andi64 Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 Witaj kornik dawaj namiar na te ośrodki, ponieważ do końca roku mam wolne i za holere nie mam pomysła co z tym czasem zrobić Rany pierwszy raz jadłam tam frytki z majonezem, które postawił mi terener karate. madi to się czułaś jak szpyrka w kapuście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 madi to się czułaś jak szpyrka w kapuście Własnie co to znaczy szpyrka, no bo ja nie z tego Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 madi szpyrka to takie cudo: pokroj słoninę na kostke pi razy oko:kurna nie działa ale tak na oko pół cm, / na pół cm. i na patelnię wrzuć i przetop jak już przetopisz to masz na patelni: fet - tłószcz plus szpyrki wszystko jasne no nie jak nie to bij w otwór u nos sie tak niekiedy godo: ważno jak szpyrka w kapuście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 andi64 u nas to skwarki, bardzo lubię do kopytek mniam Ano i czułam się jak szpyrka w kapuście W końcu to był mój trener Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 To kto sie ostatnio przedstawiał? A no tak .... Madi przedstawiała trenera a Andi panią Szpyrkę. "i_tutaj_domyślacie_się_co_powinno_pisać" ... prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Witam, na forum jestem od niecałych 2 miesięcy, powinienem wsześniej coś o sobie skrobnąć ale wyszło jak wyszło . A więc: przeżywam właśnie 26 jesień, mieszkam w Rawiczu, ryby łowię od mniej więcej 14 lat z małymi przerwami, ulubione metody to: ogolnie grunt w szczegulności DS, spławik i spining sporadycznie, chociaż spining zaczyna coraz bardziej kusić . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FLERKIN Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 siema tu "nowy" ))) mam na imie Jarek jestem z Torunia mam 28 lat i uwielbiam pomykac na rybki, jakichś większych osiągnieć nie zanotowałem w swojej karierze ale ogólnie jest ok:)))) jesli ktoś miałby ochote pogadać, może nawet wyskoczyć na rybki to zapraszam moje gg: 6694010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Witamy i siemka Flerkin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 FLERKIN, Witaj na naszym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Siemasz FLERKIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Witamy w naszym gronie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomik Napisano 4 Grudnia 2006 Share Napisano 4 Grudnia 2006 Witam wszystkich nowych zarejestrowanych użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaśko Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Witam. Janek z tej strony. Mam 23 lata, za niecały miesiąc już 24. W wędkarstwo wtajemniczył mnie mój dziadek, od którego "na dobry początek" otrzymałem wędzisko Daiwy. Pierwszą wyprawę na ryby przeżyłem w wieku ok. 6-7 lat, a miejscówką był zalew w Krynicach k. Zamościa. W kolejnych latach bardzo często wędkowałem na rzece Nogat, w pobliżu miejscowości Bielnik, czego rezultatem było kilka ładnych leszczy. Dziś, z racji braku sprzętu (jest w posiadaniu ojca, który wyemigrował) i czasu (kończę studia), łowię głównie z dziadkiem podczas wakacji, z tym, że umiejętnościami dorównałem już mojemu "sensei". Jako metodę preferuję spławik, choć metoda gruntowa i spinningowa także nie są mi obce. Generalnie jednak "specjalizuję się" w połowie ryby białej. W charakterze przynęty najczęściej występują białe robaki i kukurydza. Zdarza się też słynne polskie "ciasto" . Moje rekordy nie są być może imponujące, ale każdy z nich dostarczył mi sporej radości. Do bardziej "spektakularnych" należą 80cm szczupak (nie pamiętam niestety wagi) oraz kilogramowy linek. W wędkowaniu najbardziej pociąga mnie fakt obcowania z naturą i czas spędzony z dala od miejskiego zgiełku. Mimo, że jestem miłośnikiem wszelkiego rodzaju fauny i flory, większość moich zdobyczy (rzecz jasna wymiarowych) kończy na talerzu. W niedalekiej przyszłości, kiedy już skończę edukację i będę miał więcej czasu dla siebie zamierzam zainwestować w jakiś środek transportu (rower) oraz sprzęt i niezbędne dokumenty, aby moje hobby nie było realizowane jedynie podczas wakacyjnych wyjazdów do dziadków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Witaj Janek ładnie się przywitałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 Cześć!!! Mam nadzieję, że spodoba Ci się tu u nas Jak masz jakieś pytania to wal śmiało, od tego tu jesteśmy, aby pomagać sobie i nawzajem Bądź co bądź, miło mi powitać nowego członka forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 11 Grudnia 2006 Share Napisano 11 Grudnia 2006 No to piknie - siemasz jaśko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedkarzyk Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witam wszystkich serdecznie! Jestem tu nowy i mam nadzieje,ze bede spedzal na forum razem z Wami mile chwile.Uwazam rowniez,ze to forum i wiadomosci na nim zawarte,pozwola mi na podniesienie mojej widzy na temat wedkarstwa. Dziekuje i pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witaj wedkarzyk, dzięki za pozdrowienia, również witam Cię serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witaj w gronie nieźle-zakręconych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kleniu Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 !! WITAM WSZYSTKICH !! Więc moze trochę o sobie napiszę .....Mam na imie Mateusz, mam 15 lat i wędkuję intensywnie od 3 lat ..Mieszkam w Strzyżowie n/Wisłokiem ...najczęsciej chodzę własnie na Wisłok bo mam bardzo blisko, poza tym w Strzyżowie mamy kilka mniejszych rzeczek ( górskich ) takich jak: Mazurówka, Kopytko i Stobnica, mamy również staw Glinianka...więc na ilość miejsc do wędkowania nie narzekam ...zaczynałem wędkować juz od przedszkolnych lat ze starszym bratem i tatą , początkowo była to najprostsza spławikówka jakąś tam wędka i ruski stary kołowrotek ..chodziłem najczęsciej na Mazurówke, bo tam "najłatwiej" się łapało ... początkowo byłem chyba jak każdy bardzo napalony lecz z czasem mi przeszło na dość długi czas ...odrodziło się to we mnie w 5 klasie podstawówki, kiedy to z nudów poszedłem z bratem na ryby ..i wtedy wędkarstwo odrodziło się we mnie porzuciłem częstą grę w piłkę itp. ..np. w czasie wakacji nie było dniazebym nie był na rybach ( dobrze ze mam kolegę na osiedlu z mojego roku, który jest tez zapalonym, wędkarzem i to z nim chodziłem i chodzę na ryby ) ....więc od 5 klasy zacząłem intensywnie wydawać kasę na wędki itp. :D:D ..i do dzisiaj mi się to nie znudziło i czuję ze napewno się nie znudzi, do dzisiaj wydaję kasę ( a nie mam jej za duzo , jak pewnie większosc ludzi w moim wieku ) ..powoli zwiększa się mój asortyment wędkarski itp. ...jedynym utrudnieniem jest szkoła ..ale i tak w każdy weedend chdzę na Wisłok i inne rzeczki ...czasami gdzies pojadę dalej z tatą Moję ulubioną metodą jest SPINNING , powoli zaczynam zbierać $ kase na muchę bo nic nie mam do tej metody, a gdy oglądam muszkarzy w akcji, to bardzo mi się to podaoba i chcę tego spróbować ..poza tym lubię od czasu do czasu przejsc się na Bata i pobawić się z mniejszymi rybkami ...chdzę też na grunt i na wszystko co się da. Ogólnie jestem wędkardz 'Uniwersalny" lecz czuję się i najbardziej lubię SPINNING ...najczęsciej łowię klenie, okonie, czasmi szczupaki i pstrągi ( lecz nie tak często jak klenie i okonie ) ..poza tym różny białoryb. Mam opłaconąkartę na nizinne, górskie i zbiorniki. Wypuszczam wszystkie złowione ryby ( w swoim życiu zabrałem chyba tylko 3) .... postawiłem na NO KILL ! .... w Wędkarstwie lubię przebywanie " z przyrodą " i emocje, wyciszenie w czasie wędkowania ...to chyba tyle Pozdrawiam wszystkich !!! Mateusz, ( kleniu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 Witaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 nie lubię kleni brzan ani karasi, ale do Mateuszków myślę że się przyzwyczaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt Napisano 15 Grudnia 2006 Share Napisano 15 Grudnia 2006 witaj Kleniu, Wędkarzyk dobrze żeś sie przyłączył stary druhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Witaj Kleniu ja się cieszę, że piszesz z Nami na forum i oby tak dalej... Bo większość rejestrujących się ludzi na tym forum zarejestruje się i nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MagnuM Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Hej Kleniu! Cieszę się, że zasiliłeś nasze grono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi