suhhar Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 siemka byłem w czwartek od samego wschodu ze spinem i ani brania między wyspami, pozniej zasdziłem sie na leszcze i 3 szt do 14 pozniej cisza do 17 od 17 kolejne 2 szt. Najwiekszy 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 7 Sierpnia 2014 Share Napisano 7 Sierpnia 2014 Witam skubie coś na Nyskim? Szykuje mi się rodzinna wyprawa, wiec pewnie będzie leszczowanie i spiningowanie jak już będę miał dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Z drapieżnikiem kiepsko. Ostatnie dwa weekendy po 6h pływania na dwie osoby tylko jedna ryba na wędce, niestety nie doholowana do łodzi. A biała ryba, jak to zwykle na Głębinowie, bierze, raz lepiej, raz gorzej, ale nigdy narzekać nie można. Genialnie brało początkiem lipca, ale teraz też ze złowienie 10-20 sztuk 50cm leszczy przez kilka porannych godzin problemu nie ma. Potrafi wejść ładny jaź. W nocy białą rybę sobie odpuść, szkoda czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarz8989 Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Witam! Mógłbyś powiedzieć muzik21 z której strony jeziora najlepiej zasadzić się na leszcza? Z Twojego postu mam rozumieć, że od strony Głębinowa? z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 8 Sierpnia 2014 Share Napisano 8 Sierpnia 2014 Dzięki muzik21 za odpowiedź. Jak się coś na wędce uwiesi, to się pochwale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apollooo Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Witam Chce w ten weekend wybrac sie nad jezioro nyskie, interesuje mnie biala ryba. Czy ktos z was byl ostatno, czy cos sie dzieje nad woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 12 Sierpnia 2014 Share Napisano 12 Sierpnia 2014 Moje plany uległy zmianie i nie byłem na Nyskim. Popłynęliśmy na ujście do Otmuchowskiego zapolować na wąsatego. Skończyło się na jednym maluszku i okonku takim 32 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apollooo Napisano 13 Sierpnia 2014 Share Napisano 13 Sierpnia 2014 Nikt ostatnio nie byl na Nyskim? Aktualnie szukam noclegu najlepiej Jak najblizej brzegu, i w miare ciekawych stanowisk gdzie mozna polapac leszcze. Bylbym wdzieczny za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Hej był ktoś moze wczoraj na nyskim? Skubie cos czy lepiej na Leszka sie nastawić? Bede siedział miedzy wyspami pewnie Pozdro dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 Cze właśnie wróciłem z nocki z wyspy i szału nie było 3 leszcze (z rana)takie 40-50cm a w nocy 1 węgorz na rosówki 52cm ale jakiś taki chudy i pływa dalej.Pogoda jak w kalejdoskopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Sierpnia 2014 Share Napisano 16 Sierpnia 2014 to lipa że w nocy nic nie pyknie na nyskim nawet, gdzie te sandacze a leszcze widać tylko w dzień coś gryzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 17 Sierpnia 2014 Share Napisano 17 Sierpnia 2014 Ja 2,5 godziny temu skończyłem łowić na tzw Seszelach Na wodę spłynąłem o 5:30 rano. Wysadziłem Tatę na wyspie i wyruszyłem za Zanderkiem. O 9:45 się poddałem (miałem tylko jedno pyknięcie) i dołączyłem do Ojca, który wyciągał leszcze. Złapaliśmy z 10 sztuk takich między 35-45 cm. Inni jakoś narzekali, mowa o łapiących białoryb z brzegu, że zero brań. Jeśli chodzi o innych spinningistów to nie widziałem, żeby ktoś coś złapał. Dopiero koło 11-tej przepłynęli koło nas panowie i mieli na sznurku prawdopodobnie Bolka. Kurcze jeszcze z kilka razy w tym roku pojadę na Seszele - mam nadzieje, że nareszcie trafi mi się nyski sandacz. pozdr 4 All Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Jak wyniki na Głębinowie? Pływał ktoś ostatnio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 Czy woda nadal kwitnie? Łowi ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 jareksm2 na nyskim woda masakra, w sobote zawody mieliśmy z łodzi ,na 19 osób - dwie ryby boleń i szczupak , woda syf- zielona gruba warstwa na całej, powtarzam całej powierzchni jeziora , generalnie na spinning tragedia , nawet boleń nie żeruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Września 2014 Share Napisano 8 Września 2014 tomek, dzięki za info, tego właśnie się obawiałem. Ale dzisiaj byłem na Bartnikach i Pilcach. Wszędzie woda zielona i ku mojemu zdziwieniu zębaty ładnie żerował - tylko rano. Ogólnie 5 zębatych i 1 okoń. Wszystko nadal do złowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Września 2014 Share Napisano 14 Września 2014 Sobotni wypad na spin - zupełnie nieudany. Takiej porażki jeszcze nie miałem Cały dzień biczowania i ani brania. Ludzi też mało jak na weekend. Do tego utrzymująca się mgła do godz. 10.00 skutecznie uniemożliwiła mi odnalezienie właściwej miejscówki - aż wstyd się przyznać ale 1,5 godziny stałem w jednym miejscu bo nie wiedziałem gdzie jestem. Na wyspach niektórzy połowili ładnych leszczy, lecz też bez szału, a drapieżnik ..... no cóż chyba trzeba jeszcze poczekać. Woda nadal zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Ma ktoś jakieś wieści, gryzie drapieżnik? Czy woda nadal zupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 20 Września 2014 Share Napisano 20 Września 2014 byłem dziś na Bukowie zielenina pływała nawet gęsto ale tylko z jednej strony woda czysta, ludzi masa , dojad- duuuuuże kałuże i błoto troche porzucałem gumą efekt zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Września 2014 Share Napisano 21 Września 2014 oleq_30, też byłem wczoraj na nyskim. Faktycznie woda zupa, na echo zielenina na 70cm na całym zbiorniku, poza tym niski stan wody - poszorowaliśmy łódką i silnikiem po dnie Efekty zerowe, miałem przytrzymanie na ujściu widny, ale twisterek był zbyt mały i drapieżnik po chwili się spiął. Przed odwiedzeniem nyskiego byłem jeszcze na ujściu w Otmuchowie - tam wyciągnąłem dwa bolki 40 i 55cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 24 Września 2014 Share Napisano 24 Września 2014 W ubiegłą sobotę również pływałem po Głębinowie. 6h, zero brań, podobnie zresztą jak u większości wędkarzy. Może teraz, po chłodniejszych nocach coś się zacznie dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Pływał ktoś ostatnio po Głębinowie? Jak wyniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Pływał ktoś ostatnio po Głębinowie? Jak wyniki? Podobno nadal dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 1 Października 2014 Share Napisano 1 Października 2014 Witam kolegów po fachu mam pytanko czy coś już zaczeło skubać bo zamierzam z soboty na niedziele wybrać sie na wójcice na i troszke popływać za rybką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 4 Października 2014 Share Napisano 4 Października 2014 Dzisiaj 6h pływania. Efekt- 2xsandacz 40cm i jeszcze ze dwa "pstryki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi