tomek1 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 czy j. Goczałkowickie jest godne uwagi, Ciężko odpowiedzieć Mnóstwo ograniczeń, ale za stówkę masz wielkie jezioro (3200 ha), odcinek rzeczny, kanały itd. Z drugiej strony rybacy grabią ile wlezie prawie nigdzie nie dojedziesz Nie wiele tam jeździłem w zeszłym roku, ale kilka ciekawych ryb złowiłem (z filmiku "mój sezon 2007"- największy okoń, karaś przy którym mam minę jakbym coś brał jaź, szczupaczek). Ogólnie stówkę można odżałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Dla zaiteresowanych: informacja w sprawie tzw. "chwilówek". W Rybaczówce w Łące do nabycia tygodniówki na Jezioro Goczałkowicke w cenie 20 zł, cena pozwolenia na cały rok - 110 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 tomek1, bboobb, dzięki za informacje Na pozwolenie pokuszę się ok maja Tylko szkoda, że na nocki można jeździć od 5 czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Jestem nowy i chciałbym się dowiedzieć czy warto wybrać się na ryby na odcinek rzeki Strumień - jezioro Goczałkowickie ??? Czu wolno w tamtych miejscach łowić i na jakie ryby można liczyć ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Jak ja już tu dawno nie zaglądałem a co do Goczałkowic warto wykupić karte ja łapie już 4 lata na tym jeziorze i jest bardzo fajnie a szczególnie najlepsze są nocki na których łapie sie dość duże leszcze i karasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam Na j.goczałkowickim wędkuję już szmat czasu,bo od 98 roku z 2 przerwami (2 lata nie kupowałem wkładki).W tym roku mam wkładkę i już ciągnie mnie na rybki W związku z tym chciałem zapytać się Was szanowni koledzy,co sie dzieje na jeziorze tzn.jaka ryba bierze ? Ps. W zeszłym roku z nocek schodziłem z karasiem i leszczem po 8 kg ,a nawet raz miałem 11kg ułowionych rybek.Ciekawe,jak w tym roku będzie ? Pozdrawiam cormoran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 tomek1, bboobb, dzięki za informacje Na pozwolenie pokuszę się ok maja Tylko szkoda, że na nocki można jeździć od 5 czerwca nocki są od 14 czerwca do 5 października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 nocki są od 14 czerwca No to jeszcze lepiej . cormoran, dzięki, że mi zwróciłeś uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Kwietnia 2008 Share Napisano 27 Kwietnia 2008 W zeszłym roku z nocek schodziłem z karasiem i leszczem po 8 kg ,a nawet raz miałem 11kg ułowionych rybek. Co tym z tym robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 28 Kwietnia 2008 Share Napisano 28 Kwietnia 2008 W zeszłym roku z nocek schodziłem z karasiem i leszczem po 8 kg ,a nawet raz miałem 11kg ułowionych rybek. Co tym z tym robisz? Jestem rybożercą hehe Zresztą cała moja rodzina uwielbia ryby pod kazdą postacią.Raz na patelnie,raz mielone z leszcza,albo rybki z grilla itp.Czesto też dziele sie z dalszą rodziną,albo zamrażam na zime. W sumie to 3 ostatnie nocne wypady były "obfitsze".Tak normalnie to z każdej nocki kilka ładnych sztuk zawsze wybieram,a reszte puszczam.W zeszłym roku mało było leszcza,za to sporo karasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 29 Kwietnia 2008 Share Napisano 29 Kwietnia 2008 Oj kłócił bym się ja nałapałem więcej leszczy niż karasi leszcze miały około 45 do 50 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 witam łowi ktoś od strony goczałkowic na grunt ale również na spining jak wyniki ?? aha jeszcze jedno gdzie moge znalezc jakis regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Oj kłócił bym się ja nałapałem więcej leszczy niż karasi leszcze miały około 45 do 50 cm Być może od strony Łąki(domyślam się,że tam łapiesz)siedzi więcej leszcza.Ja od zawsze lapie od strony Zabrzega-tam z kolei wiecej karasia w zeszłym roku było.Jak był niski stan wody podczas remontu,to wyciągało się ogromne "leszki".Ale teraz jakoś ciężko złapać powyżej 35 cm.Te skubańce odławiają sieciami sporo ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 1 Maja 2008 Share Napisano 1 Maja 2008 Ja łapie takie leszczyki (40-50cm) na głębokich wodach a jak tam od strony Zabrzega jest tam dużo miejsca do chwytania są zaczepy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 Ja łapie takie leszczyki (40-50cm) na głębokich wodach a jak tam od strony Zabrzega jest tam dużo miejsca do chwytania są zaczepy ?? Jest pare fajnych miejsc,ale trzeba wcześniej przyjechać żeby się na nie załapać.Zaczepy są tylko w pobliżu zarośli wodnych.Nie ma raczej żadnych pniaków.Tylko "przy płytach" na zakręcie mogą sie zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 3 Maja 2008 Share Napisano 3 Maja 2008 A jak tam z kontrolom rybacką często tam są chodzi mi oto czy idzie tam namiot gdzieś rozbić bo tak wo gule niemożna mieć tylko bez podłogowy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 5 Maja 2008 Share Napisano 5 Maja 2008 Ja tam jeszcze na kontrolę się nie natknąłem.Raz tylko przyjechałem koło 16-tej i jakiś wedkarz powiedział,że byli godzine wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_18 Napisano 10 Maja 2008 Share Napisano 10 Maja 2008 Witam. Dotąd łowiłem na łowiskach komercyjnych i chcialem zapytac jakie dokumenty sa potrzebne, aby legalnie łowić na zaporze w Goczałkowicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 12 Maja 2008 Share Napisano 12 Maja 2008 Do łowienia na Zaporze Goczałkowickiej potrzebujesz karty wędkarskiej (tzw. białej) i zezwolenia wydanego przez administratora tego zbiornika czyli Górnośląskie Przedsiębiorstwo Wodociągów, do nabycia np. w rybaczówce w Łące w cenie 110 zł za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Jeszcze jest jedna możliwość ale nie wiem czy jest tak w tym roku w zeszłym była jeśli masz wykupioną kartę w PZW to możesz wykupić w Pszczynie tygodniówek za 7zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike_18 Napisano 13 Maja 2008 Share Napisano 13 Maja 2008 Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Ziewnol moglbys mi wyslac na priv gdzie dokladnie w Pszczynie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bboobb Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 Tygodniówki możesz również nabyć w rybaczówce w Łące. Jeżeli się nie mylę to w tym roku kosztują 20 zł. Jeżeli Chcesz, to na PW mogę podać Ci telefon do rybaczówki, tam dowiesz się wszystkiego dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 14 Maja 2008 Share Napisano 14 Maja 2008 A co tu się cze ba dowiadywać tylko cze ba mieć białą kartę i 20zł w Kieszeni najlepiej przyjechać po zezwolenie kolo 12 w Soboty nieczynne a jak by ktoś chciał nr.tel do rybaczówki 032 210-50-79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 26 Maja 2008 Share Napisano 26 Maja 2008 może ktoś słyszał o takiej dziwnej rybce którą złapali rybacy w zbiorniku Goczałkowickim ? http://www.biznes.pless.pl/wiecej.php?action=pokaz&id=13242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziewnol Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Ciekawe skąd sie tam wzięła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi