muzik21 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Pływał ktoś ostatnio po Głębinowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Siema, dzisiaj moj brat pływał po całym jeziorze, kilka puknięć i to wszystko z tego co wiem na otmuchowskim tak samo było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Czyli nic się nie zmieniło. Tragedia w tym roku. Z ciekawości- ile stopni miała woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 hmmm nie wiem ale jak pływałem ostatnio po pilcach to woda miała 14-15 stopni więc mysle ze na głębinowie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 19 Października 2014 Share Napisano 19 Października 2014 Witam w Sobotę rybki współpracowały:) Z rana kolega wyholował sandacza takiego ze 40 cm. Po paru godzinach i zmianach miejsc tuż pod łódką konkretnie przysolił mi, i udało się koledze podebrać bez podbieraka takiego 72 cm. Przesuniecie po stoku i tym razem strzelił mi mały sumek ) taki może 60 cm. Później był jakiś czas ze zupełnie nic się nie działo, tzn coś tam niby skubnęło strzeliło, ale sam nie wiem Następnie po zmianie miejsca zaliczyłem kolejny strzał pod łódką krótki hol i sandacz się wypina. Zmiana przynęty obrót w drugą stronę i następny strzał i znów kolega ręcznie podebrał sandaczyka, tym razem 68 cm . Trochę przerwy i znów wykorzystałem skubniecie tym razem okonka 37 cm:)) No i na sam koniec zaliczyłem piękne obgryzienie ogonka:D w sumie jak dobrze pamiętam i naliczyłem to miałem jakieś siedem brań, super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 No to gratulacje dla kolegi. Faktycznie to musi być fajna zabawa. A kolega na gumowe przynęty skusił zandery? Jak ogolnie poziom wody na nyskim. 2,5 tyg temu było bardzo mało wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
venom92 Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Do czego to dochodzi w tym kraju żeby jeden człowiek miał 7 brań i się z tego cieszył a drugi człowiek mu tych brań zazdrościł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 20 Października 2014 Share Napisano 20 Października 2014 Dziekuje Już postawiłem krzyżyk tego dnia w kalendarzu i następny taki może za rok Łowiłem na wszytko z kogutami włącznie, ale skuteczne okazały się gumki i to całkiem słusznych rozmiarów, bo miedzy 9 a 11 cm. Woda jest faktycznie niska ale pamiętam ze w zeszłym sezonie bywało gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Dziekuje Już postawiłem krzyżyk tego dnia w kalendarzu i następny taki może za rok Łowiłem na wszytko z kogutami włącznie, ale skuteczne okazały się gumki i to całkiem słusznych rozmiarów, bo miedzy 9 a 11 cm. Woda jest faktycznie niska ale pamiętam ze w zeszłym sezonie bywało gorzej A kolega też tak połowił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Jak to wspólnie stwierdziliśmy. Kumpel rzucał tego dnia w przeciwnym kierunku gdzie rybki stały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Wyspiańsk Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 No Szpalis poszalałeś na Nyskim.Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 22 Października 2014 Share Napisano 22 Października 2014 dzięki prezes BDW może zmówimy się na jakiś wypad, bo bym chętnie połowił ze swym nauczycielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Dziś roiło się od łodzi z tego co widziałem, wiec ciekawi co kto połapał ? Mi znów szczęście dopisało, aż dziw bierze. Pierwsza rybka tzn Sandaczyk taki pod 60. Troszkę później przechrzciłem nowy kijaszek i kręciołek. Przyznam spisał się na medal. Sandacz miał 74 cm skubnął na pełnym wyrzucie, nie zbyt mocno, po czym przywalił do przodu, wiec myślałem ze spadł. Na sekundę go poczułem i znów myślałem ze spadł, pewnie kolejny raz dodał gazu w moją stronę. dopiero w pobliżu łódki pokazał na co go stać Do końca dnia miałem jeszcze dwa branka dwóch króciaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Dziś roiło się od łodzi z tego co widziałem, wiec ciekawi co kto połapał ? Mi znów szczęście dopisało, aż dziw bierze. Pierwsza rybka tzn Sandaczyk taki pod 60. Troszkę później przechrzciłem nowy kijaszek i kręciołek. Przyznam spisał się na medal. Sandacz miał 74 cm skubnął na pełnym wyrzucie, nie zbyt mocno, po czym przywalił do przodu, wiec myślałem ze spadł. Na sekundę go poczułem i znów myślałem ze spadł, pewnie kolejny raz dodał gazu w moją stronę. dopiero w pobliżu łódki pokazał na co go stać Do końca dnia miałem jeszcze dwa branka dwóch króciaków. Jutro się wybieram. Na głębokiej wodzie stały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 Tak Dzięki za info. Taki wynik na tym zbiorniku dwa razy z rzędu- moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 25 Października 2014 Share Napisano 25 Października 2014 dzięki, niesamowite szczęście po prostu:) Do zobaczenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 27 Października 2014 Share Napisano 27 Października 2014 No faktycznie super robota gratki Mnie jeszcze tego sezonu woda nyska zanderem nie uroczyła :/ ale nie ma co marudzić-trzeba próbować ... chociaż motywacja spada..., bo spina złamałem, lecz niestety nie na rybie Ja byłem w niedziele w godzinach 7-13, też było troche łodzi i praktycznie wszyscy w jednym miejscu . Łowiliśmy na 6 metrach. Ja mielem jedno pyknięcie. Inni też mówili że mieli jedno dwa pyknięcia, ale bez ryb spłynęli. Gdzie jeszcze można powalczyć z zanderem w okolicy? Oczywiście stosując się do reguł C&R. Pytam bo starsi wędkarze mówią, że na nyskim niestety niż nie to co kiedyś, a ja w tym roku ustawiłem się na sandacza ze spina ... a czasu coraz mniej pozdr 4 all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzik21 Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 No faktycznie super robota gratkiMnie jeszcze tego sezonu woda nyska zanderem nie uroczyła :/ ale nie ma co marudzić-trzeba próbować ... chociaż motywacja spada..., bo spina złamałem, lecz niestety nie na rybie Ja byłem w niedziele w godzinach 7-13, też było troche łodzi i praktycznie wszyscy w jednym miejscu . Łowiliśmy na 6 metrach. Ja mielem jedno pyknięcie. Inni też mówili że mieli jedno dwa pyknięcia, ale bez ryb spłynęli. Gdzie jeszcze można powalczyć z zanderem w okolicy? Oczywiście stosując się do reguł C&R. Pytam bo starsi wędkarze mówią, że na nyskim niestety niż nie to co kiedyś, a ja w tym roku ustawiłem się na sandacza ze spina ... a czasu coraz mniej pozdr 4 all Nie wszyscy, bo ja po 3h się wyłamałem i próbowałem płycej niestety też bez efektów. Jeden sum padł napewno, bo widziałem. Co do sandacza to blisko masz jeszcze Otmuchów i Turawę bardziej atrakcyjną, ale to już kawałek drogi jest. Połapać sandacza można też praktycznie na całym odcniku miejskim Nysy Kłodzkiej, chociaż są miejsca lepsze i gorsze. Ale z tego co mi wiadomo to ten sezon też kiepski. Jeszcze jest Odra, ale to już całkiem kawałek drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 28 Października 2014 Share Napisano 28 Października 2014 Właśnie w niedziele został złapany sumek, ale tego nie widziałem, bo za późno przybyłem. Poza tym wszystko wróciło do normy, i nie miałem nawet dotknięcia tzn czegoś co można nazwać braniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 29 Października 2014 Share Napisano 29 Października 2014 było troche łodzi i praktycznie wszyscy w jednym miejscu Jeżeli piszesz o narożniku, to i ja tam byłem w niedzielę hehe. Efekty takie jak wszyscy, czyli na zero. Z rańca wyciągnąłem jedynie króciaka ok.35cm i to by było wszystko. Przynajmniej pogoda dopisała, no może mniej sandaczowa, ale gęba się opaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 hehe niestety nie wiem czy "narożnik" to tam gdzie byłem, ale faktycznie wyglada tam jak w narożniku Ja dopiero w tym roku zacząłem połowy na nysim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 hermano, na forum szczegółów nie zdradzę (gdzie ten narożnik), w razie W na priva Ja dopiero w tym roku zacząłem połowy na nyskim. no i jak wrażenia? Ja też stażem nie jestem stary to mój 4 rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpalis Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Jeśli mówicie o narożniku Zbiornika to i ja tam pływałem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hermano Napisano 30 Października 2014 Share Napisano 30 Października 2014 Jareksm2 hermano, na forum szczegółów nie zdradzę (gdzie ten narożnik), w razie W na priva No to czekam na PRV od Ciebie W sobote się tam pojawie znów - tzn mam taką nadzieję Może byśmy się spyknęli na wodzie? Wrażenia? Leszcze połapane, ale to na otarcie łeż, bo ja od tego roku szlifuje spina, ale jak pisałem (żaliłem) wcześniej, narazie nyskie nie obdarowało mnie drapieżnikiem.... ooo przepraszam ... boleń przez duże B - 22 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi