olbor Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Dobrze przyjade, albo napisze z jakiejsc kafejki Oj ale chyba skad wziasc tobiasze to sie nie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 Ja wczesnym świtem tobiki zbierałem na plaży /oczywiście jak były wiatry i fale/ Trzeba być jeszcze po ciemku !!!! Bo jak wstanie SKRZYDLATA konkurencja to pozamiatane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olbor Napisano 11 Lipca 2008 Share Napisano 11 Lipca 2008 A co one martwe wyplywaja rano czy co? A ty kiedy jedziesz? Aha bo slyszalem ze w nocy mozna "polapac" z piasku jakies skorupiaki sitka, podrywka i nadaja sie na przynete. Jak to sie robi, ciagamy sitka bo piasku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 12 Lipca 2008 Autor Share Napisano 12 Lipca 2008 niestety ale ze wzgledów zdrowotnych nie byłem na zawodach w kołobrzegu wiec nic niema ciekawego ...czasem tak bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olbor Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Witam! Wrocilem przed chwila. Powiem tyle-biurokracja Ok to po kolei Dzien 1. Przyjazd. Odrazu do portu. Dowiaduje sie ze pozwolenia dzis nie kupie.(sobota) Ok dzis nie lapie trudno. Ide na wieze i patrze ze cos zeruje (tysiace bombli) Dzien 2. Niedziela. No ok ide do portu cos sie zobaczy Ide zobaczyc jakby co gdzie po pozwolenie i co? Otwarte! Wchodze. Okazuje sie ze musze wplacic pieniadze na konto i przyjsc z dowodem-dostane pozwolenie. 16 zl na miesiac. Co najlepsze pare osob stalo przy mnie po pozwolenie Dzien 3. Ide do banku, wplacam kase i ide. Czekam pol godziny i dostaje kartke ktora daje mi lowic. Okonie braly przez 20 minut i zlapalem z 15 takich patelniakow z czego 2 takich juz ladnych. Potem bran koniec Dzien 4. Wyprawa na dorsze. Miejsce bylo tylko na wla 32. Na morzu ponad 5 i bujalo niemilosiernie. Braly fatalnie-ja 3 ojciec 4. Przez tepe kotwice i brak plecionki na wedce. Choc i tak braly fatalnie. Koles przy mnie byl ze 20 razy, mial super sprzet, byl wyposazony na maxa i nie mial zadnego, mowil ze 1 raz mu sie tak zdarzylo wczesniej mial chociarz z 1-2. (ja i ojciec bylismy 1 raz a koles 1 raz we wladku ) Dzien 5, Brak lapania w dzien na noc na plaze. Braly slabo ja 3 fladry ojciec 2 i leszcza. Dzien 6. Lapanie w porcie-tylko 3 okonki. Chcialem polapac sledzi ale braly sdame babki Dzien 7. Wieczorek w porcie. 2 okonie, 6 babek i...... 2 sandacze! 46 i 48 cm (male a cieszy) Dzies plaza i powrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 19 Lipca 2008 Share Napisano 19 Lipca 2008 Generalnie coś się działo, były dorsze, sandacze, tylko pozazdrościć wyjazdu, ja nad Bałtyk w sierpniu jadę, zobaczymy jak z rybkami będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olbor Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Na dorsze to ja jeszcze jade pod koniec sierpnia, z wlasnym sprzetem to moze sie jeszczezobaczy sandacze w porcie bo slyszalem ze mozna naprawde polapac ladne sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanakara Napisano 20 Lipca 2008 Share Napisano 20 Lipca 2008 Dzien 7. Wieczorek w porcie. 2 okonie, 6 babek i...... 2 sandacze! 46 i 48 cm A sandacze na co? Dzis w nocy wyjezdzam do wladka i wlasnie ten port mnie bardzo interesuje..skoro padly 2 maluszki to jednak walne tam ze spinem A gdzie to zezwolenie kupowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 OLBOR gdzie dokładnie łowiłeś na plaży ?? I jakie zestawy zrobiłeś na fląderki ?? tobiasze zbierałeś czy na czerwone robaki się połakomiły ?? Brania były do 24 ?? czy później też coś skubało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niuniek Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Czy ktoś łowił z plaży w Kołobrzegu ?? Jak tak to proszę o krótką relacje: na co brały? z jakiego sprzętu korzystałeś? jakie wyniki? Na kuter jestem już umówiony ale jeszcze może z plaży coś spróbuje jak już tam będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 24 Lipca 2008 Autor Share Napisano 24 Lipca 2008 Witam temat sie rozkręcił ale no niestety nie w tym kierunku szkoda ze koledzy nie rozumieją sensu FORUM nie jest ono od rozmowy na nie temat..Chcecie sobie panowie pogadac jest od tego GG a tu rozmawiamy w inny sposób poprzez wymianę doświadczeń i informacji ..porzytecznych dla wszystkich czytających nasze posty...Proszę nie nabijajcie pustych postów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanakara Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Po powrocie krotki raport z wladyslawowa.. Z tego co sie dowiedzialem sandaczy nie ma w porcie wiec nawet nie probowalem lowic za to polowilem sledzi jak i 2 belonki to najwieksza Ogolnie zabawa jest fajna ale po pewnym czasie zaczyna sie to nudzic ale pobawic troche sie mozna...sledzie lowilem od godziny ok 19 na zestawy kupione w sklepie kolo portu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Ta belonka, to nie tobiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanakara Napisano 9 Sierpnia 2008 Share Napisano 9 Sierpnia 2008 Ta belonka, to nie tobiasz? A cholera wie..powiedzieli belona to tak napisalem a co to jest to nie wiem (niestety morskich dziwakow nie znam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Sierpnia 2008 Share Napisano 13 Sierpnia 2008 Ta belonka, to nie tobiasz? Tak, to tubis. W wielkości zaprezentowanej na zdjęciu świetny materiał na przynętę węgorzową. Jeżeli trafi się dorodny- bardzo smaczny z patelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carol200 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie. Czy ktoś może mi powiedzieć coś o dobrych miejscach do łowienia w Dziwnowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie. Czy ktoś może mi powiedzieć coś o dobrych miejscach do łowienia w Dziwnowie? a co chcesz wiedziec????? kolego super łowiska lecz mało kto tam kolwiek łowi z plaży sam zadka się tam zapędzam a szkoda ...fajne berzegi dosc głebokie uskoki miedzy rewami bliżej wejścia do portu , często można trafic na prawde ładne płocie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carol200 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witaj , dzięki za odpowiedź. Chcę wiedzieć wszystko: gdzie łowić, plaży , z portu, jak daleko w morze, czy mam żucać tam gdzie ciemna fala-tn . że tam jest głęboko ,co może mi się przydać , łowić nad ranem:do9,10, cy wieczorem plaży a wdzień portu,itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 28 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2008 więc tak kolego na plaże otej porze roku najlepiej iśc rano tzw..4-8 niema ludzi masz swobode lub wieczór 19-21 ...czy głęboko no raczej nie ale na pewno głębiej niż w niechorzu czy rogowie po zatym ciekawe dno troszke kamienia i inaczej rewy się układają ...znaczy są troszkę dalej od brzegu i od siebie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carol200 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzięki za odpowiedź, ale nic nie rozumie:"czy głęboko no raczej nie ale na pewno głębiej niż w niechorzu czy rogowie po zatym ciekawe dno troszke kamienia i inaczej rewy się układają ...znaczy są troszkę dalej od brzegu i od siebie ..." W Niechorzu, czy w Rogowie nigdy nie byłem,co to są "rewy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Więc tak REWA to inaczej łacha piachu układająca sie wzdłuż lini brzegowej około 20-50metrów od samego brzegu .sa widoczne z wiekszej wysokości jak staniesz na wydmach bedziesz widział te wypłycenia są prawie zawsze w kształcie rogalika.za każdą taką REWĄ jest głebokie miejsce zaczyna sie jakies 4 metry za nią po około 10-30 metra zaczyna sie wypłycac i mamy 2 REWE za nią jest ta prawdziwa przystań większych ryb .choc nie zawsze ..pamiętaj im wiecej kamieniste dno tym większa szansa na złowienie czego kolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carol200 Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Dzięki ,teraz kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samael Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 bardzo prosze fajnie ze mogłem pomuc zarzucam linka do zdjęc z zawodów z plaży KOŁOBRZEG http://picasaweb.google.c...key=pBiIt45HY3A zapraszam do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 bardzo prosze fajnie ze mogłem pomuc zarzucam linka do zdjęc z zawodów z plaży KOŁOBRZEGhttp://picasaweb.google.c...key=pBiIt45HY3A zapraszam do obejrzenia :wink: :wink: :wink: :wink: coś link nie działa.... czy tylko u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Też chciałem zajrzeć, nie tylko u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi