Sajmon7183pl Napisano 31 Maja 2017 Share Napisano 31 Maja 2017 Od jutra wybieram się na sandacza tylko nie wiem żywca czy trupka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 2 Czerwca 2017 Share Napisano 2 Czerwca 2017 O 24.05.2017 o 21:55, konger napisał: Tym razem leszcze i jazie .... brania z samego rana ... poziom wody wysoki. chłopie jakie jazie? to sa krasnopiórki czy tez wzdręgi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Bierze jakiś drapieżnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 5 Czerwca 2017 Share Napisano 5 Czerwca 2017 Sajmon według mnie na Sandacza jednak trupek będzie lepszy Pozdrawiam Połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 Pamiętam jak jeszcze jeździłem z moim tatą (ja spinning on grunt) to łowił głownie na trupka. Kiedyś nawet założył kawałek fileta z leszcza, który nie przypominał kształtem żadnej ryby, a mimo to złowił takiego +/- 60 cm. Znam też osoby które łowią tylko na żywe. Chyba nie ma reguły przy jednym spełnionym warunku - sandacz musi być w łowisku Opisane wyżej sytuacje miały miejsce dobrych kilka lat temu, wtedy kiedy ten zbiornik był jeszcze dość rybny... A ta przy okazji: złowił ktoś Goczałkowickiego sandacza na otwarcie sezonu? Bo ja przyznam się bez bicia, że na Goczałach przyzerowałem. Na Paprach kilka drobnych. Żyć nie umierać Połamania!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 6 Czerwca 2017 Share Napisano 6 Czerwca 2017 2 godziny temu, dawca napisał: A ta przy okazji: złowił ktoś Goczałkowickiego sandacza na otwarcie sezonu? Bo ja przyznam się bez bicia, że na Goczałach przyzerowałem. Na (Paprach)????? kilka drobnych. Żyć nie umierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 7 Czerwca 2017 Share Napisano 7 Czerwca 2017 Papry = Jezioro Paprocańskie w Tychach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaaNyy Napisano 10 Czerwca 2017 Share Napisano 10 Czerwca 2017 Witam Wszystkich Wędkarzy ja mam takie pytanko gdzie kupie zezwolenie na łowienie na Goczałkowicach w okolocach ustronia wiem ze rybaczówka ale jakieś inne miejsce Stacja benzynowa sklep ? ostatnio kupowałem przez neta ale do tego dochodzi koszt przesyłki. P.S byłem tydzień temu w weekend na nockę i parę ładnych karasi, lina, leszczy i niewymiarowego karpia udało się złapać. więc byłem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 15 Czerwca 2017 Share Napisano 15 Czerwca 2017 złwił ktoś coś dziś godnego na jeziorze??? Zarzecze totalna klapa od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 Ja byłem od strony Łąki tez dupa zmokłem tylko heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 16 Czerwca 2017 Share Napisano 16 Czerwca 2017 Ja byłem na wiśle niedaleko mostu w strumieniu i tez nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Niemożliwe, nic nie możecie złowić...? A to przecież taki rybny zbiornik jest Panowie chwytają się już każdej deski ratunku aby rozreklamować jezioro... Ciekawe ile by im zajęło złowienie takiego klocka z .. brzegu Miłego oglądania: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Witam , dawca super ten film , świetnie że go wstawiłeś, fakt że z brzegu tak się nie połowi ale i tak na goczałach ryba jest, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Na pewno jest jeszcze trochę ryby w zbiorniku, nie twierdzę, że nie ma jej w ogóle. Mnie wędkarsko interesuję tylko drapieżnik, głównie sandacz i po kilkunastu sezonach mam swoje spostrzeżenia. Wynika z nich, że coraz trudniej złowić go z brzegu. A jak już to trafiają się małe sztuki albo naprawdę potężne, samotne lokomotywy. Brakuje tych średniaków, które pływają w stadach. Z okoniem jest jeszcze w miarę dobrze, z białą rybą też aczkolwiek wiadomo, że trzeba trafić. Klucz to częste pobyty nad wodą. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Na środku jeziora na pewno są jeszcze jakieś ryby. Gdyby połowili z brzegu to obstawiam, że byłyby to leszcze, karasie i może trochę okonia. Na drapieżną rybę z brzegu nie ma co liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183pl Napisano 17 Czerwca 2017 Share Napisano 17 Czerwca 2017 Ryba jest tylko poprostu jest mądra i niechce sie dać złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 18 Czerwca 2017 Share Napisano 18 Czerwca 2017 13 godzin temu, Sajmon7183pl napisał: Ryba jest tylko poprostu jest mądra i niechce sie dać złapać Hmmm, że też tylko u nas ta rybka jest taka inteligentna... A w Holandii na przykład są chyba upośledzone umysłowo bo dają mi się złapać znacznie częściej i przy dużo mniejszym nakładzie czasu, bez zbędnego planowania, pytania na forum czy "biere coś" itd. I to nie szkuty 30 cm... Pozdrawiam optymistów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo34 Napisano 21 Czerwca 2017 Share Napisano 21 Czerwca 2017 Witam koledzy nie wiecie jak na jeziorze czy ktoś złowił może jakiegoś mętnookiego lub jakieś pasiaki chodzi mi głównie o miejsce po rurami nie daleko rybaczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 Witam kolegów po kiju ! Bierze jakiś leszczyk albo karaś lub coś z drapieżnika ? Pozdrawiam i połamania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 22 Czerwca 2017 Share Napisano 22 Czerwca 2017 ostatni weekend kiszka straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Chyba wyszło nieźle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik1983 Napisano 25 Czerwca 2017 Share Napisano 25 Czerwca 2017 Jak było pod rurami? Płoć leszcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 Byłem dziś na jeziorze po południu do 18:30. Kilka leszczy do 40cm nic poza tym. Na przynętę to co zwykle pinka. Nic specjalnego ale zawsze to już jakiś kontakt z rybą. Poleci ktoś jakieś miejsce na Sandacza, nigdy wcześniej się na niego nie nastawiałem, a chciałbym wiedzieć chociaż, z której strony mam do niego podejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 25 minut temu, dawid7123 napisał: Byłem dziś na jeziorze po południu do 18:30. Kilka leszczy do 40cm nic poza tym. Na przynętę to co zwykle pinka. Nic specjalnego ale zawsze to już jakiś kontakt z rybą. Poleci ktoś jakieś miejsce na Sandacza, nigdy wcześniej się na niego nie nastawiałem, a chciałbym wiedzieć chociaż, z której strony mam do niego podejść. Miejsca gdzie próbują na sandacza - rury, od strony Wisły Wielkiej, od Zarzecza, rzeka przed zbiornikiem, za tamą, w zasadzie to wszędzie , tylko jak to na tym zbiorniku - trzeba daleko rzucać, a najlepiej to wywozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid7123 Napisano 28 Czerwca 2017 Share Napisano 28 Czerwca 2017 No nie wiem co wybrać bo wiem że pod rurami są raczej większe głębokości niż te które są na przeciwko (czarnolesie), podobno sandacz lubi w nocy podejść na płytką wodę więc nie wiem co lepsze, a z drugiej strony sam widziałem sandacze 50-80cm wyciągane w okolicy wisły wielkiej, gdzie nie ma takiej płycizny w porównaniu do czarnolesia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi