johny476 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 witam i ze tak powiem nie ma sie czym chwalić mieliście racje totalne bezrybie nic poptostu nic ani na watrubke ani na rosówke ani na żywca ani na białego zmarzłem i nic wiecej , czasami widac było jakąs drobnice , podejrzewam ze moze by cos wzielo ale na całym zbiorniku dno porosniete roslinnoscia tylko zarzuciłem i odrazu czułem krzaki i to w kazdym miejscu wiec nasz wasacz moze schowac sie w te krzaki na dnie czeka na ofiare zaatakuje i znowu sie pewnie chowa co innego jak by było normalne żwirkowate lub muliste dno wtedy musiałby ganiac tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Października 2011 Autor Share Napisano 7 Października 2011 johny476, no ale i tak gratulacje za poświęcenie bo w nocy pewnie było zimno, w Lubinie w nocy strasznie lało i wiał porwisty wiatr, a jak u Ciebie było? Powiedz w którym miejscu łowiłeś? Sam widzisz, żę Dzbanowska zrobiła się bardzo trudnym zbiornikiem i faktycznie zaczynam wątpić czy jest tam jeszcze coś dużego. Był ktoś jeszcze oprócz Ciebie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 7 Października 2011 Share Napisano 7 Października 2011 bardzo dziwna pogoda od 6 do 1 w nocy regularnie 2 minuty cisza 2 minuty wiatr i tak w kółko pozniej padało ale przeszło wiec mokry troche zmarzłem, łowiłem z wujkiem w tym półkolu z wysepkami ale blizej półwyspu tam było wiecej miejsca do zarzucania i tak jakby głebiej i nie uwierzysz nikogo nie było calutki staw dla nas lecznie niestety to w niczym nam nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 sobota - wypad z zywcem na Dzbanowska zywiec - ploc, karas zimno, wiatr w twarz i zadnych efektow od godziny 14 do 17 potem zahaczylem jeszcze o 9 na Pilcach jak juz sie zciemnialo i mialem jedno skubniecie na zolte kopyto lipa/lipa/lipa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 24 Października 2011 Autor Share Napisano 24 Października 2011 dobekfooto, a powiedz w którym miejscu siedziałeś na Dzbanowskiej? Czy na Cmentarny ktoś zagląda, są tam jakieś fajne miejscówki? Tak dawno tam nie byłem i jako zrażają mnie opowieści kolegów którzy komentują ten zbiornik po ostatniej powodzi, a raczej przerwaniu wału przez Nysę Kłodzką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Miejscówki są tylko z rybą krucho. Śmieci naniesionych przez wodę na max (tyle butelek i PET-ów to nigdzie nie widziałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 24 Października 2011 Share Napisano 24 Października 2011 Pliczyk, na cyplu od strony Dzbanowa. Bardzo malo ludzi bylo pomimo tego, ze to sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Października 2011 Autor Share Napisano 25 Października 2011 Czyli nic się nie zmieniło na Cmentarnym - szkoda Coś ciężko z drapieżnikiem na Dzbanowskiej ja nie złowiłem w tym roku ani jednego, no nie liczę oczywiście mikroskopijnych okoni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Powiem wam co sie dowiedziałem o dzbanowskim, znajomy plywal z echo i co...otóz ryba tam jest nawet duuuzoooo ale stoi pod brzegiem w jednym miejscu i nie raczy sie ruszyc a co lepsze ze nie bierze stoi pod stromym brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Października 2011 Autor Share Napisano 26 Października 2011 Jeśli to nie tajemnica to możesz określić pod którym stromym brzegiem, w którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 nie powiem ci dokladnie powiedzial ze przy stromych skarpach gdzie dojscia nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 Witam Powiedzcie mi koledzy, jak tam jest z karpiami/amurami ? Jakie sztuki pływają (wagowo), jak coś pływa oczywiście Da się coś połapać czy też lipa jak z drapieżnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 27 Października 2011 Share Napisano 27 Października 2011 moze chodzi o ten brzeg og strony kopalni ? ja tak sądze jest wysoki skosny ze zabic sie mozna jak sie schodzi i są tylko 2 lub 3 miejsca do łowienia bo cały ten brzeg jest zarośnięty albo od strony drogi asfaltowej tam tez jest głęboko a rybki pewnie na takiej wodzie teraz siedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 bartek1395, łowię tam już 15 lat i nie słyszałem o amurach, karpie owszem są, ale też nie słyszałem o jakiś powalających sztukach, sam złowiłem kilka sztuk i miały tak około 1 kg do 1,5 kg. Zresztą w tym roku jaki ze 3 lata wstecz to jest tam nędza, przynajmnie ja nie mam się czym pochwalić. johny476, masz rację to na pewno chodzi o te rejony żwirowni bo pozostałe są raczej łagodne i płytkie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 28 Października 2011 Share Napisano 28 Października 2011 Tez plywalem tam z gluchosonda. Najwiecej rybek zaobserwowale wokol wyspy na glebokosci ok 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Siedziałem ostatno na Dzbanowskiej w sobotę i poniedziałek od rana do południa i lipa! Na białego i pinkę złowiłem jedną płoć taką ok. 35 cm. Na karasia próbowałem i na spławik i z gruntu i nic. Generalnie zero brań, katastrofa, ale i tak się nie załamuję, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Pilczyk, płoć 35 to ładna płoć i nie ma co stękać w tym marnym roku.... ciesz się że była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 1 Listopada 2011 Autor Share Napisano 1 Listopada 2011 aregmax, w sumie to masz rację w takim nędznym roku taka płoć to sukces ....i jak to mówi przysłowie, że na bezrybiu to i rak ryba , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 12 Listopada 2011 Autor Share Napisano 12 Listopada 2011 Byłem dziś na Dzbanowskiej od 6 rano do godz. 12 - lipa zero brania, a próbowałem na żywca z gruntu, na żywca na spławik, próbowałem nawet na białego i na pinkę i zero brania. Było trochę wędkarzy, głównie spiningistów, rozmawiałem z dwoma, którzy również stwierdzili kiszkę. Wszyscy zgodnie twierdzą, że Dzbanowska zrobiła się jałowym zbiornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 18 Grudnia 2011 Share Napisano 18 Grudnia 2011 witam koledzy pisaliście jakiś czas temu że dzbanowksi został połączony wielkimi rurami z tym drugim kopalnianym stawem wiec teraz pytanie czy można tam na tym drugim łowić? może już macie jakąś zdobycz na swoim koncie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calu Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Jak z łowieniem to nie wiem ale w październiku .... - klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 O ile dobrze pamiętam to część stawu na której trwają prace koparki. Szkoda tylko, że zarybiają karpiem a nie linem, szczupakiem, sandaczem czy wreszcie dorodnymi leszczami. No ale cóż, pozostaje wierzyć że to nie koniec zarybień na pilcach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 no mogli by mogli ale cóż lepszy karp niż NIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 jareksm2, watpie czy gdziekolwiek prowadzi sie zarybienia dorodnymi leszczami a co do zarybiania karpiem, taka polityka, na stawach tego maja najwiecej to i opychaja pzw po dobrych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 21 Grudnia 2011 Share Napisano 21 Grudnia 2011 Powinni brać przykład z Czechów.Kraj mały ale polityka zarybien i kar stosowanych jest 1-szo ligowa.Jak złapia cie z ryba bez wymiaru lub z przekroczonym limitem,karta na pół bez możliwosci otrzymania nowej w danym roku.Do tego kara 4500 Kć.czyli prawie połowa wypłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi