johny476 Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 zapomniałem dodac ze sandacza sie łowi a nie łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 johny476, jednak się zapętliłeś kolego w zeznaniach, popraw się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 11 Lutego 2011 Share Napisano 11 Lutego 2011 zeby nie było sory wszystkim za nie potrzebne dialogi ale kłusolem nie jestem ani miesiarzem mam nadzieje ze kolejne odpowiedzi beda juz bardziej sympatyczniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Dzis opłaciłem kartę i okazuje się że nasze wody w tym roku sa do mostu na Nysie w Paczkowie Ciekawe czy wędkarze z opolskiego dostali Kozielno z Topola,wiecie coś może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 jak do mostu w paczkowie to Topola i kozielno sa dalej w wałbrzyskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Jeżeli dolnośląskie jest do mostu w Paczkowie to się zastanawiam czy jest sens opłacać opolskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 No wlasnie otmuchów spuszczony glebinow bedzie spuszczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 No to zapowiada sie tłok na Mietkowie,chociaż mysle ze tam i tam malo ryb zostalo po poprzednich "osuszeniach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Albo sie kolega pomylił albo się zmienił obręb naszych wód .O to wycinek z PZW Wałbrzych http://www.pzw.org.pl/walbrzych/cms/1068/wykaz_wod 4. Obwód rybacki III.2. rzeka Nysa Kłodzka nr 2. - Nysa Kłodzka z dopływami 163,3 ha (Nr wg rejestru połowu ryb: 314 - od ujścia prawobrzeżnego dopływu rzeki Białej Lądeckiej do zbiornika zaporowego Kozielno oraz ze wszystkimi dopływami na tym odcinku z wyjątkiem lewobrzeżnego dopływu rzeki Ścinawki) - Zbiornik Topola 275,0 ha (Nr wg rejestru połowu ryb: 331 P) - Zbiornik Kozielno 270,0 ha (Nr wg rejestru połowu ryb: 332 P) Do Zbiornika Kozielno !!!!!! a nie mostu w Paczkowie !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 ponoc w ramach porozumienia z opolem mozna wedkowac do mostu drogowe w paczkowie. Tylko trzeba miec pozwolenie na wedkowanie w woj opolskim czyli trzeba jaeczhac do ktoregos z kol i takowe pobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 niestety ale takowe pozwolenia na wędkowanie w woj.Opolskim wydawane jest po uprzedniej wpłacie 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 no ale to jest wykaz wod na 2010 rok a mamy rok 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 wiem ale to niestety nic nie zmienia wg. naszego zezwolenia na połowy to dalej granica jest na Kozielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Nie trzeba nic płacic ,tylko pobrac zezwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Masz już to zezwolenie ??. Napisz gdzie je pobrałeś , wybiorę się po nie w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Nie mam jeszcze tego zezwolenia ale u nas w związku powiedziano mi że moge to odebrać np.w Paczkowie BEZPŁATNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder2010 Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Niezrozumiałe dla wędkarzy były również porozumienia zawarte z okręgiem opolskim. Mianowicie Zalew Kozielno został dla członków kół opolskich udostępniony bezpłatnie, a w zamian wędkarze byłego województwa wałbrzyskiego otrzymali odcinek około 200 m Nysy Kłodzkiej od zapory zbiornika Kozielno do mostu w Paczkowie. Dodatkowo rejestry dla kół województwa opolskiego zostały bezpłatnie przesłane, a wędkarze z naszego regionu muszą po takowe zgłaszać się osobiście do siedzib związku w Paczkowie. Jest to cytat z Expresu Miejskiego w Ząbkowicach Śl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Małe sprostowanie : cytat z : http://www.pzw.org.pl/opole/wiadomosci/42967/64/porozumienia_na_wody_pogranicza_na_rok_2011 1. Członkowie PZW zrzeszeni w Okręgu PZW Wałbrzych mogą wędkować na odcinkach poniżej zapory czołowej zbiornika Kozielno (300 m) na odcinku rzeki Nysa Kłodzka do mostu drogowego w Paczkowie. 2. Członkowie PZW zrzeszeni w Okręgu PZW Opole mogą wędkować na zbiorniku Kozielno. 3. Członkowie PZW zrzeszeni w obu Okręgach PZW układających się stron wędkujący w lokalizacjach opisanych w pkt 1 i 2 są zwolnieni z dodatkowych opłat. Jak widać zbiornik Kozielno i odcinek rzeki do mostu w Paczkowie jest wspólny dla obu okręgów bez dodatkowych opłat - odcinek ten jest duuuużo większy niż 200 m na moje oko z 1,5-2 km i jest dość ciekawy dla wędkarzy miętus , brzana , boleń (BEZ OKRESU I LIMITU DZIENNEGO ) odnośnie rejestrów to Express lekko przesadził niestety nie zostały przesłane na pewno nie odtrzymałem takiego w PZW Otmuchów , i na pewno nie otrzymałem takowego w PZW Nysa nr 1 i 2 (stan na 18,03,2011) po rozmowach tu i tam odesłano mnie do PZW Paczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Wszystkie dostępne łowiska dla danego okręgu są wymienione w rejestrze/pozwoleniu więc w czym problem ? Jeśli Kozielno nie należało by do naszego Okręgu to nie widniał by w odpowiednim dla nas Pozwoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Jeśli Kozielno nie należało by do naszego Okręgu to nie widniał by w odpowiednim dla nas Pozwoleniu. Tu nie chodzi o Kozielno same w sobie, Topola i Kozielno to wody PZW Wałbrzych. Tutaj rozchodzi się o odcinek rzeki, który udostępnia PZW Opole dla nas z o/wałbrzyskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 A ja mam pytanie a mianowicie czy jest na kozielnie takie miejsce gdzie można by sobie stanac z kempingiem na kilka dni tak jak na topoli przy garbatym moście? Czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 na Kozielnie zdecydowanie tak ,brzeg jest dostepny dla osobowek:), zdecydowanie lepsze miejscer na kemping ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 A jak tam z połowami ryb w porównaniu z topola? Bo byłem tam tylko raz i jakos nie przyciągnol mnie ten zbiornik (może dlatego że nic nie brało) a co do dojazdu to nie ma tam żadnych zakazów i można normalnie sobie samochodem stanąć przy wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Ryba bierze okresowo, przeważnie w nocy, trzeba trafić ale jak już podejdzie to ładne sztuki. Samochód trzeba postawić z drugiej strony drogi nie od zbiornika inaczej mandacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guliwer89 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Doszły mnie dzisiaj słuchy ze na kozielnie została spuszczona woda czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi