Skocz do zawartości
Dragon

Zabieram/Czasem Zabieram/Wypuszczam

Unises

Co zwykle robisz ze swoim połowem?  

190 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co zwykle robisz ze swoim połowem?

• Zabieram prawie wszystkie ryby wymiarowe które złowię nie będące w okresie ochronnym
      17
    • Ryby wymiarowe ale małe wypuszczam by podrosły, duże wypuszczam by się rozmnażały natomiast średnie zabieram
      13
    • Sporadycznie w sezonie zabieram kilka - kilkanaście sztuk, wg. własnego zapotrzebowania
      138
    • Wszystkie ryby zawsze wypuszczam
      29

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zdecydowanie trojka:)

Dopiero teraz zauważyłem ...fajnie to wygląda przyznajesz że czasem zabierasz a w podpisie NO KILL!!

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Pozycja nr.3. Choć w 99% jeśli coś biorę, to są to leszcze powyżej 55 cm, innych gatunków jakoś tak szkoda.

Wolę morskie rybki.

Napisano

Pozycja numer 3 naj odpowiedniejsza dla mnie, osobiście jem tylko pangę, ale moja mama od czasu do czasu prosi mnie żebym jej jakąś rybkę złowił, zazwyczaj jest to jeden pstrąg.

Napisano
:grin::grin::grin::grin: śmieszny ten temat a zabrakło pytania mam ochotę zabieram nie mam ochoty nie zabieram
Napisano

Odp 4 oczywiscie wypuszczam ryby, łowie dla przyjemności, wedkarstwo jest dla mnie sposobem na przebywanie z naturą, odstresowanie się a jeśli chce nadal łowić jakieś ryby w naszych wodach PZW polecam robic tak samo.

Napisano

3 .Co w większości przypadków jest efektem wyniku połowu.

Szczerze? Może brałbym więcej(oczywiście w granicach rozsądku i limitów) bo ...cholernie lubię zjeść rybkę , szczególnie złowiona własnoręcznie :wink:

Napisano

Odnoszę wrażenie, że wariant nr 3 jest trochę zbyt szeroki... Natomiast bardzo cieszy mnie niezmiernie fakt, że ludzi zabierających wszystko, lub prawie wszystko jest niewielu. Co sądzicie o bardziej precyzyjnej ankiecie, np. Ile ryb zabrałeś w zeszłym sezonie, jakie były to gatunki? Mam na myśli coś w rodzaju naszego wspólnego, haczykowego rejestru połowu...

Napisano
Mam na myśli coś w rodzaju naszego wspólnego, haczykowego rejestru połowu...

Jestem za :smile:

Byle odbyło się szczerze :roll:

Napisano
Byle odbyło się szczerze :roll:
Ankieta byłaby anonimowa, więc szczerość w tym wypadku nic nie kosztuje...
Napisano
Zdecydowanie 4 :!::!::!:

A po rybkę to do "centrali rybnej" i tylko morskie.

A jadłeś kiedyś takiego leszczyka, około pół metra, wcześniej moczy się w solance z ziołami, później (po 12 godzinach) wędzony i podany na ciepło, do tego zimne piwko i rozmowy o wędkarstwie - polecam. Większość rybek, tak około 95% wraca do wody, nastawiam się tylko na większe leszcze i karasie, jak jest dobra nocka to biorę trzy największe, bo wystarczy :)

Napisano

mhm pozycja nr 1 :)

smacznego

a chciałbym wiedzieć ilu z was zaznaczyło inną pozycję niż tę którą reprezentują tylko dlatego aby "być lubianym" na forum

Napisano
Odnoszę wrażenie, że wariant nr 3 jest trochę zbyt szeroki...

Widzisz '3' została tak skonstruowana, że może stanowić bardzo wygodne schronienie dla weekendowych selekcjonerów :wink: np. są ludzie którzy regularnie chodzą tylko za szczupakiem lub sandaczem, zabierają 100% złowionej wymiarowej ryby często jest to akurat te...kilkanaście sztuk w sezonie i zamiast opcji '1' z czystym sumieniem mogą zaznaczyć '3' :mrgreen:

Natomiast bardzo cieszy mnie niezmiernie fakt, że ludzi zabierających wszystko, lub prawie wszystko jest niewielu.
a czy cieszy Cię również fakt, że tych C&R jest podobna ilość, czyli jak sam piszesz niewielu :idea: t.zn. '1'i'2' = {+,-} '4'
Co sądzicie o bardziej precyzyjnej ankiecie, np. Ile ryb zabrałeś w zeszłym sezonie, jakie były to gatunki?
Każdy użytkownik może założyć temat ankietę jak masz pomysł i Ci się chcę...to chętnie wezmę udział w Twojej Ankiecie jako respondent :cool:
Napisano
chciałbym wiedzieć ilu z was zaznaczyło inną pozycję niż tę którą reprezentują tylko dlatego aby "być lubianym" na forum

Ankieta jest anonimowa, więć wątpie żeby ktoś kłamał, jednak odpowiedzi nie są do końca odpowiednio dobrane, ja np. wymiarowego drapieżnika typu szczupak sandacz jestem bardziej skłonny wziąść na spożycie niż leszcza, okonia czy płotkę. Powinien być jeszcze podział na wymiarowe drapieżniki, gdzie więcej osób by legło :wink:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.