze łowiska, sam byłem kilka razy z Kołobrzegu na "Nurku",ale znajomi którzy tam mieszkają sami pływają z Darłowa i mnie też to poradzili,więc przekazuję.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Września 2009 Share Napisano 24 Września 2009 Mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje szyków Morze ma się uspokoić na weekend, więc chyba powalczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Mam nadzieję, że pogoda nie pokrzyżuje szyków No i niestety Dziś informacja od szypra- nie płyniemy. Dzwoniłem jeszcze do 3 innych szyprów, którzy potwierdzili sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 25 Września 2009 Share Napisano 25 Września 2009 Dzwoniłem jeszcze do 3 innych szyprów, którzy potwierdzili sytuację oni wiedzą lepiej, ale wg mnie 21 km/h nie przekreśla szans na wypłynięcie kolejne (bardzo wiarygodne źródło dla mnie) tm bardziej http://new.meteo.pl/um/php/meteorogram_map_um.php?ntype=0u&fdate=2009092512&row=346&col=164〈=pl bądź dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostry Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Jest jeszcze coś takiego jak urzędowa prognoza, na której bazują wszystkie polskie porty dostępna tutaj: Pogodynka i kilka innych map pogodowych jak windguru, wetterzentrale, itp. Większość z nas (a przynajmniej ja) ocenia swoje szanse na wypłynięcie po przeanalizowaniu sytuacji z wszystkich źródeł, a nie tylko jednego. Akurat w przypadku newmeteo zauważyłem już wielokrotnie, że zaniża prędkość wiatru w stosunku do panujących warunków. Każdy szyper woli odwołać rejs, niż ryzykować i ściągać ludzi z całej Polski, bo może się uda. Chociaż czasem i przy dobrych prognozach wypadki się zdarzają i do wypłynięcia nie dochodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Prognozy znam, ale jak widać nie są do końca miarodajne. Do mnie bardziej przemawia fakt, że szyprowie do których dzwoniłem pytając najpierw o miejsce na kutrze odpowiadali, że mają komplet, ale niestety nie popłyną. Nikt nie zrezygnuje z zarobku z błahego powodu. Część grupy pojechała mimo wszystko (bardziej towarzysko niż z nadzieją na łowienie) i dostali potwierdzenie poprzedniej diagnozy- na morzu 6-8 i spotkanie dwóch frontów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Niestety poranne prognozy pogody zapowiadały ciężki tydzień i tak się też stało!! Po 10.00 zadzwoniłem do pierwszego armatora, który tylko potwierdził moje przypuszczenia, kutry nie wypływają w morze, wieje i nie wiadomo kiedy przestanie. Przez to też na przyszły tydzień trudno coś znaleźć bo wszystkich przenoszą. Nie pozostaje nic innego jak czekać i liczyć na szczęście. Jeśłi ma ktoś wolne 3 miejsca na przyszły tydzień z Kołobrzegu to chętnie się podłączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 który tylko potwierdził moje przypuszczenia, kutry nie wypływają w morze parę razy też miałem taką sytuację - po prostu kapitanat portu nie daje zezwolenia na wyjście w morze (choć to zależy od wielkości jednostki), a kutry są raczej podobne do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Września 2009 Share Napisano 29 Września 2009 Po ostatnich wypadkach kutrów będą jeszcze ostrożniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 1 Października 2009 Share Napisano 1 Października 2009 Niestety dale wieje W sobotę dzwonię do armatora mam nadzieję, że coś pod konic przyszłego tygodnia znajdę no i, że pogodoa w końcu dopisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 W sobotę dzwonię do armatora mam nadzieję, że coś pod konic przyszłego tygodnia znajdę no i, że pogodoa w końcu dopisze. Będzie ciężko, w najbliższych dniach fala do 7 metrów na Bałtyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 3 Października 2009 Share Napisano 3 Października 2009 No niestety u mnie Beryl odmówił już dwa razy i teraz zmieniłem kuter na Alvan bo Beryl za mocno się buja już nawet 3 skali ba. Alvan pływa w te dni co beryl mi odmówił, tak stawiam na wieksze jednostki wypływam 16 października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Jest szansa na 08.10 kuter Scirocco Kołobrzeg narazie jest nas tylko 4 potrzeba minimum 15 osób. Jak ktoś chętny to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek43 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Witam goral ja bym się pisał na 08.10 jakieś 3 miejsca bym wziął .Tylko napisz jaki to jest rejs 9,12 h i jaka cena.patrząc na pogodę to jest szansa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Rejs 10h koszt 150zł z jedzeniem, wypływa o 6.00 tel. do armatora : 663 823 829. Możliwość nocelegu 100m od kutra za 30zł/osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek43 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 A pływałeś już ta łajbą? Bo ja ją tylko widziałem i gdzieś tylko jedną opinię o nim widziałem (pozytywną).Zobaczę może jeszcze parę osób da się zorganizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Osobiście nie ale znajomy poleca. Pływał na różnych w Kołobrzegu i mówi , żę ta mu najbardzie przypasowała. Trzeba sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Trzeba sprawdzić. jeśli szyprem będzie p. Józek to możecie być spokojni. Polecam ten kuter byłem na nim kilka razy i nigdy się nie sparzyłem. Sam szyper źle się czuje jak załoga nie łowi więc bez ściemniania i pływania bez sensu szuka najlepszych łowisk. Jeszcze raz polecam. Dajcie znać jak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek43 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 To dobrze takie opinie czytać oby tylko pogoda nie pokrzyżowała planów bo jest zmienna i to bardzo. No mam nadzieję że jeszcze ktoś się zgłosi chętny bo u mnie nie ma chętnych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Rozmawiałem z gościem z kutra mówił, że jeszcze 7 osób się zapisało. Rezerwowałeś już miejsce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek43 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Właśnie zebrałem osoby zadzwoniłem i zrobiłem rezerwacje niestety tylko 3 osoby ale zawsze to coś.Pogoda na 95%pewna także jest oki.A szyprem jest pan Staszek więc zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 08.10.2009r. - KUTER SCIROCCO. Przyjechaliśmy do Kołobrzegu 07.10 wieczorem i nocowaliśmy w hoteliku Wieloryb należącego do Armatora - 30zł/osobę, rano kawka, lub herbata przygotowana przez Pana Józefa. Mimo nieciekawych zapowiedzi co do pogody było całkiem nieźle. Lało tylko do 5.00 rano potem super pogoda, wiatru zero stan morza 1-2, minusem był brak dryfu, ale mimo to dorsze nie zawiodły. z 14szt. tylko jedna podchaczona za bok, reszta w pysku. Niestety druga połowa zerwana, pobierały bardzo delikatnie. Na kutrze wszyscy połapali 12-20szt. Obsługa miła, szyper podejmował decyzję o kolejnym napłynęciu po ustaleniu z wędkarzami. W cenie dwa ciepłe posiłki, kawa i herbata do bólu, chleb ze smalcem i ogórkami bez ograniczeń. Minusem brak możliwości odpłatnego przedłużenia rejsu. Wypad udany, choć do końca przez pogodę i ilość ludzi niepewny . Polecam wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyndziu Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 witam wszystkich 24. pazdziernika wybieram sie na dorsze i mam problem bo nie wiem jak sie mam ubrac a nie zamierzam kupywac kombinezonu bo nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek pojade na dorsze spodoba sie to moze i sobie kupie . Co bedzie lepsze gumowce czy spodniobuty a moze jakies zimowe obuwie , jak spodniobuty to bym podsput zalozyl spodnie narciarskie . Z gory dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filippoznan Napisano 13 Października 2009 Share Napisano 13 Października 2009 Cześć. Proponuję zabrać następujące rzeczy: -kurtka przeciwdeszczowa -spodnie przeciwdeszczowe -kalosze(jeśli można nałożyć na nie nogawkę!) -dwie pary spodni(jedne na sobie,jedne w zapasie jeśli przemokniemy)+kalesony -kilka bluz,koszul,ciepła kurtka(i coś suchego na zapas) -czapka(może strasznie wiać) -dodatkowe skarpety -zapasowe buty -rękawiczki? -szczypce lub kombinerki(do odhaczania dorszy) Byłem teraz w niedziele i miałem na sobie: koszulkę,golf,koszula flanelowa,polar,bezrękawnik kalosze i trzy pary skarpet kalesony,spodnie narciarskie,spodnie przeciwdeszczowe czapka,rękawiczki neopreowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 Witam. Na pewno wygodnie, nieprzemakalnie i bardzo ciepło na tzw. cebulkę, żeby w razie potrzeby zdjąć poszczególne warstwy. No i tak jak pisał Filip powyżej napewno coś na zmianę. Mam nadzieje że Ci się spodoba wędkownie na morzu. No i nie zapomnij się zabezpieczyć przed chorobą morską Napisz koniecznie jak było. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi