ByRy Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 takie drogie te łodki są ze wolałbym mandaty płacić za wywóż z pontonu... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 takie drogie te łodki są ze wolałbym mandaty płacić za wywóż z pontonu... ;] No co Ty, na mandaty Cię stać ,a na łódkę nie ? . Nie wiem po co piszesz takie bzdury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 takie drogie te łodki są ze wolałbym mandaty płacić za wywóż z pontonu... ;] Nie przesadzaj ...2.500 To nie majątek ,profesjonalną za te pieniądze można już kupić ,a używkę za 2000 widziałem.Zresztą jak ktoś chce i ma do tego smykałkę te se może zrobić ,na wielu forach są tematy jak zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Panowie spokojnie nie wiem jak na Goczałach ale w Okręgu Katowice zniknął zapis z ZAKAZEM wywozu przynęt !! albo ja jestem mało spostrzegawczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 albo ja jestem mało spostrzegawczy Tak jesteś mało spostrzegawczy,tu piszemy o zb.Goczałkowice . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 @piotr chorzów Goczałkowice to jest woda Wodociągów i z PZW ani z żadnym okręgiem to oni nie mają nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 No to pozostaje Panom tylko KONKRETNE śmiganie zestawami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Nie tylko, jak wyżej napisał ds-fan modelami wolno wywozić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 A na marginesie który punkt regulaminu mówił, że w ubiegłym roku nie można było wywozić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 A na marginesie który punkt regulaminu mówił, że w ubiegłym roku nie można było wywozić? Również, tak na marginesie odpowiem pytaniem,a który punkt regulaminu mówił,że wolno wywozić? Przecież ds-fan nie pisał o zasadach połowu zawartych w zezwoleniu, tylko powołał się na rozmowę z gospodarzem wody. W zezwoleniu są wyrażnie określone zasady, ograniczenia i zakazy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Również, tak na marginesie odpowiem pytaniem,a który punkt regulaminu mówił,że wolno wywozić? W zezwoleniu są wyrażnie określone zasady, ograniczenia i zakazy. Jak sam piszesz regulamin określa ograniczenia. Czy w regulaminie jest napisane, że możesz np. łowić na kulki proteinowe? Nie, ale łowisz, bo to nie jest zabronione. W regulaminie za zeszły rok były dwa punktu dotyczące środków pływających- jeden mówił o zakazie połowu ze środków pływających, drugi mówił o zakazie przeprawiania się na wyspy przy pomocy środków pływających. Do tego był zapis, że w sprawach nie poruszonych w regulaminie obowiązuje regulamin PZW (ani słowa o tym, że regulamin obowiązujący w okręgu Katowice). W świetle regulaminu GPW i RAPR nie było przeszkód żeby w zeszłym sezonie wywieźć sobie np pontonem dozwolone 2 kg zanęty. W tym sezonie nie trzeba już się nad tym głowić, bo zniesiono zakaz i w Katowicach, więc nawet nadgorliwy strażnik nie ma do czego się doczepić. W zeszłym sezonie sprawa pewnie mogłaby się oprzeć o sąd. W tym sezonie zgodnie z zasadą "kto pyta, ten się dowie to czego nie chciał usłyszeć", proponuję robić swoje zgodnie z obowiązującymi regulaminami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 W świetle regulaminu GPW i RAPR nie było przeszkód żeby w zeszłym sezonie wywieźć sobie np pontonem dozwolone 2 kg zanęty.W tym sezonie nie trzeba już się nad tym głowić, bo zniesiono zakaz i w Katowicach, więc nawet nadgorliwy strażnik nie ma do czego się doczepić. Myślę,że nie ma sensu dywagować nad tym,jeśli jesteś przekonany o słuszności cytowanego powyżej rozumienia przepisów to ok. Napisz tylko o konsekwencjach spotkania ze strażą lub ochroną zbiornika jeśli spotkasz się z nimi na wodzie . Łowię na zbiorniku kilka lat i nie widziałem prócz rybackich żadnych łódek,pontonów nawet używanych rekreacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Punkt.7 regulaminu mówi ;Na zb.Goczałkowice dozwolony jest połów na wędkę wyłącznie z brzegu ..... Punkt 8;Dopuszcza się wędkowanie w spodniobutach bez prawa przechodzenia na wyspy.Brodzenie jest dozwolone do gł.1 m.Wędkowanie i przeprawianie się na wyspy przy pomocy sprzętu pływającego jest niedozwolone. Co prawda nie ma zapisu zabraniającego nęcenia z pontonu, ale nie jest to dozwolone bo gdyby było to w regulaminie by napisali "nęcenie z pontonu jest dozwolone". koniec i kropka. PS ja napisałem tylko to co mi odpowiedziano na maila na pytanie czy wolno nęcić lub wywozić pontonem powiedziano mi że jest zakaz używania jakichkolwiek środków pływających z wyłączeniem modeli sterowanych radiowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 ale nie jest to dozwolone bo gdyby było to w regulaminie by napisali "nęcenie z pontonu jest dozwolone".koniec i kropka. Ciekawe macie podejście, ale ok., niech będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 dobra panowie nie przejmujmy sie i tak bedziemy wywozić ;] ale powiedzcie mi jak tam na jeziorze ruszyła sie już Płoć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 26 Marca 2010 Share Napisano 26 Marca 2010 Ponoć na kanale bierze ładny karaś ,to samo na Wiśle w strumieniu.Na jezioro jeszcze za wczas,do puki śnieg w górach to brań racze nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woyo Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 w kanale płoci w cholere... ładne sztuki, a i niezłe karasie i leszcze...(ale dzisiaj z miejscem byłoby ciężko;)) ja wybrałem sie dziś na wisłe zobaczyć co tam słychać i kilka karasi pod 1kg i małe płotki i szkieletory(=leszczyki). jutro jade z batem pobawić się na kanał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 28 Marca 2010 Share Napisano 28 Marca 2010 Takiemu to dobrze ;] niektórzy musza isc do pracy... :/ ja byłem dziś na frelichowie na kanałach i nic!! pozniej od strony chybia i też nic na jezioro jeszcze troche za zimno... a i jakiś koleś jeżdził na rowerze z wedkami i miał odznake policyjną i pytał nas o karty.. ciekawy przypadek tego jeszcze nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
looqaty Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 witam, w dniu wczorajszym kanał zarezerwowany był dla koła (nie pamiętam miejscowości z której było koło) ponieważ rozgrywali oni tam swoje zawody, ale nie znam wyników. na forum zagladam od czasu do czasu i ograniczam się tylko do czytania, ale czasami nie moge już czytać tych bzdur i polecam "lowcom okazów" zakup wagi i miarki. mit o braku brań na zbiorniku spowodowanym leżacym śniegiem w górach został wczoraj obalony mała rada: zalecam weryfikacje wiekszosci informacji oraz spędzanie więcej czasu nad wodą niż na forum - wtedy dopiero człowiek jest świadomy tego co widzi i co się dzieje pozdrawiam wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 mit o braku brań na zbiorniku spowodowanym leżacym śniegiem w górach został wczoraj obalony A konkretnie kiedy co gdzie na co? . Powiem Ci,że co do zbiornika to rzeczywiście zawsze trzeba było czekać na porządne ocieplenie to nie mit,a moje obserwacje. Dlatego na zbiornik na poważne łowienie wybiorę się po świętach, a przed jedynie sprawdzę miejscówkę,może postawię bojkę i takie tam przygotowania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 A konkretnie kiedy co gdzie na co? :lol: Nikt rozsądny nie wrzuci wartościowej informacji na forum Ostatnio ktoś pisał o płociach i karasiach, to pół Śląska okupowało w weekend te rejony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 Tomek, to pytanie było zadane żartobliwie(3x uśmieszki) , dalej napisałem swoje zdanie o początku sezonu na zbiorniku i swoich planach,których nie mam zamiaru zmieniać bez względu na otrzymaną odpowiedż .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 looqaty, Napisz co połowiłeś ,nie musisz zdradzać miejscówki tylko napisz czy zbiornik czy rzeka? kolego to nie jest jakiś mit bo łowie już 20 lat (co prawda na goczałach drugi sezon) i co roku tak jest że łowienie "na serio" to sie zaczyna po zejściu śniegów,nie mówię że nic kompletnie nie bierze ale brania są na prawdę sporadyczne, byłem na zbiorniku w piątek w 3 osoby o4 15 do zmroku i złowiliśmy tylko 1 leszcza ,1 płotkę i 1 ryba mi się spięła wniosek jeszcze sie na jeziorze ryba nie ruszyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 29 Marca 2010 Share Napisano 29 Marca 2010 No pewnie ze sie jeszcze nie ruszyła jezdziłem wczoraj po całum jeziorze i probowałem bo nie było brań, gadałem z ludzmi i tez pare ryb połowili kolo mnie siedziało duzo ludzi i nikt nic nie miał... a przecież w lecie jak drobnica bierze to nie idzie od wedki się oderwać... ale świeta się zbliżają wiec bedzie czasu zeby połowic ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzajas Napisano 31 Marca 2010 Share Napisano 31 Marca 2010 Dla mnie goczały w tym roku odpadają (a było tam tak pięknie )dostałem dzisiaj potwierdzenie że nie ma już kart bezimiennych a płacić 120 zł za 3-4 wyjazdy w roku to mi się nie opłaca szkoda:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi