artleep Napisano 2 Sierpnia 2020 Share Napisano 2 Sierpnia 2020 Witam koleżanki i kolegów. Chciałbym się Was poradzić gdzie można liczyć na złowienie karpia w Odrze we Wrocławiu i okolicy. Zazwyczaj jeżdżę na komercyjne lowiska karpiowe ale trochę mnie już irytuje to rezerwowanie stanowisk na 3 miesiące wcześniej... Dlatego chciałbym spróbować swoich sił na dzikiej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 na pewno są w odrze, na pewno niektórzy łowią, dużo nęcą, nocki karpiowe robią itp. widywałem złowione ale sam nigdy nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Swoją drogą - to jest taki mega popyt na karpiową komercję ? - aż całe tygodnie do przodu trzeba robić rezerwacje? szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 3 Sierpnia 2020 Share Napisano 3 Sierpnia 2020 Są karpie ale trzeba długo nęcić i nastawić się na zasiadkę np. weekendową. Jedno z miejsc to główki (a raczej klatki) poniżej jazu w Ratowicach. Przy mnie gość złowił tam karpia 5kg+ na tyczkę. Męczył pół godziny ale się udało. Nie jest to tajemnica bo widziałem nie jednego posta w miejscowej prasie o karpiach na tym odcinku. https://www.tuolawa.pl/wiadomosci/19493,taaaaki-karp Kiedyś zagadałem z jednym karpiarzem co na Rędzin przyjechał ze zdalnie sterowaną łódęczką zanętową. Nęcił już tam od tygodnia. Mówił , że on łowi tylko karpie. W najgorszym okresie nie miał brania przez trzy miesiące. To ja dziękuję za takie hobby 😅😆 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 3 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2020 8 godzin temu, oldBolo napisał: Swoją drogą - to jest taki mega popyt na karpiową komercję ? - aż całe tygodnie do przodu trzeba robić rezerwacje? szok. Niestety tak. Np. jest fajna miejscówka w Pogalewie. Fajna woda, fajna okolica ale terminy musiałem rezerwować w grudniu na maj-lipiec i to już nie było szału. I wyszła lipa bo z 3 rezerwacji wypaliła 1 (praca taka, a nie inne i nie dałem rady z wolnym). I tak jest niestety często. Czasem uda się trafić w termin jak właśnie ktoś zrezygnuje ale to trzeba mieć szczęście. Podoba mi się ta propozycja z Ratowic. Muszę się wybrać i ocenić gdzie by tu zanęcić i usiąść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Sierpnia 2020 Share Napisano 4 Sierpnia 2020 Przeszukaj dobrze forum . Gdzieś tam są wątki ś.p. Mańka. Karpiarz rzeczny z Wrocławia łowił śliczne sztuki w Odrze , pamietam nawet jakiegoś koi pomarańczowego w okolicach 10 kg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi