Tomek_S Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Nie mam silnika elektrycznego, mam 4 konną Yamahę, na elektryku za żadne skarby nie próbowałbym przepływać jazu.Będąc wczoraj, przepływałem jaz ok. 7 min. było strasznie, bo i stan wody bardzo wysoki. Fakt, było nas troje w łódce i sprzęt ... Wg. mnie bezpieczniej byłoby wpłynąć pontonem z elektrykiem przez jaz berliński, pomiędzy Widuchową a Gryfinem, pytanie tylko, na ile wystarczy akumulator ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Oto mała galeria moich fotek z tamtych okolic, między innymi pokazany jest jaz ... Fajne tereny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Myślę, że już u wielu z was sprawa się wyjaśniła Tomek_S, a nie trafiłeś tam czasami ładnego wąsatego. Wiem, że trochę go tam jest Szczupaków to faktycznie jest tam mnogo i bardzo dorodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 Super woda! pozazdrościć.A czy to nie jest strona niemiecka? Nie trzeba wykupić zezwolenia w Niemczech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 17 Listopada 2010 Share Napisano 17 Listopada 2010 goral28, oglądaj zdjęcia i od razu patrz z boku na google earth czy to tak ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Piekne miejsca, trzeba by bylo kiedys poprobowac... Jakie to sa odleglosci dla lodzi? W jeden dzien oplyniesz kanaly ktore sa na zdjeciach? Czy wybierasz sobie na jedna wyprawe np jeden kanal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotreksalek Napisano 21 Listopada 2010 Share Napisano 21 Listopada 2010 Też chętnie bym się tam wybrał ale nie mam łodzi a z brzegu to żopa trochę... Jakby ktoś się pisał, to ja się chętnie dołącze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Sezon rozpoczęty Pomimo, wg. tzw. Kalendarza Brań ( Złe brania cały dzień ... ) Leszcze brały jak głupie .. Wkrótce Maj i Szczupaki . Polecam miejsce !! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Sezon rozpoczęty Pomimo, wg. tzw. Kalendarza Brań ( Złe brania cały dzień ... ) Leszcze brały jak głupie .. Wkrótce Maj i Szczupaki . Polecam miejsce !! .Piotrze, dzięki za wskazanie miejscówek !! A jakiej wielkości te leszcze bo byłem na Żabnicy i też brały ale sama młodzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Witam. Leszcze od 1,0 do 1,5 kg.Duże nie były, ale za to frajda duża.Brały na kanapkę, czerwony z kukurydzą. Złowiłem 15 szt. Wszystkie wróciły w dobrej kondycji do wody. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Sezon szczupakowy rozpoczęty !! Udało mi się z kumplem połowić ładne Szczupaki, po mimo silnego Północnego wiatru, który strasznie uprzykrzał pływanie, oraz łowienie.Fale były wielkie, ale sukces wędkarski wynagrodził wszystko . Wynik : na dwóch, 3 zabrane od 65 do 81 cm, kilkanaście do 50 cm. wypuszczonych .. Warto !! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Tomku, a powiedz mi czy tam za jazem, po stronie polskiej jest jakaś droga? Nawet polna. Czy widziałeś tam kiedyś auto? Nie mam silnika a łódź wypożycza się bez, dlatego szukam alternatywnej drogi z brzegu. Ps: Ze zdjęć i googleearth widać, że zaraz przy jazie po stronie polskiej jest jakiś budynek, biały z czerwoną dachówką. Nie ma do niego dojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Dobra wieść dla wszystkich chętnych, połowienia na tych terenach. Wkrótce będzie możliwość wypożyczenia kilku łódek, wraz z silnikiem. Niedługo zacznie działać tam, wypożyczalnia łódek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Niestety,( a może stety ) brak możliwości dotarcia tam z brzegu, tylko drogą wodną. Budynek znajdujący się tam, to domek obsługi jazu. Łódką na wiosłach można w sprzyjających warunkach dopłynąć tam i połowić z brzegu duże Leszcze i Sumy w Czerwcu, wiele osób tak robi, sam często tak robiłem, wypożyczając łódkę . Pozdrawiam. P.s. Dzisiaj miałem jechać, ale znów jest silny, północny wiatr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Tomek powiedz mi czy jeśli na elektryku dopłynę do domku przy jazie (lub trochę niżej od strony Regalicy) to po przeniesieniu pontonu brzegiem powyżej śluzy pociągnę dalej na silniku elektrycznym? Mam zamiar tam spędzić cały przyszły weekend, nocka za leszczem a w dzień spining na kanałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Wszystko ustalone, jutro ok 15.00 ruszam do Marwic tam baza biwakowa i dwie nocki nad wodą. Mam nadzieję na ładnego leszcza a w sobotę cały dzień na kanałach za szczupakiem. Zdam relację jak wrócę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Goral a spróbowałbyś płynąć przez Odrę na wiosłach? Chociaż przez chwilę, by zobaczyć czy to możliwe, czy da rade wygrać z prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 ja pływam po odrze na wiosłach , nie jest zle , light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Pontonem na wiosłach? I czy przez główną Odrę (Regalica, Zachodnia, Dolna), czy po kanałach? Dajesz radę przepłynąć ją na drugi brzeg, bez zbytniego spadku z prądem? Da radę pod prąd się poruszać? Dzięki za wszelką informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 jasne , pływam po odrze zachodniej na wysokości rosowki , kamieniec , prąd duży ale bez problemu w dwoch pływamy pod prad , na druga strone płyniemy bez znoszenia moze minimalnie tylko kotwice mamy solidną , klocek hamulcowy od wagonu kolejowego z 15kg wazy takze luzik ci mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 No i wróciłem. Piątek około południa wyjazd i nad wodą po 13.00.Najpierw organizacja obozowiska, namioty ognisko i zimne piwko. Zaczęliśmy od federa średnio co pół godziny branie, leszcze 1-2kg i duże krąpie. Niestety pełno zaczepów chyba z 10 koszyków zerwałem. Rano pobudka i płyniemy na Miedzyodrze w godzinkę łapię 3 szczupaki dwa po kilogramie i ładna 2kg, kolega jednego pistoleta. Popołudniu powtórka znowu godzinka na pontonie teraz ja bez brania a kolega 4szt. wszystkie w granicy 1kg na głębokości 1-1,5m. Wpływaliśmy przez małą śluzę na wysokości Marwic. Prąd ciągnął dość mocno ale na elektryku na max biegu bez problemu wróciliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_S Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Szczupak 102 cm , 8,50 kg Pozdrawiam kolegów . Ps. Szczupak wrócił do wody :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slavor7 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Chlopaki no az sie nie chce wierzyc w to co piszecie Ja spedziłem ostatnio dwa dni ze spinningiem na międzyodrzu, te same kanaly co przy Marwicach ale dalej na północ, okolice kanału Drzewnego, kompletnie bez efektów, nawet dziubniecia, jak to możliwe... Te leszcze łowicie na feeder w głównym nurcie? Gratuluje sukcesów, zapodajcie czasem jakieś foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Leszcze na federa ok 20m od brzegu. A szczupaki kręciły się tylko do 300-400m od śluzy dalej martwa woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardyyy Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Szczupak 84 cm ....oczywiscie wrócił do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi