maniek Napisano 1 Kwietnia 2011 Share Napisano 1 Kwietnia 2011 Dwa klenie 41 i 37cm.dobra ,dobra sie kolega "obija" .graty i dawaj te pięćdziesiątki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 2 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Też czekam co Jaceen napisze bo u mnie bryndza z kleniami i jaziami , jazia jeszcze nie widziałem w tym roku a klenie przestały brać , kurcze stan wody na Wiśle jak w lipcu . Albo sie nie wstrzeliłem z porą dnia albo towarzystwo się przeniosło w inne miejsce , zbadam to jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Gdybym zachował wiecej zimnej krwi to może jaśków byłoby dziś więcej p.s. Jacen, gdzie dorwałes MRM-y Kaczówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 2 Kwietnia 2011 Share Napisano 2 Kwietnia 2011 Maniek mnie podpuszcza Niestety rewelacji nie ma, ale coś się dzieje. Być może i pięćdziesiątka byłaby dziś na forum, ale ryba wpłynęła w zaczepy. Trzy godziny i dwa konkretne brania, drugie to kleń około 40cm. p.s. Jacen, gdzie dorwałes MRM-y Kaczówki? Jakaś końcówka w sklepie. Po niedzieli wybiorę się po resztę, jak zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Heh , dzisiaj troche porzucałem z kolegą w Nowej Hucie ja na zero za to kolega dokazał . Wyjął z pod moich nóg 50,5 cm. Z jednej strony szkoda że byliśmy we dwoje bo rybki sie płoszyły, z drugiej strony fajnie pogadać nad wodą Puknięć i "smakowania" przynęt było wiele ale to nie były te potężne kleniowe uderzenia Zdjęcie specjalnie dla "mańka" bo sie domagał pięćdziesiątaków a rybka przekroczyła limit o 0,5 cm Kleń kolegi: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/502a2d910d15ff3a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Dziś wybrałem się pierwszy raz na spinning z nastawieniem na: klenia/jaśka Udało się przechytrzyć tego pierwszego, 34cm Ale to co dziś widziałem sprawiło, że moje nastawienie do Kamiennej zmieniło się o 180 stopni. Dziś przejeżdżałem przez most/zaporę na owej rzece w Ostrowcu Świętokrzyskim. Zatrzymałem się ponieważ jakiś wędkarz stał na środku rzeki i miotał przynętami. Popatrzyłem chwilkę, woda przejrzysta super... Ale coś mi nie pasuje jakaś duża ryba spokojnie, dostojnie płynie; chyba słońce mi za bardzo przygrzało pomyślałem przez chwilę... Przecież wydry wszystko wyjadły!!! Jak to możliwe??? Spoglądam bliżej mostu a tam stada kleni. Największe miały 50-70cm mało co nie wypadłem przez barierkę z wrażenia. Oby tylko jutro tam były to zrobię kilka zdjęć (może jakiś film). Jutro po południu wyprawa na jedną z rzeczek w świętokrzyskim w poszukiwaniu pstrągów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Pagori, jakbys mogl opisac gdzie dokladnie na nowej hucie wedkujecie. Ja głownie probuje w centrum, ale poki co mizerne efekty, jeden klen ok 35cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Pagori, jakbys mogl opisac gdzie dokladnie na nowej hucie wedkujecie. Ja głownie probuje w centrum, ale poki co mizerne efekty, jeden klen ok 35cm Niestety nie mogę opisać dokładnie. Ale jak lubisz iść na łatwizne to polecam "Dolinkę Będkowską" lub "Cholerzyn" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Na Cholerzynie ostatnio bylem, fajne łowisko trafilem jednego teczaka i fajnego okonia takiego 35 na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Dwa klenie przed 40-ką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Największe miały 50-70cm mało co nie wypadłem przez barierkę z wrażenia. Oby tylko jutro tam były to zrobię kilka zdjęć (może jakiś film). W ubiegłym roku wiosną na dzikim odcinku rz.Kamiennej u siebie w Skarżysku widziałem także takie kolosy. Aż się zdziwiłem, ale pózniej latem efektów nie było prawie żadnych. Czasem na spina się trafiały same maluszki a te duże gdzieś się pochowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 8 Kwietnia 2011 Share Napisano 8 Kwietnia 2011 Na wstępie że jestem nowym użytkownikiem tego forum chciałbym wszystkich przywitać i Uploaded with ImageShack.uspodzielić niektórymi spostrzeżeniami na temat jazi.Że lubię wyzwania postanowiłem że w nadchodzącym sezonie 2011odstawić nie co pstrągi które są typowym drapieżcą i co za tym idzie dość łatwo je oszukać i popróbować sił w łowieniu zimowych jazi.Łowiłem głównie na mniejszych rzekach gdyż lokalizacja ryb jest o wiele łatwiejsza ,ryby przebywają zazwyczaj w tym okresie w głębszych rynnach gdzie na dnie są różnego rodzaju drobne krzaczki rośliny ale ku mojemu zaskoczeniu czasami wychodziły na płytkie miejsca gdzie przejawiały większą aktywność,zauważyłem też że przy gorszej pogodzie ,zachmurzenie,opady ryby były nie co aktywniejsze,choć pierwsze jazie które złowiłem w sezonie 2011 dokładnie 6 stycznia złowiłem na małe woblery główną przynętą jaką używałem był twister myślę że kolor raczej nie ma wielkiego wpływu ale używałem głównie jasnych kolorów .Przynętę prowadziłem bardzo powoli z postojami w potencjalnych stanowiskach ryb,choć jazie nie były na każdych wyjazdach każda rybka która dała się oszukać w kolejnych sprawiała ogromną frajdę w zimowe chwilę spędzone nad wodą .ostatni jazik na zdjęciu z porzedniej niedzieli już po odbytym tarle pozdrawiam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Ladne rybki mam pytanko jak teraz u Ciebie z efektami ?? Bo ja juz pare razy mizerne wypady na wiosne, a w zimie tez calkiem przyjemnie braly rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 kamilo i Ciebie tu przywiało hehe, witam Cię na haczyk.pl, ładne jaśki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palcis Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 o i twarz znajoma ładne jaśki Kamil pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 O proszę rozpoznaję tego Pana witamy Kamilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 witam również wszystkich z lubelskiego no dawid przywiało przywiało butamara jak to z rybkami raz biorą lepiej raz gorzej ostatnio więcej wyjazdów rozpoznawczo, wiosennych no i jakieś rybki łapałem choć nie zawsze te które zamierzałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Rano wybrałem sie w moje ulubione miejsce w Nowej Hucie , uderzeń było wiele ale niestety zbyt ostrożnie klenie atakowały moje przynęty . W sumie uwiesiło sie cztery sztuki , trzy w przedziale 25-30 cm największy 38 cm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6b236899bedd56e3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Sprawdzam tylko czy zdjęcie będzie odrazu widoczne , nie mogłem już edytować i zmienić więc próbuje tutaj jeszcze raz wkleić zdjęcie klenia z wpisu powyżej Udało się , wiem co robić i przepraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 pagori, spróbuj jakoś ładniej eksponować te rybki, leżące na błotku i umazane w nim nie zachwycają pięknością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Postaram sie , choć to trudna sprawa gdy sie ma tylko dwie ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Nowe miejsca,nowy sprzęt,cel od dawna ten sam-dorwac karpiowatego rybozerce łowiłem na przynety nie przekraszajace 3cm.Eksploatowany był głównie Instynkt3 (Hunter), Alaska (Dorado) i Hornet (Salmo). połowiłoby sie dłuuuzej gdyby nie fucking wind bądz co badz weekend udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Sezon 2011 otworzony pierwsza ryba to kleń 47 cm , później mniejszy taki koło 30 cm. Na wątróbkę drobiową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 to ja dorzucę dzisieszego jazika przynęta pyłek,wobki za bardzo podobały się szczupakom Uploaded with ImageShack.usno i rybka lubi pływać Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 U mnie klenie doznały chyba fiksacji. Z tych 40-tek, to się chyba nie wyplączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi