Pilczyk Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 aregmax, dzięki za fotki, ja piernicze, szok, nie poznaje Cmentarnego. Skąd ten syf się bierze? Kanalje które przyjeżdżają na weekendy to zostawiają? No nie mogę tego zrozumieć, poraża mnie ta krótkowzroczność. Co ci ludzie wyrabiają. Pozdrawiam prawdziwych wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Przecież te śmieci ( drzewa, patyki, butelki, reklamówki i inne badziewie ) to nie są tam zostawiane przez ludzi. To wszystko spływa Nysą jak jest większa woda. Zauważcie równomierne osadzenie śmeci wzdłuż linii brzegowej i przy ujściu. W tamtym roku jak byłem ze znajomymi to spaliliśmy w cholere tych śmieci ( nie wiem czy wolno ) teraz jak Nysa znowu zmieniła koryto i była znowu wyższa woda śmieci pojawiły się znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 29 Maja 2011 Autor Share Napisano 29 Maja 2011 Wtam wszystkich. Byłem z piątku na sobotę, w piątek wieczorem lało niemiłosiernie, dobrze, że w namiocie suchutko , sobota idealna pogoda i zero brań, normalnie jak bezrybie, ale i tak jestem zadowolony . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Pilczyk, ja byłem też w sobotę i efekty miałem praktycznie w godz. 6 -8 rano później totalna klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 30 Maja 2011 Autor Share Napisano 30 Maja 2011 jareksm2, a co złowiłeś? Bo ja jedynie trzy uklejki i na koniec mikroskopijnego leszczyka. W którym miejscu łowiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 witam łowiliscie może ostatnio na dzbanoskim? wybieram sie tam nie długo i szczerze to bede tam pierwszy raz i tak nie wiem za bardzo na jaką rybe sie nastawiac ? znajomi mowia ze łowia tam sumy inne tez ze karasie po 2kg jestem ciekaw czy to prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 17 Lipca 2011 Autor Share Napisano 17 Lipca 2011 johny476, Dzbanowski w lipcu i sierpniu to kaszana, przyjeżdża dużo turystów, którym chce się pić wóde, a uważają się za wędkarzy. Co do karasi 2 kg to lekka przesada, co do dużego suma to również. Teraz spadła woda o jakieś 2 metry także kicha. Polecam Tpolę i Kozielno oraz Świniarnię czyli Pilce, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Robiłem ostatnio rekonesans po wodach i spotykałem różnych pseudo wędkarzy, ale to co zobaczyłem na Dzbanowskiej to powaliło mnie z nóg!!!!....Ku....wa nad samą wodą stała muszla kolozetowa!!!.....Takiego gnoja gdybym dorwał to pierdziałby cieńko. Przykre to, że prawdziwi wędkarze muszą cierpieć. Jak widzę te grile i namioty oraz wódę i muzykę to szlag mnie trafia. Won buraki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 zaloze sie ze to towarzystwo tez dobrze klusuje, chciałbym zobaczyć jak wypuszczają niewymiarowe sumiki szkoda ze straz rybacka skupia sie na karaniu prawdziwych wedkarzy za zle zaparkowany samochod, lub nie wpisaniu daty w rejestr itp. a nie tej hołoty, Swoja droga to mialem sie wybrac w koncu na dzbanowski ,ale chyba poczekam az wakacje sie skoncza i panstwo z nieoplaconymi kartami wyjada pozdrawiam prawdziwych Pilcomaniakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Powiem tak, rozumiem wyjazd z rodziną / znajomymi nad wodę, ale niech będzie to z kulturą i uszanowaniem innych znajdujących się tam osób. Bez niepotrzebnego darcia mordy, muzyki na fulla oraz zostawiania śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 spoko panowie bylem ostatnio na 1 pod wieczór fakt ani pierdniecia nie miałem ale obozowisko wszedzie było. Jak wyjezdzalem to widziałem kontrol swoim terenowym super autem ładą i walili ostro na stawy wiec sie zdziwilem ze w czwartek kontroluja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 23 Lipca 2011 Share Napisano 23 Lipca 2011 witam panowie powiedzcie mi dojade do dzbanowskiego od strony ożar??? czy za duzo błota ????z góry dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 johny476, raczej dojedziesz, choć na razie nie polecam zjeżdżania ze wszelkiego rodzaju górek i pchania się pod samą wodę. Po ulewnych deszczach musi poprostu wszystko obeschnąć, zwłaszcza glina która robi się jak masło gdy poczuje wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 23 Lipca 2011 Autor Share Napisano 23 Lipca 2011 jareksm2, pozdrawiam już z Lubina , Tak jak pisałem wcześniej, że brała tylko drobnica, dwa razy miałem takie bardzo delikatne brania na pęczek dendrobeny nr 4, ale po wyjęciu zestawu z wody w obu przypadkach hak był pusty. Kilka tygodni temu również miałem identyczny scenariusz, nie mam pojęcia co jest grane? Dzięki za odwiedziny i miłą pogawędkę, pozdrawiam Ciebie i wszystkich Pilcomaniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 powiedzcie mi koledzy jesli łowie na żywca z gruntu jesli jest branie np,szczupaka sandacza to pimpąg idzie w góre żyłka sie rozwija i czekam z 5min az odejdzie drugi raz i zacinam , a jesli jestem nastawiony na suma to też sie tyle czeka czy po krótszym czasie sie zacina czy moze odrazu?????????? bo miałęm dziwne branie na kotwicy miałęm 2 rosówki i małego leszczyka i za 15 min pimpąg podsoczył do połowy, do kija opuscił znowu ,do kija troche 2 sekundy przy kiju takie agresywne szarpania do samego kija i w dół do kija i w dół chciałem jeszcze poczekac lecz nie stety juz nic nie brało i po braniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 25 Lipca 2011 Autor Share Napisano 25 Lipca 2011 Zastanawiam się czy Ty jesteś początkującym wędkarzem bo robisz z igły widły. Na mój gust to poprostu okonie obgryzały Ci robaki. Jeśli chodzi o brania to proponuję Ci trochę lektury wędkarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Pilczyk jak igły z widły? wybacz ale okonie to napewno nie były bo wędka tak szarpało ze prawie spadła z podpurek podczas barania ,to było naprawde takie agresywne branie szarpanie wędką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 26 Lipca 2011 Autor Share Napisano 26 Lipca 2011 johny476, w takim razie może to sumy się tak wycwaniły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 nie jestem w stanie sie okreslic bo nigdy nie łowiłem sumów dla tego narazie nie wiem dokładnie jak bierze sum i kiedy go zacinac wiesz byłem na bialym kościele tam ponoc duzo suma i nawet sporo węgorza moze wegorz ciągnął za rosowe bo jednej nie było a wiesz okonie wyskubałyby wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 ponoc pod koniec maja wegorze brały jak szalone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybu89 Napisano 26 Lipca 2011 Share Napisano 26 Lipca 2011 Brały brały wegorki:) i male sumy ale i te wieksze sie trafily 130 i 160cm Kolego co do brania to wolny bieg sie klania albo zrywka A na bialym miales to branie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 tak na białym na pierwszym stawie , miałem hamulec popuszczony na maxa takze raczej nic by mi nie porwał rozmawiałem w ten sam dzien z takim Panem i mówił ze właśnie tu gdzie siedzisz gosc 2 dni temu wyciągnął suma 160cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam Wszystkich Byłem w sobotę, ale niestety lipa, brała tylko drobnica i z tego co widziałem i rozmawiałem z wędkarzami to każdy miał lipę. Jareksm2 z synkiem równiez poświęcili dużo czasu i też dołaczyli do grona "lipowców" . Jareksm2 ma godnego następce pogromcy ryb - to Bartek jego syn. mam nadzieję, że nie zniechęci się tymczasowym brakiem brań Pozdrawiam Cię Bartek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 20 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Czy na dzbanowskim coś bierze? Z diświadczenia wiem, że ten zbiornik od połowy sierpnia straszy bezrybiem. Nie wiem jak w zimie na lodzie. A może coś się mieniło i biała ryba zaczęła brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 witam koledzy . jak sytuacja na dzbanowskim słyszałem że jest tam duzo suma i moze on pozjadał wiekszaość białej ryby skoro tak wszyscy narzekają na brania bo słyszałem tyle plotek ze jest ich tam własnie bardzo duzo i tu moje pytanie czy ktos z was miał przyjemność złowienia tam suma?/??? gdzie lepiej na niego sie ustawic przed tym cyplem w tym półkolu z wysepkami (gdzie podobno jest płytko) czy za cypem ?? na co tam łowiliście ?? z góry dzieki wielkie za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi