kajtolo Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Witam jestem nowy na forum ale mam kilka cennych uwag jeśli chodzi o goczałki byłem na rybkach w piątek tzn 10.05.2013r ale niestety cisza jak makiem zasiał zatoka kolo bajerki . a do tego pełno śniętych ryb nie wiem o co chodzi ale zaczynam się martwić może ktoś bardziej doświadczony sie wypowie dodam ze wędkuję od 3 lat grunt a w tym roku zaczynam sie bawić spiningiem pozdrawiam i mam nadzieje ze ktoś wyjaśni co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Też mnie to martwi, dzisiaj i wczoraj znalazłem kilkanaście karpi, tołpyg i amurów, sztuki nawet po 30 kg!!! Piorun ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Też mnie to martwi, dzisiaj i wczoraj znalazłem kilkanaście karpi, tołpyg i amurów, sztuki nawet po 30 kg!!! Piorun ?? Takich ryb to bardzo szkoda, piorun chyba nie, już miesiąc wcześniej widziałem sporo śniętych ryb ale głównie to płotka, krąpie i mniej karasie. Z początku myśleliśmy że to może po tarle albo coś ale to raczej też odpada, coś jest nie tak może ktoś ma jakiś informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 Może jacyś kłusole z agregatem buszują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajtolo Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 Panowie ruszyło sie cos w ciagu rygodnia macie jakieś wiesci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 21 maja Goczałkowice od strony Zarzecza rybki brały bardzo dobrze pierwsze branie około 4 30 zaraz po zarzuceniu pod wyspę Karaś około 1 kg, to też była największa ryba dnia, potem braly karasie od 0,3 do 0,8 kg do tego leszcze od 0,3 do 0,7 kg, troszkę drobnego krąpia i wzdręgi, łowiłem federkiem z koszyczkiem , federkiem na metodę i w ten sposób nałowiłem najwięcej i największych ryb , przynętą była kukurydza jedno lub dwa mniejsze ziarna o smaku halibuta lub scopex, na feder z koszyczkiem łowiłem na białe robaki jednak brania były bardziej chimeryczne , o 9 pobawiłem się odległościówką łowiłem dużo tylko drobne ryby więc o 10 zakończyłem , razem waga pokazała 26 kg, potem rybki wróciły do wody ku wielkiemu niezadowoleniu dziadka który siedział obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 22 maja Goczałkowice od strony Zarzecza rybki znowu brały bardzo dobrze, tym razem łowiłem federkiem na metodę przynęty jak dzień wcześniej plus pellet z trustawki i miodowy, rybki brały żadziej niż dzień wcześniej jednak wszystkie w granicach 0,7 - 1 kg, leszcze i karasie, złowiłem 15 leszczy i 12 karasi, około 20 kg, wszystkie w doskonałej kondycji zarybiły pewną zapomnianą niewielką rzeczkę gdzie tworzę swoje małe eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Witaj. Co znaczy od strony Zarzecza ?? Zarzecze jest pod wodą. Bywam często nad zaporą, często od strony zabrzega i bajerki, ale nie daje mi spokoju o jakim zarzeczu mówisz ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Witaj. Co znaczy od strony Zarzecza ?? Zarzecze jest pod wodą. Bywam często nad zaporą, często od strony zabrzega i bajerki, ale nie daje mi spokoju o jakim zarzeczu mówisz ;P Zarzecze pomiędzy Frelichowem a ujściem Bajerki, znajdziesz na Zumi lub innych mapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 2 Czerwca 2013 Share Napisano 2 Czerwca 2013 Witam wszystkich , czy łowił ktoś w ostatnich dniach na zbiorniku? Czy jest sens wybrać się na dłuższą zasiadkę. Ostanie moje wypady nad wodę bez euforii , czy to kanał Dwory czy zbiornik Dziećkowicki, więc zastanawiam się nad Goczałkami , wielkie dzięki za jakiekolwiek informacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Gdzie teraz warto się wybrać na jezioro, Wisłę, czy na kanały , pytam bo to mój pierwszy sezon na Goczałkowicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Byłem w sobotę rano o 4 nad wodą , dwa duże karasie, dwa leszcze , po 2 godzinach łowienia w deszczu byłem przemoknięty i pojechałem do domu, generalni słabe brania, koło mnie łowiło 3 wędkarzy i nic nie złowili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01lukas Napisano 3 Czerwca 2013 Share Napisano 3 Czerwca 2013 Dzięki fish007, coś się działo więc myślę optymistycznie , co do pogody to na razie nie sprzyja ale spędzony czas nad wodą bezcenny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 7,06 byłem dzisiaj rano na rozlewiskach, zimno pochmurno, setki komarów, brania słabe, brały tylko małe leszcze takie od 30 - 60 deko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pako Napisano 8 Czerwca 2013 Share Napisano 8 Czerwca 2013 Dnia 07.06.2013 bylem w Łące ok. 3 godzin i jedno branie,leszcz ok. 30 cm na trzy czerwone robaki,masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 10 Czerwca 2013 Share Napisano 10 Czerwca 2013 Dzisiejszy połów kilka krąpi i 2 leszcze, potem przegoniła mnie burza ogólnie ryba raczej na tarle jest, choć dużo osób mi mówiło że już dawno po, ale w wodzie widać jak buszują ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MOUNT79 Napisano 17 Czerwca 2013 Share Napisano 17 Czerwca 2013 Byłem z samego rana na kanale cisza bez brania, od 8 do 12 na przepompowni jeden 45 cm leszcz i to chyba był najlepszy wynik bo reszta ludzi ewentualnie malutkie leszcze lub nic. Ludzi bardzo mało chyba spuszczali wodę z zbiornika to ludzie pewnie za zaporę pojechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 a gdzie można wykupić wkładkę ? gdzie się kierować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 18 Czerwca 2013 Share Napisano 18 Czerwca 2013 Cześć ! Wkładkę wykupisz w rybaczówce znajdującej się w Łące. Tu masz dokładny adres: http://www.gpw.katowice.pl/zezwolenia-na-polow.php Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Krótki wypad dzisiaj rano, zaraz po wschodzie dwa brania i dwa kilogramowe karasie, jeden na kukurydze miodowa drugi na pellet o smaku wiśni, jak słonko troszkę przygrzało to brania zanikły woda bardzo ciepła a to nie sprzyja połowom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 Dzisiejszy połów kilkanaście karasi i z 4 leszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 19 Czerwca 2013 Share Napisano 19 Czerwca 2013 A od strony Zabrzega ktoś był ? Dzieje się tam coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alf Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Hej a był ktoś może na noc na rybkach? Są może lepsze brania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 20 Czerwca 2013 Share Napisano 20 Czerwca 2013 Hej a był ktoś może na noc na rybkach? Są może lepsze brania ? Nocka z soboty na niedziele i 15 leszczy po około 40 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alf Napisano 21 Czerwca 2013 Share Napisano 21 Czerwca 2013 Hej a był ktoś może na noc na rybkach? Są może lepsze brania ? Nocka z soboty na niedziele i 15 leszczy po około 40 cm. No to fajnie dzieki za odpowiedź może sie dziś wybiore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi