samael Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Witam nie dam fotki bo nie mam takiej podpórki dopiero mam zamiar zrobić to może fotkę ?? linka??? samego wiertła.górniczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mam pytanie, wybieram jakieś wędzisko na połów z plaży, Międzyzdroje/Świnoujście. Ważne jest dla mnie duuże CW, wybrałem dwa wędziska, które radzicie wybrać? Cena: 100 Zł PS: Wędka na normalny grunt, tylko, że zamiast koszyczka ciężarek. Chodzi mi o szczytówki, czy będe widział brania. Rybki różne, raz robaczek a raz filecik, zalezy od mojego upodobania chwilowego . YORK RACER PILK 300/250 Konger CarboMaxx Carp 3,60 M/ 100 G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 YORK RACER PILK 300/250Konger CarboMaxx Carp 3,60 M/ 100 G Obie nie do tego Choć oczywiście- od biedy .... Pierwsza zupełnie nie zda egzaminu bo jest bardzo krótka, jak już chcesz koniecznie połączyć zakup karpiówki Kongera z wędką na plażę to kup Carbomaxa z wyrzutem 120 gr i długości 3,9 m. Choć nie wiem czemu się upierasz przy takich wędkach skoro za niewiele więcej niż 100 zł możesz mieć typowo morską wędkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 A mógłbyś mi dać link do takiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jaxon Favourite Surf Jedyny moim zdaniem kij w tej klasie cenowej, który ma naprawdę potencjał rzutowy. Z powodzeniem możesz go również zastosować do nęcenia rakietą, czego nie można powiedzieć o innych wędkach z tej półki, które z reguły mają akcję bliższą parabolicznej. Operowanie tą wędką możesz obserwować w moim filmie surfcastng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 dzieki, fajna wędka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papke3 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 A co myślicie o wędce Ron Thompson Power Wind Surf 3.90m cw. 100 - 250?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 papke3, popatrz na tego znienawidzonego sraxona, gdzieś po trasie pod W-wą macałem tego kija, o którym pisze tomek1, wyszło im za taką forsę, może nie jest to cud designu, ale zrobił na mnie wrażenie solidnego i chamskiego - co w tym przypadku jest zaletą - kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
papke3 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Teraz już mam dwie wędki: 1. Ron Thompson Power Wind Surf 3,9m 2. Jaxon Adventure Surf 3,9m Ron Thompson wydaje się mocniejszy, solidniejszy i bardziej "hamski", oraz dużo sztywniejszy od jaxona (co może mieć negatywny wpływ na długość rzutu). W niedziele jade przetestować. PS Może ktoś będzie łowił w pomorskim w niedziele to bym się dołączył (może bym się czegoś nauczył ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Połowy z plaży to nie tylko lato, słoneczko i morska gruntówka można też tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 można też tak: Czy to ty na zdjęciu? Próbujesz łowić łososiowate w portach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Próbujesz łowić łososiowate w portach? tomek1, to chyba spodniobuty były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 tomek1, to chyba spodniobuty były Dzięki za cynk To były dwa niezależne pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Tomek tu znajdziesz odpowiedź http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=112286#112286 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Tomek tu znajdziesz odpowiedź No pięknie. Pytałem o port, bo daje większe możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Dopiero raczkuję w morskim temacie ale szczerze powiem, że nie słyszałem aby ktoś miał wyniki z łososiowatymi w portach, przynajmniej w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 W ujściach rzek trocie i łososie łowią przez cały rok - tyle że 99% jest łowione przez przypadek na zestawy śledziowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 ale szczerze powiem, że nie słyszałem aby ktoś miał wyniki z łososiowatymi w portach, przynajmniej w Polsce Są tacy co mają Choć oczywiście (niestety) najlepsze mają ci z "maliną" na haku. Przez te wiele godzin przegadanych z miejscowymi nad morzem nasłuchałem się opowieści o akcjach typu "cały brzeg zwija kije, bo łosoś ponad metr potrafi powojować" W okresie letnim, w którym bywam nad morzem nie widziałem dużych ryb łososiowatych złowionych na wędkę z brzegu (bo już rybacy z powodzeniem je łowią i to stosunkowo blisko brzegu). Sam złowiłem co najwyżej kilka małych tęczaków. Raczej są to niespodziewane przyłowy. Poniżej zdjęcie zrobione w zeszłym roku. Ryba złowiona na spławik. Mam nadzieję, że osoby ze zdjęcia nie mają nic przeciwko jego publikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abu Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 artech, porty morskie, to taki "rybi burdel". W gdańskim porcie, z którego ruszają promy do Helsinek, wyciągają ludzie różne ryby. Mnie udało się okonie i flądry, koledze dorsza, lokalesi wieczorami łowią sandacze i czasem węgorza dostaną. Nie widziałem, ale zeznają, że bywają takie - nazwijmy to - pływy, że pojawia się większa ilość płoci czy leszcza i wtedy ciągną przez kilka dni i koniec, ryba znika, podobnie jest ze śledziem. Troć w porcie jest niczym nowym, przez Radunię, Motławę itd dostaje się do morza. Lokalne żule - zawsze dobrze zorientowani - łowią je na duże wahadła w okolicach Westerplatte. Stare Algi, Gnomy, Morsy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 artech, porty morskie, to taki "rybi burdel". J proponuje założyc temat o śmieciach kłusolach i takich tam .anie pisac w takim temacie o fajnym i przyjemnym !! założyłem ten temat po to aby można było tu porozmawiac o sprzecie waszych metodach i tp.a nie o kłusolach .i śmieciach ...pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 zapraszam do wspólnych rozmów na temat spina z plaży .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 romek co chcesz wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Ja bym chciał wiedzieć jak najwięcej Np sprzęt - planuje kupno kija Dragon Millenium HD Seatrout, dł. 2,90 m cw 21-50 i kołowrotek Okuma Salina w rozmiarze 3 (najmniejszym w tej serii) - czy to odpowiedni sprzęt? Czy inny kołowrotek w cenie do 300 zl byłby lepszy? Rzuty powinny być dalekie, czy można skutecznie łowić żyłką (wyczuć branie, zaciąć), czy konieczna jest plecionka? Ryby - w grę na pewno wchodzą trocie i belony, a jak wygląda kwestia ewentualnego łowienia innych ryb drapieżnych (np jak często trafiają się drapieżniki słodkowodne), co jeszcze można złowić na spinning z plaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Nie wiem na co taki cw - większych przynęt jak 30-35g się nie używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paco Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 ja uzywal i 90 100g wiec nie ma regóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi