Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach - Marzec 2011

pepe17

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jak się sprawuje ta okuma trio?

rewelacji nie ma, musiałem z podkładkami się bawić bo źle plecionkę nawijał.

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 220
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Gość Mario03
Napisano

dzisiejszy wpad nad Ine w pogoni za trciami,dal tylko lub az dwa bolenie takie po 56 cm jakby byly blizniakami,:)

Napisano

pagori; Gratulacje, ja chciałem dzisiaj iść ale niestety zła pogoda ;ppp

PS. mógłbyś mi polecić na rzekę jakieś fajne przynęty na klenia, napisz na PW jak możesz ;p

Napisano

Dzisiaj wybrałem się pierwszy raz po zimie na ryby no i udało się złapać jedną sztukę 48cm. Tylko tak walczyła że złamała mi się wędka ale ryba wylądowała na brzegu. Oto zdjęcie rybki:

zdjcie0154h.jpg

Napisano

Ja dzisiaj nie na rybach ale cały dzień nad rzeką budowaliśmy 4 tarliska dla pstrągów i lipieni, tarliska potocznie nazywane będą od mojego nazwiska :cool:

Napisano
Ja dzisiaj nie na rybach ale cały dzień nad rzeką budowaliśmy 4 tarliska dla pstrągów i lipieni, tarliska potocznie nazywane będą od mojego nazwiska :cool:

Tylko sie modlić by sie nie znalazł amator połowu pstrąga i lipiena plecionką 0,30 :mrgreen: , na upartego :wink: zrobi z waszych tarlisk "mrowisko" na brzegu

Napisano
Tarliska w trakcie tarła są non stop pilnowane, u nas takie akcje nie występują.

U mnie na jednym zbiorniku też taka akcja była , tarliska były a ryb to tarła brakowało - taki chwyt marketingowy :mrgreen: . Przyjeżdzało tam ludzi co od cholery a rybe mało kto złowił.

Ale nie twierdze że w twoim przypadku to to samo , gratuluje pracy społecznej i mam nadzieje że nie pójdzie na marne. Mój wujek nie powiem że wędkarz ale raczej rybak właściciel prywatnego jeziora też takie tarliska robił z gałęzi, chyba jałowca i brzozy tylko że dla linów . Tylko takie tarlisko musi mieć czas na "przystosowanie" czyli musi to być w wodzie wcześniej by sie udomowiło w występujących warunkach.

Napisano

pagori, tarliska dla pstragow robi sie ze źwiru, wysypalismy około 20 ton do rzeki, pozniej one ukladają z tego gniazda tarłowe, robilismy to z ludzmi dla których pstragi to całe życie, więc wiemy co robimy, nie róbmy offtopu, jak chcesz cos jeszcze sie dowiedziec o tarliskach pisz na priva.

a więc jak dziś było na rybach .... ?

Napisano

pierwsza wyprawa - pierwsza przygoda z batem 8 m - zbiornik na którym za 2 tygodnie będą zawody koła - efekt 2,5 h łowienia 28 leszczy i leszczyków wielkości od 15 do 30 cm - (wróciły do wody)

Napisano

DAWID, dzieki za wyjaśnienie z tymi tarliskami.

A na rybach dziśbyło kiepsko zero pobić a wiatr wiał na maxa

Napisano

Dziś inauguracja sezonu i w efekcie jeden okonek i szczupaczek około wymiarowy, obie rybki na woblera własnej produkcji :).

Oczywiście pływają nadal.

Napisano

Dzisiaj pierwszy raz spławiczek ale efektów nie było.

W zamian pierwszego tegorocznego Boćka miałem zaszczyt zobaczyć w locie :cool:

Warto było...

Napisano

Coś musi być że dzisiaj w ogóle nic nie brało bo ja też 3 godziny ze spiningiem i pustka ani jednego brania.

Napisano

jak to pustka ! ja miałem dzisiaj eldorado . ok 30 płoci największe do 40 cm , sporo okoni takich do 25 cm i 2 leszcze no i 2 byczki . metoda feeder , przynęta 2 pinki albo ochotka , łowisko kanał żeglugowy we Wrocku

Napisano

Rano Wisełka pisałem wcześniej , potem wizyta u rodzinki i nie mogłem odpuścić , skoczyłem na pstrążki. Złapałem osiem kruciaków :mrgreen: . Niestety ta rzeczka nie obfituje w duże rybki a szkoda. Za to spacer miałem taki że leże teraz w łóżku pozytywnie zmęczony.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.