mironow Napisano 23 Lipca 2010 Share Napisano 23 Lipca 2010 witam jak w temacie- czy ktos z kolegów odwiedza łowiska takie jak Buków, Nieboczowy, Roszków, Odra I-III, w powiecie wodzisławskim? - osobiście dawno tam na wędkowałem, dzisiaj zrobiłem objazdówke z aparatem Na Nieboczowach pozmieniało się bardzo, natomiast np na Roszkowie nigdy nie byłem wcześniej z wędką. Stąd prośba, czy ktoś orientuje się jak z rybkami na chwilę obecną, na co sie nastawiać , gdzie najlepiej usiąść. Jeśli ktoś z kolegów ma gadu gadu prosze o kontakt - bardzo czesto niewidoczny - moj nr 3512207. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czapmen Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 witam, jeśli chodzi te łowiska to na rakowinie zrobili zakaz połowu z łódki oraz wymiar ochronny karpia od30 do 65 cm. nieboczowy strasznie sie zmieniło poniewa rok temu droga dojazdowa ten wał gdzie było tarlisko było zmyte przez rzeke zbiornik wodny roszków wiem że od roku należy do koła wędkarskiego z jastrzębia zdroju wiec tylko oni mogą tam łowić, buków nie mam pojęcia ja tam juz nie łowie chyba ze 16 lat, zas buków1 i kamień w tamtym roku po powodzi to sie połączyło i tworzyło jedną wielkie jezioro ihi, potem jak woda opadła były efekty ale dużo ryby pouciekało zas dużo wpłyneło a szczególnie karpia czeskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buła297 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam ja chciałbym zapytać o dokładną lokalizacje zbiornika rakowina. Coś już wiem na ten temat , ale tam jest tyle tych wód obok siebie !! Trudno się połapać , byłem tam ponoć 12 lat temu ale sobie nie przypominam Proszę o pomoc i dziękuje z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 na zbiorniku buków wolno pływać własną łódką z gury dziękje za każde informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Wygląda na to, że wolno. http://www.katowice.pzw.org.pl/cms/711/lowiska_okregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadym73 Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 zbiornik 008 z soboty na niedziele w dzień drobnica bierze w nocy praktycznie bez brania a jak wasze wyniki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fish007 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 dzisiaj wybrałem się na Rożków na szczupaka ale na miejscu niemiła niespodzianka zbiornik przez tydzień zamknięty, II zawody TLC, trzeba było podwinąć ogon i pojechać w inne miejsce, tam zaliczyłem przez godzinę trzy ładne garbuski ale deszcz mnie wygonił do domu, tutaj znalazłem fajny filmik o łowieniu na Rożkowie http://malyrekin.webnode.com/zbiornik-roszkow-bobrowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi