Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1.   Konrado  49,  50,  55 = 154
 -   RafalWR  50, 54, 50 - 154
 2. suchi 35+ 46,5 +41 =122,5
 3.  SebaZG 38 + 0 + 0 = 38
 4. andrutone
  - Jamnick85
  - jaceen

Cześć. Gratuluję pięknych kleni. Zazdroszczę:) Zacznę od usprawiedliwienia. Wkręciłem się we wzdręgi i przeholowałem. Andrutone przypomniał mi, że w tym roku mamy nieco skrócony czas, aby się wykazać w kleniach. Pamięć mnie zawiodła i zadziałało przyzwyczajenie, że rywalizujemy zazwyczaj do ostatniego tygodnia kwietnia. W niedzielę zabrałem pickera i o 15:00 byłem nad wodą. Nie dopuszczałem myśli, że nie uda się złowić choćby jednego do tabeli. I klops. Miałem z dziesięć brań i z tego skutecznie wyjąłem pięć ogromnych krąpi. Za kleniami miałem chodzić w nadchodzący tydzień. Za gapiostwo okrutnie przypłaciłem ligowym wielkim zerem w tabeli. Dla mnie to ujma:) Jakoś się z tym prześpię i postaram, jeszcze przez kilka dni nacieszyć wzdręgami. Bardzo polubiłem je łowić. Powiem szczerze, że w tym okresie roku są ciekawsze w łowieniu od okoni. Takie wyrobiłem sobie zdanie. Być może jest to efekt mizernych okoniowych wyników. Ostatnio zaczęły pojawiać się jako przyłowy i niektóre jeszcze polewały mleczem. 

Wstępnie ułożyłem tabelę. Konrado i RafalWR nie schodzą poniżej swojego poziomu👏👍💪🔥. Mieliśmy mało czasu, a jednak średnia powyżej 50, tylko u nich się pojawiła. Pięknie dziękuję, że się kolejny raz chciało. Uwierzcie, każdy wpis działał motywująco. Powtórzę się jeszcze raz, z mojej strony nieuwaga spowodowała, że na ostatnią chwilę chciałem ratować swój wynik.

Gratuluję zwycięzcom. Serdecznie dziękuję za wpisy i mocnego wędkarskiego przygięcia:)

Największe klenie tej edycji.

55 cm Konrado

image.thumb.png.6cfbda4614e4df652262966f3f34ab93.png

54 cm RafalWR

klen_54.jpg

• Super 2
przynęty na klenia   Dragon
Napisano

W czasie konkursu sześć razy wyskoczyłem wieczorkiem, próbując złowić na spinning jakiegoś klenika do tabeli. Za ostatnią próbą, w zeszły czwartek, miałem szansę wpisać fajną rybę, niestety spieła się po krótkiej walce. Zauważę przy okazji, że tylko SebaZG, jako jedyny, dodał klenia złowionego na spinning. Gratulacje dla zwycięzców,  którzy z uporem i konsekwetnie wyśrubywowali swoje wyniki 💪