Pilczyk Napisano 18 Czerwca 2011 Share Napisano 18 Czerwca 2011 Prawdopodobnie to sum, sandacz nie wyciągnąłby tyle żyłki i nie sponiewierałby tak wędką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Tehnops a duże te leszcze ? Gdzie siedziałeś ? P.s. leszcz już żeruje na Kozielnie ten większy czy jeszcze nie ? Jest szansa ? W dzień czy w nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Takie pod 50cm, siedziałem z 30 metrów poniżej tego znaku, o zakazie wędkowania blisko tamy. 2 w dzień i 2 w nocy łowiłem na 1 wędke tylko. Na drugiej pływał żywiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszennn Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 witam panowie chyba sie wybiore na kozielno na dłogi wekeend ale potrzebował by kilka fachowuch porad.A więc zaczne od tego ze nie byłem tam jeszcze jedynie co oglądełem na google earth łdny zbiorniczek.Chciał bym sie nastawić na jakiegoś karpika linka bądz leszczyka ale głównie to karp,z której strony najlepiej sie zasadzić no i żeby dojazd autem był bo chciał bym na nocke zostać przydało by miec samochód obok jestem początkującym wędkarzem łowie na koszyk zanętowy.Napiszcie jak macie jakies sugestie doświadczenia związane z tym zbiornikiem . Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Wróciłem z tamy, ogólnie masakra przez duże M. W nocy wyciągło mi 250 metrów żyłki "25, wędka wyskoczyła z widełek, kołowrotek wpadł miedzy kamienie i dzieki temu nie porwalo całej wedki. Niewiem co to było... przynęta - jazgar. Jak to mówią "kto nie trzyma kija w łapie ten gowno złapie." Mam nadzieje kolego ze sie nie obrazisz ale to przysłowie jak najbardziej sie sprawdza sam się przekonałem o tym wielokrotnie hehe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 Guliwer89, jak się jedzie ze znajomymi nad wode to czasami są lepsze atrakcje niż łowienie ja wybieram się z piątku na sobote i tylko z myślą o drapieżniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 22 Czerwca 2011 Share Napisano 22 Czerwca 2011 jak się jedzie ze znajomymi nad wode to czasami są lepsze atrakcje niż łowienie skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakabzdura Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 12 wedek od strony kozielna, 5 leszczykow, 2 plotki i okon wszystko w granicach 20 cm i 2 h strasznej burzy w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Wczoraj byłem na Kozielnie ... to się nazywa turystyka. Brzegi zawalone "prawie dookoła". Quady, skutery, surfingi, bar, wata cukrowa . Wygląda że bardzo popularny turystycznie w czasie weekendów. Więc ryby w takie dni odpadają, chyba że nogi za pas i szukanie miejscówek dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Nocka na Kozielnie (z soboty na niedziele) Na 6 wędek (kuku, biały, żywiec, filet, czerwony). Wynik... tradycyjnie jak na nockę na Kozielnnie! Zero! Bo przecież 3 jazgarze się nie liczą Ktoś miał więcej szczęścia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 16 Września 2011 Share Napisano 16 Września 2011 16.09.2011 Okoń 27cm, perłowo-żółty ripper Manns'a na czerwonej główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Teraz, żeby łowić za tamą na Nysie to trzeba opolskie opłacić ? niema tak jak rok temu, że wystarczył rejestr z koła w Paczkowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 13 Marca 2012 Share Napisano 13 Marca 2012 Zgadza się,musisz opłacic opolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 17 Marca 2012 Share Napisano 17 Marca 2012 na Kozielnie nic nie bierze !! ale ludzi trochę jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 w tygodniu aż do niedzieli od czasu do czasu ktoś złowi karpika i jakieś leszcze po 40 cm i nie wiem czy jest sens pisać informacje bo chyba sam ze sobą pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Dzięki za info. Przyda się. Pisz jakbyś coś wiedział...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Przeglądałem zdjęcia i znalazłem to. Jeden z lepszych wypadów na Kozielno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Piękne. Gratulacje. jaka pora roku ? Lipiec ? To chyba od wioski prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Piękne. Gratulacje. jaka pora roku ? Lipiec ? To chyba od wioski prawda ? Dokładnie od strony wioski. Nie pamiętam kiedy dokładnie ale to było w którymś letnim miesiącu i to chyba właśnie lipiec. Wtedy Padły 4 takie sztuki (1 się zerwała) w tym jedna medalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 info z tygodnia( wtorek) od czasu do czasu ktoś złowi jakiegoś karpika 1,5 -2,5 kg może coś ruszyło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Dopisuję się do pytania czy jest jakiś ruch w wodzie. 1) Koledzy, potrzebuje też info czy jest na Kozielnie gdziekolwiek teren do swobodnego rozbicia namiotu? czy taka sama bryndza jak na Topoli. Wiem tylko o prywatnych ogrodzonych miejscach od strony wioski. 2) Jak się wbija na Kozielno od strony drogi Kamieniec-Paczów? Jadąc autem widac tam głownie tereny kopalni i tory.. Wdzięczny za wskazówki.. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 odpowiedzi do pytań 1 namiot bez podłogowy można rozbić wszędzie a namiot z podłogą najlepiej rozbić za wałem wtedy nikt się nie przyczepi tj będąc od strony kamienic - pączków , rozbić namiot po prawej stronie wody patrząc w kierunku na kamieniec i to samo z autem trzeba stawiać po prawej stronie drogi nie po lewej !!! bo wtedy niby stoi się na wale i jest mandat a co do 2 to jest wjazd pod sama wodę w tym miejscu gdzie stoi taśmociąg( taki wysoki) jest szutrowa droga przejeżdża się przez tory i dalej już na zbiornik jest to jedyna oznaczona krzyżówka jadać od strony topoli łatwo zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 11 Maja 2012 Share Napisano 11 Maja 2012 Dzięki bardzo, trochę kombinowałem z twojego opisu o stawaniu ' z prawej' ale zajarzyłem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 16 Maja 2012 Share Napisano 16 Maja 2012 Był ktoś na Kozielnie ? Łowią cokolwiek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 nic nie bierze i na dodatek remontują brzeg od strony betonówki w weekend nie pracują ale pewnie w tygodniu będą koparki pracować nie wiem jak tam zawody karpiowe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi