Gość wobler129 Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 za godzinę lubi przekąsić ogonkiem uklei Też tak łowiłem Nie wiedziałem, że ktoś jeszcze tak łowi Brały również okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macias Napisano 27 Listopada 2007 Share Napisano 27 Listopada 2007 Ja potwierdzę sposób podany przez woblera 129 odnośnie czereśni czy wiśni na klenia. U nas dawniej gdy wody i klenia w rzece było więcej starsze osoby często stosowały te owoce na przynętę na duże klenie. Nawet teraz zdarzy się ktoś kto kontynuuje ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendoza84 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 czesc chcialbym dowiedziec sie czy jeździl ktoś z was na klenia badz jazia temperatura jest dodatnia a na rzekach nie widac kry mysle ze powinno cos zaczynac brac bo nie moge sie doczekac wyjazdu. jak ktos byl na rzece porosze odp [shadow=darkblue][/shadow][shadow=darkblue][/shadow][glow=blue][/glow] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 mendoza84 ja byłem ale u mnie jak zwykle - 0. W ogóle żadnej rybki nie widziałem na tej przejrzystej wodzie. Ale jeśli masz jakąś rzeczkę pstrągową, jakiś dopływ większej rzeki lub większą rzekę pod ręką to na pewno warto. Kolega miał tydzień temu 2 jazie - jeden wspaniały gruby i wielki drugi średniak. Jeden na małego wobka drugi na małą błystkę Mówił, że brania były tak delikatne... jakby zahaczył o jakąś trawkę itp I na razie nie próbuj z powierzchni - te kumpla wzięły z połowy wody. Jeszcze trochę... ociepli się i pojawi się robactwo i będzie można łowić z powierzchni. Przynętę prowadź raczej pod prąd, gdyż głębiej zejdzie. Próbuj szczególnie na zalanych główkach Ja swoich sił próbuję od marca - na "mojej" Obrze jeśli stan wody dopisze, a już na pewno na Odrze Najpierw mam nadzieję, że sezon otworzę pstrągiem Powodzenia i czekam na wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendoza84 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 wielkie dzieki ale ja myslalem o polowie z gruntu na federka na kuku lub groch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 wielkie dzieki ale ja myslalem o polowie z gruntu na federka na kuku lub groch Rok temu wczesną wiosną widziałem jak pewien "Pan" wędkował feederkiem za zalaną główką. Wychodziło mu to dobrze. Mówił, że jest tam 2,5m woda, a on łowi na 2m - miał bardzo długi przypon. Byłem ze spinnem i nic nie złowiłem, a On w 10min miał 2 ładne klenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendoza84 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 to fajnie moze w następnym tygodniu wyskocze chociaz nigdy tak wcześnie nie jeżdzilem zawsze zaczynalem pod koniec lutego i nigdy na pusto nie wracalem. juz tak chce mi sie wyskoczyc na ryby az dostaje bialej goraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 mendoza84 efekty będą lepsze, gdy wyjdzie więcej słońca i przede wszystkim cieplejszego słońca. Gdy temp. utrzyma się już na pewno na tych +10 to będzie już powoli dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 A ja już w niedziele robie 'wypad" na klenia lub płoć ,ale z guntu na federka.Najwyżej cztery litery zmarzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 maniek daj znac jakie wyniki, moze na następny tydzień też sie zdecyduje, do odry mam kilkanaście km bystrzyca na miejscu zaczynalem dużo później, ale może w tym roku będzie się oplacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Ok,a na bystrzycy też masz liczne stadko klenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 Ja do Odry mam kawałek... pojechał bym na pewno na spinn jakbym miał ją troszkę bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mendoza84 Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 w srodku tygodnia podskocze na narew i zobacze stan wody bo do rzeki mam jakies 30 km jak bedzie oki to zaczne necic ze 2lub 3 dni i dopiero wtedy wykocze z feferkiem na kukurydze rok temu jak jezdzilem naklenia to padal sniek i bylo -5 a rybki dopisaly razem z ojcem lapneliśmy 13 kleni najwiekszy 1.9kg a najmniejszy 1.1 kg to mam nadzieje ze w tym roku też sie tak uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 25 Stycznia 2008 Share Napisano 25 Stycznia 2008 na bystrzycy też masz liczne stadko klenia do tej pory to na bystrzycy łowilem tylko okonie, ale skoro twierdzisz, że klenia tam sporo to skuszę się ze spinningiem może w środę 30,01,08 i zobaczymy. skupię sie chyba mna odcinku od kątów do smolca - czy może lepsze miejscówki są na innym odcinku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adas Napisano 26 Stycznia 2008 Share Napisano 26 Stycznia 2008 swoją drogą mam pytanie gdzie ryby zbierają się w zimie w "niewytuningowanej" rzece średniej wielkości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ivan Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 warto wyskoczyć w czwartek złowilem 2 szt ponad 40 cm na białego robaczka...i kilka mniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adi1122spid Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 Zaczynam muchowac!!! Mam zamiar łowic na małej rzece. Prosze o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeux Napisano 15 Lipca 2008 Share Napisano 15 Lipca 2008 matko tyle tamatów ?? szukaj szukaj pytaj adi1122spid, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość humel1212 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 Mirosław, Witaj Mirek .. czy mzoe lowiles w rzece odrze okolice glogowa konkretnie. Wietszyce, kotowice, Droglowice mileszyn?? moze znasz sposoby lowienia tam na grunt leszczy .. metoda feeer.. doradz mi jaka zaneta i przyneta z gory dzieki ,, jezeli wogole lowiles na grunt na odrze w tych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 21 Lipca 2008 Share Napisano 21 Lipca 2008 kiedyś łowił tam Pan na wiśnie Zgadzam się bo to świetna przynęta na klenia wiem bo sam wypróbowałem i nadal łapię na wiśnie, może nie złapałem wielkiej sztuki na wiśnie bo był to kleń 1,8 kg ale klenie szczególnie na rafie znakomicie biorą na wiśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudi Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 W moich stronach teraz est idealna pora na wiśnie/czereśnie - wydrylowaną zakłada się na mała kotwiczkę. Sam łowiłęm też dużo klenia na małe ukleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 22 Lipca 2008 Share Napisano 22 Lipca 2008 W tej chwili humel1212, Od Kotowic do Głogowa mam ze 30 główek kleniowych także jak wrócę to możemy sie razem wybrać ....Trochę wyrosłem z pytań"proszę o pomoc"ww i się podszkoliłem w łowieniu kleni czy to na spinning czy na wątrobę o dziwo największego klenia złapałem nie na wątrobę a na raka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
warszawa_24 Napisano 13 Września 2008 Share Napisano 13 Września 2008 Ja miałem dobre efekty na białego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DooLiN Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Na klenia jest dobry groch albo można spróbowac na kiełbika.Podobna kostka konserwy jest dobrą przynętą w rzekach na tą silną rybe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nesh Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 A ja jestem staroświecki i uwarzam że klenie najlepiej łowi się na 3 metody: - Gruntówka z chlebem w koszyczku zmieszanym z wiśnią a na haku wisienka - spinning wobkiem 3cm - przepływanka na konika polnego. Na nic innego nie ma takich efektów. Zawsze łowię tymi metodami i mój rekordzista miał 2.1kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi