cinek146 Napisano 22 Lipca 2015 Share Napisano 22 Lipca 2015 Jako pany dzieje się cosik nad wodą, może gdzieś okoń gryzie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 26 Lipca 2015 Share Napisano 26 Lipca 2015 Słyszałem że wczoraj pogryzły opony w samochodach na parkingu pod rurami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 29 Lipca 2015 Share Napisano 29 Lipca 2015 Dzieje się coś na jeziorze? Bierze ryba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 30 Lipca 2015 Share Napisano 30 Lipca 2015 Dzieje się coś na jeziorze? Bierze ryba ? Ja byłem w niedziele, dużo brań głównie mały leszcz, krąp a rzadziej plotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 6 Sierpnia 2015 Share Napisano 6 Sierpnia 2015 Płotka ruszyła , na betonach w Łące nieźle połowili wczoraj, nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy_16 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam. Wykupię gdzieś licencje w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel1313 Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Witam. W sobotę nie ma gdzie kupić licencji. Mają niestety nieczynne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 7 Sierpnia 2015 Share Napisano 7 Sierpnia 2015 Możesz spróbować jeszcze w Strumieniu w wędkarskim ale nie zawsze mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 Witam.Wykupię gdzieś licencje w sobotę? Tu wygodnie można załatwić http://www.labraks.pl/zezwolenie-na-jezioro-goczalkowickie-wisla-duplikat-1-7906.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reeich Napisano 8 Sierpnia 2015 Share Napisano 8 Sierpnia 2015 jeszcze w zbytkowie na przeciwko samolotu stacja lpg tez maja pozwolenolenia otwarte od 6 do 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob78 Napisano 9 Sierpnia 2015 Share Napisano 9 Sierpnia 2015 Witam, byłem z bratem i kolegą na nocke z soboty na niedzielę na wiśle poniżej strumienia- łowiliśmy każdy po jednej wędce na rosówki, a na drugiej czerwone robaki,... na 6 wędek przez całą noc jedno niezacięte branie....czyli porażka. Tydzień temu na jeziorze dużo lepiej- kilka ładnych leszczy i karasi. Ogólnie cienizna straszna!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob78 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Ja byłem wczoraj na jeziorze trochę nałapałem płotek i leszczyków, dzisiaj byłem od 5.30-8.30 i może z 4 brania ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Jaka woda na rzece powyżej goczał, i na jeziorze ?????, susza dopadła górną wisełkę ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Sierpnia 2015 Share Napisano 10 Sierpnia 2015 Jaka woda na rzece powyżej goczał, i na jeziorze ?????, susza dopadła górną wisełkę ??? W Ochabach już w połowie lipca było bardzo źle- prawie zerowy przepływ i zakwit zielska. Nie chcę nawet wiedzieć jak jest teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Na jeziorze dawno nie było tak mało wody. W niektórych miejscach trzeba się natrudzić, żeby cokolwiek złapać. My jednak na efekty nie narzekamy. Za każdym wyjściem, licząc dwójkę wędkujących, ok. 15-20 ryb. Nie są to jednak maluchy. Karasie ponad 40 cm, a leszcze ponad 50 cm. Więc da się połapać piękne rybki, trzeba tylko wiedzieć gdzie Próbowałem parę nocek z jedną wędką na trupka na sandała. Ale jak na razie studnia.. za ciepło chyba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel920 Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 to się pochwal gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mironow Napisano 12 Sierpnia 2015 Share Napisano 12 Sierpnia 2015 Witam. Dla wszystkich zainteresowanych - w Żorach był sklep wędkarski na osiedlu Sikorskiego. który sprzedawał zezwolenia na goczałkowice. Teraz został przeniesiony a na facebooku umieszczono wpis: "sklep został przeniesiony na targowisko w Żorach przy ulicy Folwareckiej na Alejach wojska Polskiego (przy Hali Sportowej Żory) nadal prowadzimy pełny zakres towaru wędkarskiego oraz sprzedaż zezwoleń wędkarskich na zbiornik Goczałkowice" boks bodajze 66-67 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Wczoraj czytałem, że z Jeziora Żywieckiego znika 10-15 cm wody na dobę. Na Goczałkach jest pewnie podobnie, bo wpływ jest zerowy - Wisła stanęła... więc jak tak dalej pójdzie i sprawdzą się prognozy, że przez najbliższe dwa tygodnie nie ma spaść zbyt wiele deszczu, to będzie masakra.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cormoran Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Wczoraj czytałem, że z Jeziora Żywieckiego znika 10-15 cm wody na dobę. Na Goczałkach jest pewnie podobnie, bo wpływ jest zerowy - Wisła stanęła... więc jak tak dalej pójdzie i sprawdzą się prognozy, że przez najbliższe dwa tygodnie nie ma spaść zbyt wiele deszczu, to będzie masakra.. http://www.pogodynka.pl/hydro/zbiorniki/ Jak widać na powyższym zestawieniu - różnica pomiędzy dopływem a odpływem na goczałach nie jest duża w porównaniu z j. żywieckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jatoja2 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za wyjaśnienie. Faktycznie mogłem zobaczyć na dostępne dane Co nie zmienia faktu, że wody jest coraz mniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Dzisiaj byłem odwiedzić Goczały. W Strumieniu przy moście sporo samochodów, na przyujściowym odcinku Wisły przy kanale ani jednego auta, a wody mniej o jakieś 10-20 cm w stosunku do tego, co było na początku lipca, więc tragedii nie ma. Woda lekko zielona i stojąca przynajmniej na powierzchni - listki, kijki, itd stoją w miejscu. Na jeziorze też nie widać suszy. Czytałem artykuł o GPW dotyczący Goczał - woda jest spuszczana w minimalnym stopniu, takim, żeby podtrzymać życie biologiczne w Wiśle. Od jutra zaczynam nęcić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 13 Sierpnia 2015 Share Napisano 13 Sierpnia 2015 Rzecznik GPW Biernat poinformował też, że w Zbiorniku Goczałkowickim "poziom wody obniża się dziennie o 1 cm". - Prowadzone jest tzw. technologiczne spuszczanie niewielkiej ilości wody, które ma na celu podtrzymanie życia biologicznego w rzece Wiśle - podał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-pytoon- Napisano 14 Sierpnia 2015 Share Napisano 14 Sierpnia 2015 Czy sandacze i okonie już ładnie zaczęły gryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 15 Sierpnia 2015 Share Napisano 15 Sierpnia 2015 Ja wróciłem z nocki no w sumie z pół nocki;] Byłem od strony Wisły Wielkiej od 21-2.00 brań dość sporo głównie krąpie, leszczyki i jeden karaś ale wszystko małe 20-35cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi