feeder2010 Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Na 42 wędki,1 karpik zarybieniowy,szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Byłem w ten weekend na noc w Kozielnie, nie miałem nawet brania. Osobiście daruje sobie już to łowisko bo to mój 4 wyjazd z rzędu na kozielno bez brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Retroper witaj w klubie ! Ta woda jest strasznie specyficzna. Zresztą weź też pod uwagę zawody karpiowe, które odbywały się tydzień temu. Czy słowo "porażka" to nie za mało ? Ja Kozielno też odpuszczam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 weź też pod uwagę zawody karpiowe, które odbywały się tydzień temu a propo zawodów, może jakieś szczegóły? Czy ktoś w nich uczestniczył, no i jakie ogolnie rezultaty? Pozdro. Salmiak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 no na zawodach masakra 1 karp złowiony na tyle ekip ta ryba poprostu została wykłusowana przez miejscowych bo gdzie jest ? nawet w najgorsze dni łowi się po kilka sztuk. I co teraz presja na Topole się przerzuci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Czy ja wiem czy wykłusowane.. po części pewnie też. Ale jeśli w ostatnim roku wrzucili np 400 sztuk karpika to co to jest na taki duży zbiornik... w głupim stawie hodowlanym może się uzbierać taka liczba a wielkością jest mikro przy Kozielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 31 Maja 2012 Share Napisano 31 Maja 2012 Dokładnie. Jarku 1 karp na ok 40 wędek. Ale nie jeden mi miejscowy powiedział, że Kozielno to zaklęte łowisko. Jak ryba nie bierze i i miesiąc nie bierze choć byście do wody wrzucali zanętę ze złota. A jak bierze np. leszcz ten większy to łowią go sporo i karp wtedy podejdzie. Na Dolnośląskich Pucharach Karpiowych, które rozgrywane były na Kozielnie, też nie zawsze mieli kokosy, zdarzało się, że przez 3 nocki złowili ok 4 karpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ToMaSz73 Napisano 4 Czerwca 2012 Share Napisano 4 Czerwca 2012 Byłem wczoraj na kozielnie i wody mało z brzegu ciężko coś na spinning osiągnąć z gruntu też lipa. Ogólnie na kozielnie diabeł mówi dobranoc może za jakiś czas będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Wracając po nocce i totalnej porażce z "cukrowni" zajrzałem na tame kozielno. Ludzie od rana mieli 10-15 złocistych leszczy oraz jazi. Woda strasznie niska, ale przynajmniej ryba bierze. Mogłem tam na nocke jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salmiak Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Technops duże te leszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Duże, dlatego napisałem, że złote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 10 Czerwca 2012 Share Napisano 10 Czerwca 2012 Wracając po nocce i totalnej porażce z "cukrowni" zajrzałem na tame kozielno. Ludzie od rana mieli 10-15 złocistych leszczy oraz jazi. Woda strasznie niska, ale przynajmniej ryba bierze. Mogłem tam na nocke jechać Tylko znajdź tam wolne miejsce. Kiedy bym tam nie pojechał to zajęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Czerwca 2012 Share Napisano 11 Czerwca 2012 nalewator, jak bylem teraz to ludzie lowili od rana i zwijali się po południu więc miejsca było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 no zwijali się bo tam ryba bierze do 12 a pozniej to mozna tylko tyłek wygrzewać a co łowili grunt czy spławik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Sierpnia 2012 Share Napisano 6 Sierpnia 2012 Ja byłem na kozielnie w niedziele z 10 minut rzucania i sandaczyk taki z 30cm, boleń tłukł jak wściekły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Dziś 13.07.2013 na Zalewie Kozielno Społeczna Straż Rybacka Powiatu Ząbkowickiego oraz Państwowa Straż Rybacka po wcześniejszej obserwacji znalazła sieci kłusownicze. Trzech zatrzymanych panów przekazano Policji.W sieciach znajdowało się 40 kg ryb. Były to karpie , leszcze, karasie , jazie, płocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Dziś 13.07.2013 na Zalewie Kozielno Społeczna Straż Rybacka Powiatu Ząbkowickiego oraz Państwowa Straż Rybacka po wcześniejszej obserwacji znalazła sieci kłusownicze. Trzech zatrzymanych panów przekazano Policji.W sieciach znajdowało się 40 kg ryb. Były to karpie , leszcze, karasie , jazie, płocie. no to ładnie oby więcej takich akcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 13 Lipca 2013 Share Napisano 13 Lipca 2013 Technopsteraz zobaczysz wzmożoną aktywność wędkarzy na kozielnie bo biorą ;D przyjada i nie bedzie brało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Lipca 2013 Share Napisano 14 Lipca 2013 brawo panowie !!! łoić ich z kasiory ! tak w ogóle dawno nie było tutaj info czy ktoś coś łowi na tym zbiorniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Technopsteraz zobaczysz wzmożoną aktywność wędkarzy na kozielnie bo biorą ;D przyjada i nie bedzie brało LeChifre, patrz na datę postu Kol. technopsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 15 Lipca 2013 Share Napisano 15 Lipca 2013 Jareksma no rzeczywiscie Ale wpadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarioSpinn Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 Witam Kolegów. Po 22.09.2013 wybieram się na Kozielno troszkę powędkować, (może 2-3 dni) Będę się nastawiał głównie na drapieżnika z gruntu. Na zalew wbijam od strony drogi Kamieniec-Paczków. I moje pytanie do kolegów znających tę wodę ( bo ja kompletnie nie znam tego łowiska) gdzie najlepiej z brzegu ustawić sie na drapieżnika ( bo jednostki pływającej niestety nie posiadam ) Jak już napisałem mam zamiar wędkować metodą gruntową na trupka,rosówkę może jeszcze spróbuję żywca i wątróbki. Proszę o jakieś wskazówki ,podpowiedzi bardziej doświadczonych na tym akwenie. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał12 Napisano 20 Września 2013 Share Napisano 20 Września 2013 juz lepiej wybrac sie na Topole ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarioSpinn Napisano 21 Września 2013 Share Napisano 21 Września 2013 juz lepiej wybrac sie na Topole ale to tylko moje zdanie. Też słyszałem że na Topoli lepiej , ale mimo wszystko chciałbym zapoznać się z oboma tymi zbiornikami. Mnie głównie interesuje gdzie mógłbym na Kozielnie się zalogować na dobrej miejscówce ze zróżnicowanym dnem i na co najlepiej się nastawiać jeśli chodzi o przynętę . Ale dzięki Rafał12 za info. Każda informacja jest dla mnie ważna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trebor123 Napisano 25 Lutego 2014 Share Napisano 25 Lutego 2014 Zapraszamy na zawody Karpiowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi