rekin Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam Wczoraj byłęm na kutrze Alvan w zatoce Gdańskiej (Sobieszewo) sama jednostka jest super bardzo dużo miejsca śniadanie i obiad w cenie co do ryb to nie dopisały byliśmy dwa dni po tych mocnych sztormach i cofce która nawet tam weszła ze na kuter wchodzili po drabinie Na 10 wędkarzy tylko 2 bolki a i na wszystkich jednostkach było podobnie ja na zatokę już nie jade teraz będę jeździł do Władysławowa na kutry DENEGA, MORGAN. ORION to moi faworyci jeśli ktoś był to proszę o jakieś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Po takim sztormie radzę odczekać kilka dni.Wiadomo, że dorsz jest rozproszony i kilka dni potrwa zanim się zgrupuje. Na wiosnę zrobiłem tak samo bo termin pasował i połapaliśmy max. po 3-4 bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Cały czas człowiek się uczy. Teraz wiem że jeśli bedzie sztorm ale taki powyżej 7-8 Beaufort'a to nie jadę szkoda pieniędzy i czasu Tak jak napisałeś Góral dokładnie tak było zapis na echo sondzie praktycznie był wszędzie ale co z tego że nic sią nie zahaczyło Teraz jadę 11 listopada na denegę zobaczymy co będzie na otwartym morzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzess Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 ja na zatokę już nie jade teraz będę jeździł do Władysławowa na kutry DENEGA, MORGAN. ORION to moi faworyci jeśli ktoś był to proszę o jakieś opinie Orion-R to kuter na którym bywam najczęściej. W tym roku byłem na nim 3 razy i limit miałem praktycznie po pierwszym napłynięciu. A do tego jednostka zadbana nowoczesna i Naprawde szybka, a za sterami sam Armator. Naprawde polecam. Moja ocena 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekin Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Kolego ramzess powiedz jak cenowo u niego i jak tam wygląda czy w pobliżu jest parking czy prosty jest dojazd z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ramzess Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Kolego ramzess powiedz jak cenowo u niego i jak tam wygląda czy w pobliżu jest parking czy prosty jest dojazd z góry dziękuje Jeżeli chodzi o ceny, dojazd itd., to wszystko znajdziesz tu kolego: http://www.wedkarstwomorskie.org/index.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 20 Października 2009 Share Napisano 20 Października 2009 Bardzo polecam kuter Miętus z kołobrzegu. Fachowa obsługa, i ryb pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Obsługa miła, szyper podejmował decyzję o kolejnym napłynęciu po ustaleniu z wędkarzami. już wcześniej pisałem, że to naprawdę zacna jednostka i obsługa - również w porcie. A czy szyprem był p. Józek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 No właśnie, że nie, ale gość i tak się starał, zależało mu na dobrej opinii, chyba dopiero zaczynał na tym kutrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 uwazam ze armatorz tez czesto zagladaja na nasze forum i czesto sobie robia reklame a konkurecji bruzdza , dlatego z dystansem czytam opinnie te pozytywne i te negatywne . jestem przekonany ze na kazdej lajbie mozna nalowic jak sie ma odrobine szczescia. ja ostatnio mialem przy pierwszym naplynieciu kazdy szarpnol limit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 być może wędkarze reklamują (pozytywnie i negatywnie) różne jednostki to jednak ja staram się być obiektywny. Na dorszach byłem już 15 razy i naprawdę scirocco to jedna z nielicznych jednostek, której zależy by ludzie połowili. Chociaż płynąłem na nim już kilka razy to p. Józek - szyper za każdym razem robił wszystko,by nie wrócić o kiju- stąd moja ocena, a skoro zmienia się szyper i jemu też zależy to Znaczy, że armator dba by było dobrze. Tak się pracuje na dobre imię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 wszyscy sa obiektywni , przynajmiej tak piszemy a jak znam zycie jest z tym roznie. to takie moje spostrzezenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek43 Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Witam może ktoś jest chętny na wyjazd na dorsze 27.10.09 kuter Miętus z Kołobrzegu. Szkoda mi odmawiać a wiem, że nie dostanę wolnego jak by ktoś był chętny to zapraszam.Kontakt na gg 7198593 lub kom 693 75 72 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi81 Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Dzisiaj Władysławowo kuter wła 130 po prosu rewelka , rekord za rekordem wszyscy na lajbie połapali. 