Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Łowił ktoś może w tym roku na nizinnym odcinku od Stogniowic? Jako że do lutego jeszcze troszkę zastanawiam się czy nie pobiegać w poszukiwaniu czego kol wiek. jak tam wygląda rzeka ? Da się spacerować ?.

A co do stanu Szreniawy... Fakt! Niedawno bylem w Proszowicach i byłem zaskoczony kolorem wody. Jeżeli to co mówili starsi sie sprawdzi woda powinna w tym roku wyglądać o wiele lepiej :wink:

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Możesz spróbować w tych odcinkach na Stogniowicach, Ja w te miejsca uczęszczałem pod koniec Roku ale słabo, Jakiś okoń się nawinął, szczupak ale nie wymiarowy i Pstrąga można trafić

Napisano

Ja własnie też dziś widziałem zamarzniętą Wisłę i się zastanawiam czy na otwarcie sezonu będzie można ruszyć na Szreniawę. Choć w sobotę wybieram się nad Dunajec, jeśli oczywiście nie jest zamarznięty.

Napisano

Dunajec nie zamarznięty , możesz jechać śmiało :) , jeśli ktoś łowił nad jeziorem Rożnowskim proszę o odpowiedź w temacie na temat tego zbiornika . z góry dziękuję :)

Napisano

MarioKr,

jak pogoda pozwoli też zamierzam zacząć sezon pstrągowy od Dunajca, a dokładnie jego tarnowskiego odcinka. Zapewne będą to jak zwykle okolice Melsztyna. Masz może jakieś wiadomości jak wyglądala w tych dniach woda w Dunajcu ?

Napisano

widzę że nikt się nie chwali więc zacznę jako pierwszy:-) pomimo deszczowej pogody presja spora (minąłem ok 10 osóB). Łowiłem od 10 do zmierzchu. Brań i wyjść sporo, 6 sztuk na brzegu, dwie po 37 cm i życiowy rekord na rzece 46 cm (niestety od deszczu zaparował mi obiektyw od telefonu i zdjęcie wyszło z du...rybki chude i mało waleczne:-( podejrzewam że w sierpniu nie poszło by mi z nimi tak łatwo:-) wszystkie wróciły do wody, wszystkie na salmo trouta...na jigi też było kilka brań.Poziom o kolor wody jak dla mnie idealny:-)

Napisano

Graty:) hehe ja się nie odzywam, nie mam wyników, dwa dni byłem Proszowice i brak wyników, oczywiście Presja duża, Jutro sie wybieram do góry.

Napisano

Chciałbym dodać iż znów Pokazały się na Szreni Cormorany miałem okazje zobaczyć 4 sztuki, może być ich więcej zasiedliły na okres lutego Proszowice, są niezwykłe płochliwe ale i uparte. 2 lata temu było to samo tylko całą watahą przyleciały 30 szt, Pamiętam co było na wodzie, jakie spustoszenie wyrządziły na Szreni i a przede wszystkim na Ścieklcu.

Napisano

Witam. Dziś zwiedziłem gorę Waganowice Do Niegardowa, pięć pstrążków takich od 28-32. Zna może ktoś jak tam wygląda sytuacja powyżej Waganowic? Nigdy w tych okolicach nie byłem a z chęcią bym odwiedził do Słomnik miejsca

Napisano

To strasznie długi kawałek rzeki, chyba że byłeś cały dzień. Ja zwykle jak zaczynam w Waganowicach przed strażą to ledwo do Czech dociągam.

A co do Twojego pytania, łowiłem kiedyś od mostu w Niedzwiedziu w dół rzeki, ale bez jakiegoś szału. Ostatnio przerzuciłem się na górny odcinek Szreni przed Słomnikami, gdzie miałem w zeszłym roku dużo lepsze wyniki. Chodź i tak największego kropka w zeszłym sezonie wyciągnąłem na Dłubni.

Napisano

8 godz łowienia, Przy atrakcyjnych miejscach zostawałem na dużej. Troszkę km narobiłem ale to u mnie Norma, Kormorany buszują też w tych miejscach:/ No właśnie Planuje spróbować Przy Słomnikach w dół. Czy jest tam jakiś dojazd czy po prostu od Słomnik

Napisano

Dzisiaj wypad nad Szreniawe w górne jej rejony, niestety poza jednym kropkiem na 30cm zero kontaktu z rybami. Kormorana też spotkałem ale tylko jednego :wink:

Napisano

Dziś 4h spacer po Szreniawie od ujścia potoku Ścieklec do stopnia wodnego obok młyna. Niestety bez kontaktu z rybą.

Pogoda dopisała - cieplutko. Niestety pojawiły się też Kormorany które bardzo ambitnie penetrują wodę.

Stan i Kolor wody:

4559a4f18c3e73cfm.jpg

Napotkany Zator - Masakra Ile Tego Było.

7f107818a0af0d2bm.jpg

Meta wycieczki.

dabfe551cd93a09bm.jpg

Woda za młynem fajnie wyklarowana godna uwagi - następnym razem. Jutro jak pogoda dopisze kolejna rzeczka.

Napisano

Nightwalker że Cię nie spotkałem, byłem w południe Nad Szrenią lecz brak kontaktu, miałeś okazje zobaczyć te Kormorany co widziałem w niedziele jak żerują n tym odcinku, Ja dziś byłem na Ścieklcu ale bez kontaktu :(

Napisano

Esioslaw pierwsze 15 minut spędziłem na dyskusji z miejscowym :wink: Potem idąc w dól widziałem ślady ale niestety nie było to nic świeżego. Widok kormoranów strasznie mnie wk... Nie dość że ubogo to jeszcze wyżerają :evil: Następnym razem inny odcinek przebadam :mrgreen:

Napisano

Gobio Gobio czyli rozumiem pozytywne zaskoczenie ? :) W weekend też sprawdzę Szrenię ale celuje jednak wyżej, daleko przed Słomnikami.