_barti_ Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Powoli się zaczyna, zima nadeszła. Informujcie jak u was wygląda grubość lodu.
benio-95 Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 nie wiem jak jest aktualnie na Przeczycach ale w sobotę 11grudnia(gdy dalej będzie -10)raczej się wejdzie na lód.
piotr chorzów Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Panie i Panowie SPOKOJNIE z tym LODEM Jest 15-25 cm śniegu , czyli dobra izolacja wcale tak szybko nie będzie przyrastał Zatoki i osłonięte miejsca może zamarzły ale otwarta woda jest nadal wolna od lodu .
pluto Napisano 1 Grudnia 2010 Napisano 1 Grudnia 2010 Pozostaje cierpliwie czekac na bezpieczna warstwe lodu Trzeba sie dozbroic w sprzęt i uzupełnic przynęty.
piotr chorzów Napisano 2 Grudnia 2010 Napisano 2 Grudnia 2010 Pluto mnie zainspirował Odnośnie "dozbrajania" - jestem na etapie pisania poradnika na temat wykonania własnych mormyszek.
maniek Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 jestem na etapie pisania poradnika na temat wykonania własnych mormyszekTo ekstra ,czekamy zatem .
stary55 Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Miało być o grubości LODU Mierzone dzisiaj na płytkiej gliniance głębokości od 1- 2,5 metra wielkości 5 ha lód grubości przy brzegu 9- 10 cm na dołkach 7-8 . Można spokojnie tam gdzie lód jest bez śniegu szukać okonia
robson.b Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Pluto mnie zainspirował Odnośnie "dozbrajania" - jestem na etapie pisania poradnika na temat wykonania własnych mormyszek. Też jestem ciekaw... Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy? PIII i płocie jak w zeszłym sezonie? Ja mam nadzieję, że garbaty bedzie teraz lepiej brał...
piotr chorzów Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy? Spotkać się na LODZIE przy Kawie Poradnik jest na finiszu , tylko fotki trzeba zrobić jeszcze raz bo kiepsko wyszły telefonem
robson.b Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Jakie plany Piotrze na ten sezon podlodowy? Spotkać się na LODZIE przy Kawie Poradnik jest na finiszu , tylko fotki trzeba zrobić jeszcze raz bo kiepsko wyszły telefonem He, he... No mam nadzieję, że w tym roku się spotkamy gdzies na tafli
gleam Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 dzis w centrum wrocka dzieciaki biegały po zamarzniętej fosie , nie jest ona głęboka no i dzieciaki tez za duzo nie ważą ale to znak ze będzie mozna wejść tuz tuz
piotr chorzów Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Tekst i fotki poszły do Admina Czekamy kiedy watawi . Pozdrawiam
pluto Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 Troszke sie zasiedziałeś nad tym "Poradnikiem". Ciekawe czy moja tachnologia robienia mormyszek będzie pasować do którejś z wymienionych w tych materiałach.
PRZEMKO tefal Napisano 4 Grudnia 2010 Napisano 4 Grudnia 2010 U kumpla na stawie nizbyt duzym lod ma grubosc 7cm na glebokosci max 2,5m.Jutro rano rozpoczynamy sezon podlodowy Pozdrawiamwszystkich podlodowcow,ale prognozy od pon.nie wroza zabardzo pogrubiania sie lodu
_barti_ Napisano 5 Grudnia 2010 Autor Napisano 5 Grudnia 2010 Jezioro Pakoskie w mojej miejscowości całkowicie wolne od lodu, fala jak na morzu...
pluto Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 My z Piotrkiem i Krzyśkiem juz rozpoczeliśmy sezon podlodowy Ja testowałem nowy świder, a koledzy moczyli pierwsze mormyszki. Dzisiejsze efekty: 5 (Krzysiek) do 3 (Piotrek) taki wynik dzisiejszego dnia Wszystkie rybki to okonie w rozmiarach 7-10 cm, nadal pływają w zbiorniku. Lód grubości 7-10 cm w wiekszości zmarznięty śnieg, litego lodu max 3-4 cm.
73rafi Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Pilchowice - na zatokach lód 10 cm jak szkło, pewny, śmiało można wędkować. Dzisiaj naliczyłem 35 szaleńców takich jak ja. 8 okoni i 5 płotek.
maniek Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 litego lodu max 3-4 cm. Kurna "wariaci" jesteście.
dominik poznan Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Pogoda zapowiada się bardzo ciekawie teraz 2 dni temp. dodatniej stopi troche zalegającego sniegu a przyszły tydzień ma ładnie przymrozić wszystko się zespoli i na płytkich zbiornikach już będzie naprawde dobrze.Nie możliwe że już chodzicie po lodzie u mnie zamarznięte ale generalnie kasza a nie lód może przez przepływającą wode. Ja wczesniej jak 18 grudnia nie wchodze.Moim zdaniem 10cm lodu to troche mało!?
trociu Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Tekst i fotki poszły do Admina Czekamy kiedy watawi . Pozdrawiam gdzie jest ten poradnik?
robson.b Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 My z Piotrkiem i Krzyśkiem juz rozpoczeliśmy sezon podlodowy Ja testowałem nowy świder, a koledzy moczyli pierwsze mormyszki. Gdzie Wy na ten lód już weszliście? Ja byłem z rodzinką na spacerze nad Pogorią III, to w kilku miejscach daleko od brzegu jeszcze wodę widać i kaczki pływają.
piotr chorzów Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Gdzie Wy na ten lód już weszliście? Jedno z leśnych jeziorek Ale jeszcze kiepsko z lodem trzeba czekać Łowiliśmy maksymalnie 5m od brzegu.
robson.b Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Musiałoby zdrowo przymrozić, a tu narazie się nie zanosi. Na Pogorię to i za tydzień sie jeszcze nie wejdzie jak tak dalej pójdzie... Trzeba sie pocieszac tylko, że... juz bliżej niz dalej
tomik Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Tekst i fotki poszły do Admina Czekamy kiedy watawi . Pozdrawiam Gotowe: "Jak wykonać mormyszki"
robson.b Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 Tekst i fotki poszły do Admina Czekamy kiedy watawi . Pozdrawiam Gotowe: "Jak wykonać mormyszki" Prosto, jasno i na temat. Jak ktoś ma trochę czasu to mozna pobawić się i poeksperymentować z idealnymi kształtami mormyszek...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.