5 z + dla wlasciciela dwie jego jednostki na morzu i wszyscy polapali nie wiem jak na innych jednostkach ale chyba raczej nedznie polapali. Jako jedyni plywalismy przy brzegu i polapalismy reszta poplynela na glebiny i to raczej byl błąd.Dziękuje panie Maciejewski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 kolego i juz sam nie wiem jak na innych jednostkach polowili, nie wiesz czy chyba nedznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Wasyłyk Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Witam. Szukam jednego wolnego miejsca na kuter w Kołobrzegu, po 1 listopada. Jednak muszę wiedzieć o ewentualnym wyjeździe kilka dni wcześniej. Mój numer tel. 0510112037 POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Dzisiaj Władysławowo kuter wła 130 po prosu rewelka , rekord za rekordem wszyscy na lajbie połapali. 5 z + dla wlasciciela dwie jego jednostki na morzu i wszyscy polapali nie wiem jak na innych jednostkach ale chyba raczej nedznie polapali. Jako jedyni plywalismy przy brzegu i polapalismy reszta poplynela na glebiny i to raczej byl błąd.Dziękuje panie Maciejewski. Witam. A może tak bardziej szczegółowo napiszesz? Ja płynęłam u Maciejewskiego we wtorek i było bardzo słabiutko. Na 15 osób wyniki od 0 do 8szt. Sama drobnica, tylko jedna sztuka na rufie 3,5 kg. Ma duży niedosyt niestety i troszkę zazdroszczę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapi81 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Moze napisz co chcesz wiedziec, w poscie chcialem pochalic armatora bo na innych jednostkach raczej lipa z ryba.Myśle ze jeszcze nie namiezyli rybek dlatego nie polapaliscie , armator w rozowie mowil ze z ryba od paru dni lipa i zeby sie nie nastawiac na extra polowy, ale sie udalo nie bylo to moze duze ryby ale i nie malutkie a wyniki yo 40 50 30 30 tak wiec jest z czego sie cieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Łukasz Wasyłyk, myślę, że jak teraz zaczniesz szukać to bez problemu znajdziesz po 1.11. Podzwoń po kutrach jedną osobę bez problemu wcisną. Ja jak szukam to z max. dwutygodniowym wyprzedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyndziu Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Dzieki za pomoc wyjazd udany choc podobniez dorsz nie dopisal, ja zlapalem 20 szt wiec nie narzekam ale inni mieli po 3 szt co naprawde juz dlugo lapia. Bylem w Darlowie na "Skarpie" . Armatorem "wlascicielem" tegoz statku jest pan z mojego miasta oddalonego 600km . tego dnia jednak plywal jego pracownik i mial problemy z znalezieniem dorsza i ustawianiem sie w dryfie. Z tego co chlopaki mowili ze właściciel przyklada sie do plywania i wyniki sa bardzo dobre nawet po 50szt . wiec polecam ta lajbe pod warunkiem ze za sterami plywa armator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Wasyłyk Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 goral28, Podzwonie na pewno. Chyba, że pojade do Darłowa bo mam jeden z kolegów z forum się odezwał , że maja wolne miejsce. Swoją drogą, to nie jeżdże długo na morze, bo niecały rok i zawsze pływałem na Irenie J w Kołobrzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Moze napisz co chcesz wiedziec, w poscie chcialem pochalic armatora bo na innych jednostkach raczej lipa z ryba.Myśle ze jeszcze nie namiezyli rybek dlatego nie polapaliscie , armator w rozowie mowil ze z ryba od paru dni lipa i zeby sie nie nastawiac na extra polowy, ale sie udalo nie bylo to moze duze ryby ale i nie malutkie a wyniki yo 40 50 30 30 tak wiec jest z czego sie cieszyc. Witam. Myślę że to co napisałeś wystarczy. Kilka dni wczesniej była bryndza na wszystkich jednostkach. Nie powiedziałabym że szyper nie namierzył dorszy, nie było poprostu jeszcze brań po sztormie. A armator faktycznie OK, dobrze sie z nim współpracuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witam. Widzę, że nie na jednej wyprawie na Bałtyk się nie skończy Ja tydzień temu nie miałam takich wyników, zaledwie 6 sztuk, dwie się spięły. Ale tych kilometrów to... chyba trochę dodałeś? Ja mam z Wrocka do Władka 520 km. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szyndziu Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Jadac przez poznan jest dokladnie 580 a przez bydgoszcz 540 czyli duzo cie nie oszukalem. Nastepny wypad w polowie listopada i plywac bedzie armator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mała Napisano 26 Października 2009 Share Napisano 26 Października 2009 Witam. 60 km to jednak kawałek, jak się jedzie taki szmat drogi na jeden dzień, to najkrótrza droga chyba jest najlepsza. Ja dopiero w grudniu i oczywiście Władysławowo Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi