cinek146 Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 Byłem wczoraj od strony Łąki, w końcu się ruszyło płotki,krąpie, leszczyki i okonki można się pobawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 20 Czerwca 2012 Share Napisano 20 Czerwca 2012 No cóż chwalił się mój syn. Ja dzisiaj bylem w tym miejscu i praktycznie nie miałem brania. Prawdą jest że wczoraj złowił ok. 10 okoni,30 pilotek i kilka leszczy,krom-pi, które naocznie widziałem ale dzisiaj nie brały a wczoraj pojechał sam i nie wiem czy kupił, czy złowił . Nie mogę za nim zdarzyć. Ryby wydal koledze ale je wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Ryby wydal koledze ehhh brak słów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 23 Czerwca 2012 Share Napisano 23 Czerwca 2012 No cóż chwalił się mój syn. Ja dzisiaj bylem w tym miejscu i praktycznie nie miałem brania. Prawdą jest że wczoraj złowił ok. 10 okoni,30 pilotek i kilka leszczy,krom-pi, które naocznie widziałem ale dzisiaj nie brały a wczoraj pojechał sam i nie wiem czy kupił, czy złowił . Nie mogę za nim zdarzyć. Ryby wydal koledze ale je wiedziałem. a coż to są KROM-PIE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 Byłem wczoraj całe popołudnie nad jeziorem. Piękna pogoda, lekki wiaterek i częste brania ładnych karasi. Płotek nie notowałem na haku, a leszczy na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piecha1 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Ja bylem wczoraj i jedyne co zanotowalem to 2 zerwane zestawy i pełno wyciagnietego sprzetu od kłucoli Gdzie by sie nie zarzuciło to cos przeciagniete przez cala szerokosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 28 Czerwca 2012 Share Napisano 28 Czerwca 2012 Ja wybieram się w sobotę z samego rana jak wroce to napisze co i jak i gdzie bylem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 To jest tragedia co dzisiaj działo sie nad zbiornikiem.... pływajace motorowki, żaglowki, kutry z turystami nie wspomne o ludziach kapiacych sie w wodzie kolo moich wedek!!!! Poprostu tragedia z woda zjechali o dobre 2 metry, na haczyk zaczepiała sie sama drobnica 5-10 cm... ten zbiornik jesli chodzi o wedkarzy to schodzi tak na psy ze zaraz nikt poza dziadkami nie bedzie wykupywal tam wkładek!!! ;(((((((((( A jeszcze rok temu bylo jakos normalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 A zapomniałem dodac ze bylem koło zapory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 30 Czerwca 2012 Share Napisano 30 Czerwca 2012 kutry z turystami a to "rejsy" wędkarskie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Rybaczówka zorganizowała sobie festyn i dlatego to wyglądało jak wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 To jest tragedia co dzisiaj działo sie nad zbiornikiem.... pływajace motorowki, żaglowki, kutry z turystami nie wspomne o ludziach kapiacych sie w wodzie kolo moich wedek!!!! Poprostu tragedia z woda zjechali o dobre 2 metry, na haczyk zaczepiała sie sama drobnica 5-10 cm... ten zbiornik jesli chodzi o wedkarzy to schodzi tak na psy ze zaraz nikt poza dziadkami nie bedzie wykupywal tam wkładek!!! ;(((((((((( A jeszcze rok temu bylo jakos normalnie... Ja na szczęście byłem na nocce z piątku na sobotę, więc te "atrakcje" mnie ominęły. Brały w zasadzie same leszcze, z których większość miała 35-40cm. Dwa karasie 20cm i dwie małe płocie. Jedno co się rzuca w oczy to chlew pozostawiany na miejscu wędkowania. Całe sterty puszek i opakowań po przynętach. Za takie coś powinni odbierać wkładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek540 Napisano 1 Lipca 2012 Share Napisano 1 Lipca 2012 Faktycznie z roku na rok coraz gorzej na tych goczałach, nie dość że, odławiają same wodociągi kutrami to w dodatku kłusoli w diabły większej ryby jak na lekarstwo i to co roku gorzej. Sprzedając pozwolenia wędkarzom, powinni się interesowac czy w tych wodach coś jeszcze pozostało, porobili wszędzie zakazy że nie można dojechać, spacerek 3-4 km to przecież o to nie chodzi zostawic auta na kilka godzin gdzieś na uboczu to chyba panaroja. W dzisiejszych czasach można stracic wiele chodzi o kradzierze i wandalizm, nikt z wędkarzy nie chce wjechac do samego jeźiora tylko niech ten jego pozazd będzi bliżej. Jeżeli chodzi o zasmiecanie to faktycznie jest źle ale to nie całkiem wina wędkarzy w sobotę byłem koło zapory zastałem wielkie śmietniskio ( puszki butelki ) pojawił się rano Pan który zbierał te pozostałości powiedział że w piątek młodzież miała koniec roku i to dlatego takie pozostałości nie winmy tylko wędkarzy. Jeżeli chodzi o wody goczałkowickie właściciele powinni sobie wźąśc do serca że chyba schodzą na psy !!!! Miejmy nadzieję że będzie lepiej ja kilkanaście lat w stecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 7 Lipca 2012 Share Napisano 7 Lipca 2012 Wczoraj znów się wybrałem w to samo miejsce i nie narzekałem z 30 płotek kilka krąpi i 2 leszczyki wiadomo rybki nie duże ale za zabawa bardzo fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Witam wie może ktos czy cos się ruszylo z rybkami, bo zaczyna mi się urlop i chialbyb cos powedkowac a nie wiem czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Witam wie może ktos czy cos się ruszylo z rybkami, bo zaczyna mi się urlop i chialbyb cos powedkowac a nie wiem czy warto? Mogę się tylko wypowiedzieć w kwestii nocnych połowów. Byłem dwukrotnie na nocce w tygodniowych odstępach od strony Zabrzega. Za pierwszym razem ładnie brały leszcze ok 35cm. Jeden trafił się na 47cm. Na drugim wypadzie miałem zanętę pod karasia i także miałem ładne brania karasi. Jednak nie było dużych sztuk. Max to ok 35cm. Przeważnie po ok 25cm miał każdy. Od świtu brała już tylko drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Dzieki wielkie za odpowiedz;) wiec na dzień nie ma co jechac... wiec trzeba szykowac się na nocke... ;D a probowal ktos zlapac w tym roku jakiegos drapierznika na martwa rybke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 24 Lipca 2012 Share Napisano 24 Lipca 2012 Przez dzień też można połapać takie leszczyki 35cm, ale już rzadziej generalnie zabawa dużo drobnicy i co najważniejsze trzeba sporo zanęty zabrać wtedy jest szansa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 26 Lipca 2012 Share Napisano 26 Lipca 2012 Jeżeli ktoś był w ostatnich dniach na rybkach, to pochwalcie się efektami. Ps. Ostatnio w ogóle mało osób udziela się na forum, a szkoda. Być może już tylko nieliczni (w tym ja) wykupują wkładkę na to jeziorko(?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Cormoran chyba coś w tym jest , ja ostatni raz wykupiłem wkładkę w tym roku, byłem nad tą wodą raz na 3 dniowej zasiadce i efekty były mizerne. Z obserwacji wnioskuje że bez łódki do wywozu nie ma co wybierać się na ten zbiornik a i nie zawsze są efekty . Dzisiaj łódka jutro somary a za tydzieńn bez sieci nie będzie można złowić czegoś 50 +. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesiekrap Napisano 2 Sierpnia 2012 Share Napisano 2 Sierpnia 2012 wie moze ktos jaki stan wody i gdzie jeszcze mozna cos polowic w nocy? mysle o leszczach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsiara 20 Napisano 12 Sierpnia 2012 Share Napisano 12 Sierpnia 2012 Wody jest z dnia na dzień coraz mniej łącznie już około na oko z 50cm brakuje. Byłem w tygodniu 3 razy, wychodziłem w woderach rzucać i brania są natychmiast, sztuki niestety do 35cm ale za to nie nudzi się ani na chwilkę zawsze ponad 30 sztuk w 4h. Tuż obok mnie łowił pewiem osobnik rzucający około 50m i ani jednego brania nie miał. A ja na 150metrów i to jedyne wam polecam im dalej tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie, wybrałem się wczoraj nad jezioro z nadzieją że połowie okonia z gruntu .Pierwsze co się rzuca w oczy to dużo zjechali z wodą ,brań prawie w ogóle jedno branie okonia ,i jeden leszczyk złapany przez kolegę ,łowiliśmy od strony wisły wielkiej . Korsiara 20 czy wyrzucając daleko łowiłeś może na rosówkę, zdarzał się okoń ??Wybrał bym się jeszcze raz bo jezioro dalej ma dla mnie swój klimat ale strasznie słabo z braniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
korsiara 20 Napisano 13 Sierpnia 2012 Share Napisano 13 Sierpnia 2012 Rosówkę też próbowałem ale ani razu okonia. Jedynie węgorz ale mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 15 Sierpnia 2012 Share Napisano 15 Sierpnia 2012 Wody jest z dnia na dzień coraz mniej łącznie już około na oko z 50cm brakuje. Byłem w tygodniu 3 razy, wychodziłem w woderach rzucać i brania są natychmiast, sztuki niestety do 35cm ale za to nie nudzi się ani na chwilkę zawsze ponad 30 sztuk w 4h. Tuż obok mnie łowił pewiem osobnik rzucający około 50m i ani jednego brania nie miał. A ja na 150metrów i to jedyne wam polecam im dalej tym lepiej Mało wody bo śląsk pić musi, a opadów deszczu niewiele. A jak jest teraz ze stanem wody ? Wie ktoś ? Mam zamiar się wybrać w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi