Skocz do zawartości
tokarex pontony

Sezon podlodowy 2010/2011

_barti_

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 131
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

nie wiem jak jest aktualnie na Przeczycach ale w sobotę 11grudnia(gdy dalej będzie -10)raczej się wejdzie na lód. :mrgreen:

Napisano

Panie i Panowie

SPOKOJNIE z tym LODEM :!:

Jest 15-25 cm śniegu , czyli dobra izolacja :!::!: wcale tak szybko nie będzie przyrastał :!:

Zatoki i osłonięte miejsca może zamarzły ale otwarta woda jest nadal wolna od lodu .

Napisano

Pozostaje cierpliwie czekac na bezpieczna warstwe lodu :)

Trzeba sie dozbroic w sprzęt i uzupełnic przynęty.

Napisano

Miało być o grubości LODU :!: Mierzone dzisiaj na płytkiej gliniance głębokości od 1- 2,5 metra wielkości 5 ha lód grubości przy brzegu 9- 10 cm na dołkach 7-8 . Można spokojnie tam gdzie lód jest bez śniegu szukać okonia :mrgreen:

Napisano
Pluto mnie zainspirował :mrgreen:

Odnośnie "dozbrajania" - jestem na etapie pisania poradnika na temat wykonania własnych mormyszek. :mrgreen:

Też jestem ciekaw... Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy? PIII i płocie jak w zeszłym sezonie? Ja mam nadzieję, że garbaty bedzie teraz lepiej brał...

Napisano
Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy?

Spotkać się na LODZIE przy Kawie :mrgreen:

Poradnik jest na finiszu , tylko fotki trzeba zrobić jeszcze raz bo kiepsko wyszły telefonem :evil:

Napisano
Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy?

Spotkać się na LODZIE przy Kawie :mrgreen:

Poradnik jest na finiszu , tylko fotki trzeba zrobić jeszcze raz bo kiepsko wyszły telefonem :evil:

He, he... No mam nadzieję, że w tym roku się spotkamy gdzies na tafli :grin:

Napisano

dzis w centrum wrocka dzieciaki biegały po zamarzniętej fosie , nie jest ona głęboka no i dzieciaki tez za duzo nie ważą ale to znak ze będzie mozna wejść tuz tuz

Napisano

Troszke sie zasiedziałeś nad tym "Poradnikiem".

Ciekawe czy moja tachnologia robienia mormyszek będzie pasować do którejś z wymienionych w tych materiałach.

Napisano

U kumpla na stawie nizbyt duzym lod ma grubosc 7cm na glebokosci max 2,5m.Jutro rano rozpoczynamy sezon podlodowy :mrgreen: Pozdrawiamwszystkich podlodowcow,ale prognozy od pon.nie wroza zabardzo pogrubiania sie lodu :sad:

Napisano

My z Piotrkiem i Krzyśkiem juz rozpoczeliśmy sezon podlodowy :)

Ja testowałem nowy świder, a koledzy moczyli pierwsze mormyszki.

Dzisiejsze efekty:

91fbff70dfc09282m.jpg

ad68ee7200da65adm.jpg

5 (Krzysiek) do 3 (Piotrek) taki wynik dzisiejszego dnia :)

Wszystkie rybki to okonie w rozmiarach 7-10 cm, nadal pływają w zbiorniku.

Lód grubości 7-10 cm w wiekszości zmarznięty śnieg, litego lodu max 3-4 cm.

Napisano

Pilchowice - na zatokach lód 10 cm jak szkło, pewny, śmiało można wędkować. Dzisiaj naliczyłem 35 szaleńców takich jak ja. 8 okoni i 5 płotek.

Napisano

Pogoda zapowiada się bardzo ciekawie teraz 2 dni temp. dodatniej stopi troche zalegającego sniegu a przyszły tydzień ma ładnie przymrozić wszystko się zespoli i na płytkich zbiornikach już będzie naprawde dobrze.Nie możliwe że już chodzicie po lodzie u mnie zamarznięte ale generalnie kasza a nie lód może przez przepływającą wode. Ja wczesniej jak 18 grudnia nie wchodze.Moim zdaniem 10cm lodu to troche mało!?

Napisano
My z Piotrkiem i Krzyśkiem juz rozpoczeliśmy sezon podlodowy :)

Ja testowałem nowy świder, a koledzy moczyli pierwsze mormyszki.

Gdzie Wy na ten lód już weszliście? Ja byłem z rodzinką na spacerze nad Pogorią III, to w kilku miejscach daleko od brzegu jeszcze wodę widać i kaczki pływają.

Napisano

Musiałoby zdrowo przymrozić, a tu narazie się nie zanosi. Na Pogorię to i za tydzień sie jeszcze nie wejdzie jak tak dalej pójdzie... Trzeba sie pocieszac tylko, że... juz bliżej niz dalej :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.