Skocz do zawartości
Dragon

zaneta na szczupaka

tomek123123

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

na szczupaka sa 2 zanety:

pierwsza: wlac 4l spirytusu do wody i zamieszac kijem 4 razy w prawo 3 w lewo

druga: zastanow sie nad tym co piszesz

Napisano

Może krew rybia. Coś takeigo robi Marcel van dey Eyden i Stil.

Druga można kupić jakąś powierzchniową zanętę np. explosion ukleja i rzucic kule. To przyciagnie drobnice :mrgreen: a za nia jakies drapiezniki.

Napisano

W USA jest zanęta na szczupaka, jest to zaneta sucha jak np Traper raczej cuchnie skład to mielone, suszone gatunki roznych ryb, bułka tarta..........uzywałem takiej jak mi kolega przywiózł ale nic niezłowiłem :???:

Na Polskiego szupaka niedziała :lol:

• 3 weeks later...
  • 9 months later...
Napisano

Ja slyszalem o tamkim czyms jak: pojsc nad lowisko jeden dzien wczesniej przed planowanym dniem polowu i powyrzucac w okolice (do wody) pokrojone w kawalki sledzie, oczywiscie w miejscu gdzie chcemy lowic. Podobno sledz ma bardzo intensywna won ktora przyciaga szczupaki. warunek: tylko nie przesadz z iloscia bo przeciez nie chcesz nimi nakarmic tych szczupakow tylko je sciagnac w lowisko!!

Napisano
warunek: tylko nie przesadz z iloscia bo przeciez nie chcesz nimi nakarmic tych szczupakow tylko je sciagnac w lowisko!!

Piszesz jak by to były krokodyle :mrgreen: przecież jak chcemy połowić szczupaka to trzeba za nim troch pochodzić, poszukać a nie nęcić jak na płotki.

Napisano
przecież jak chcemy połowić szczupaka to trzeba za nim troch pochodzić, poszukać a nie nęcić jak na płotki

I tu się mylisz. Nęcę szczupaka i to wcale nie rybkami tylko zanętą na drobną rybę. Reszty się domyślasz :wink::mrgreen: Metoda bardzo skuteczna we wrześniu i to bliziutko brzegu

Napisano

Nic tak nie nęci szczupaka jak drobnica, tam gdzie jest dużo drobnicy jest i szczupak - jak napisał tomek1, wystarczy rzucić troszkę zanęty na drobną rybę, a szczupak napewno za nią ruszy a wtedy można podstawić w to miejsce żywczyka i już :smile: Wątpie w to, że istnieją jakieś typowo szczupakowe zanęty, jeśli istnieją to tylko "pic na wodę" to moje zdanie. Szczupak to nie rekin, krew chyba na niego nie zadziała :lol:

Napisano

Ale zawsze mozna sobie wspomoc neceniem by ryby weszly nam w lowisko. chodzi o to ze jak zanecimy sledziami to na nastepny dzien jest spora mozliwosc ze szczupaki przyplyna w to samo miejsce z samej czystej ciekawosci a wtedy mamy pole do popisu!!

Napisano

GrzegorzM - nie mialem na mysli ze sledzie sciagaja szczupaki zapachem swojej krwi tylko ogolnie swoim zapachem. jak zjesz sledzia to czuc ze inaczej "pachnie" ci z buzi i tak samo jest z sledziem w wodzie.

Napisano

Ja sądzę, że nęcenie rybami nie ma sensu. Wydaje mi się że zbyt bardzo utożsamiacie drapieżnika z rybą spokojnego żeru :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.