Gość naleśnik27 Napisano 13 Kwietnia 2010 Share Napisano 13 Kwietnia 2010 kupiłem jerka od dorado o nazwie drunk(chyba oznacza na nasze- pijany:) ) ma dobry wyglad i kształt... i jest należycie wykonany realistycznie.Wczesniej używałem Sliderów salmo ale sa strasznie drogie,wiec dorado to alternatywa!!?? może ktoś używał tych jerków od tej firmy z checią poczytam wasze doświadczenia z nimi zwiazane ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddd Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 odświeżam temat bo również jestem ciekaw opini na temat tego woblera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rav91 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Proponuję przeczytać ten artukuł: DORADO DRUNK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 W/w stronę prowadzą ludzie z corony-fishing. U siebie sprzedają przynęty, a na innej stronie testują wyroby konkurencji jako 'niezależni eksperci'. Dobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddd Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 rav91 czytałem ale chodziło mi o to czy KTOŚ Z FORUMOWICZÓW testował te woblerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 rav91 czytałem ale chodziło mi o to czy KTOŚ Z FORUMOWICZÓW testował te woblerki Ja czasami używam tych wobków w tamtym roku dzięki niemu pięknie otworzyłem sezon szczupakowy Nie wiem co tu jeszcze pisać zakładaj i goń nad wodę Pozdrawiam Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 no kurcze w końcu ktoś sie odezwał ja pytałem i dziekuje za odp... używam ale na razie bez efektów ale pracuje ładnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 no w końcu wynik tylko niezbyt duży bo 50 siatak podziwiam tylko że łyknął jak na filmikach o jerkach calutkiego .... i to go zgubiło bo nie dało rady go uwolnić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość naleśnik27 Napisano 9 Maja 2010 Share Napisano 9 Maja 2010 łyknął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 naleśnik27 zakupiłem takiego samego drunka jak twój Jak Ci się sprawuje??? Co możesz o nim powiedzieć, podpowiedz jak go prowadzisz??? To mój pierwszy jerk wiec proszę o pomoc:D hehe A może inni użytkownicy, użytkują drunki??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Prowadzenie jak kazdego jerk'a.. podszarpujesz kijem zwijasz luz i tak w koło.. Możesz szarpać agresywnie lub powolnie (obie metody mi się sprawdzały) Warto też zainwestować w specjalny kij do jerków.. wyrzut, sztywność, krótki.. to zdecydowanie pomaga.. Ja używam kija Max Empire Jerk (czy jakoś tak ) 42-65g wyrzut 2.1m długości.. W porównaniu do zwykłego kija łowi się wspaniale!! Jerki są naprawde skuteczne na płytkich do około 2m łowiskach!! Brania są bardzo agresywne więc mocno trzymaj kij Na jerki od Dorado łowie dwa lata i już przechytrzyłem na nie pare szczupłych ponad 70cm (kolo 10), a mój wujek, który jerkami łowi już pare lat w tym sezonie ma już szczupala 88 i pare 70.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki LaczQ Ja na razie jak się bawiłem nad wodą to zarzucałem i cały czas leciutko podbijałem szczytówką jednocześnie wolno skręcając plecionkę;P Nie wiem czy dobrze, ale drunk fantastycznie błyska bokami;) Jak na razie na 0, ale machałem nim 2h:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrozikk134 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Ja również posiadam model jak na zdjęciu w dwóch wielkościach: 7 i 10 cm. Na mniejszego złowiłem w tamtym roku sporo szczupaków, spisywał się lepiej od slidera. Większego kupiłem w tym roku. Na razie bez efektów. W tym roku chyba skuteczniejsze salmo, bo złowiłem na slidera 7cm szczupaka 85cm, a na fatso 10 wziął 86cm, i oczywiście wiele mniejszych szczupaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Mrozikk134 a Ty Prowadzisz krótkimi szarpnięciami agresywnie czy raczej spokojnie szarpniecie przerwa szarpniecie przerwa itd.??? Na agresywnie prowadzonego aliczyłem już jednego szczupaka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LaczQ Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja zwykle łowie i na Dorado Drunk ;D W tym roku 76cm szczupły i pare po 60-72cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1064 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Ja w tym roku zaczynam już na pierwszej wyprawie 2 szczupłe po około 65 cm co prawda zainwestowałem w Abu multika i jerkówkę pod multika bo wygodnie podciągać i poszarpywać na boki polecam świetna zabawa no i wyniki na bez rybnej !!!!!!! wodzie zadziwiające ! Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin14hh Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 w tym roku też kupiłem ale bez efektów na razie łowniejsze lovec rapy crucian (kupiłem okazyjnie i jestem b.zadowolony) uważam że może salmo mają wygórowane ceny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelul Napisano 23 Listopada 2011 Share Napisano 23 Listopada 2011 Mam Drunki i Salmo, powiem tak- Dorado biją te drugie na głowę, o wiele lepsza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi