Gość bogdan39 Napisano 18 Sierpnia 2006 Share Napisano 18 Sierpnia 2006 Piter powiem tak z błysku wyniki wedkarze mają słabiutkie ale sprubowac mozna to co pisza na wcwi raczej nieaktualne szczupaki we mgle juz ma pare miechów. Brały owszem ale na rozpoczecie sezonu teraz kicha niema nic. Nawet nasz specjalista emeryt narzeka. Sprubowac mozesz próba nie szczelba. Co zaówazyłem na swoim łowisku to bardzo bije duzy okoń. Sandacz jest raczej w odwrocie. Ale ja cie tu strasze a moze ci sie przytrafic ryba zycia . Zek kryje jeszcze duzo tajemnic sum tołpyga. Przechodzą czasami po spławikach takie pały ze włos sie jezy na głowie. ZAPRASZAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIETER Napisano 23 Sierpnia 2006 Share Napisano 23 Sierpnia 2006 Dzięki Bogdan za zaproszenie, jak się uda to hętnie przjadę ZEK mam strasznie duży sentyment do tego miejsca, praktycznie uczyłem się łowić na tym zbiorniku. Pamiętam te żyletki które łowiłem na czerwonego robaka. Ale pamiętam te czasy gdzie łowiłem amury i sandacze. Szczerze mówiąc to szczczupak za bardzo mnie nie interesuje, mieszkam w Zamościu mamy tu zbiornik zaporowy nielisz jak przychodzi jesień to czsami 30 minut i komplet. okoń w tamtym roku (cały rok) tak brał że ludzie łapali go po 20, 30, a rekordziści łapali 50 kg, to była rzeź aż przykro było patrzeć. A właśnie nie mamy tu sandacza, dopiero się pokazuje taki pod wymiar. tak że jak byś był niedaleko zapraszam mam łódkę nad wodą. Acha z białej ryby to u nas leszcza w brud taki po 1,5 kilo i większe jest trochę pięknego lina, karasi i japońców i dużo karpi takich 5-10 kilo ale to inna historia , ale się rozpisałem , kto to będzie czytał narazie , pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczur3k Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 jesli chodzi o podkarpacie polecam Glinaianke w Dobrzechowie, wspaniale zbiornik wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 24 Sierpnia 2006 Share Napisano 24 Sierpnia 2006 No niecałkiem w odwrocie psiakosc . Muj koleszka Jan miał ostatnio sandacza jak noga niestety przy podbieraniu odczepił sie. Kla jak szewc. Kla Jan nie sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 25 Września 2006 Share Napisano 25 Września 2006 Czy ktoś z Przemyśla może coś bliżej podać o tych olbrzymach- sumach złowionych wczoraj w Sanie(?) koło Przemyśla? Wiem tylko, że kilkudziesięcio kilowe, z jednego dołka. Coś więcej poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 28 Września 2006 Share Napisano 28 Września 2006 Na temat sumów nic niewiem natomiast w zek-u złowiono 2 szczupaki 16 i 15 kg w jednym miejscu i w przeciagu 2 godzin mieli chłopaki ubaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 30 Września 2006 Share Napisano 30 Września 2006 Sorki Witja ze niewpadłem ale dziś niemiałem czasu. Jak jechałem widziałem cię na srodku jeziora dałem po sygnale,niestety gnałem na ukraine. Pochwal sie co złowiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 No nic Bogdan, następnym razem postaram się dać Ci znać trochę wcześniej. Chwalić się nie ma czym, zaledwie dwa szczupłe poniżej 50 cm, także spowrotem do wody. Rano obok mnie na łódce goście wyjęli sumka, około 6kg ale na żywca, ja łowiłem na spina. Nawiasem mówiąc to jeszcze bardzo zarośnięte to jezioro, trzeba poczekać (?) aż opadną rośliny, bez echosondy ciężko znaleźć dobrą miejscówkę. Popołudniu przesiedziałem z żywcówkami obok dużej wyspy razem z dziadkiem Duszyczką. Na 5 m głebokości brały niewymiarki szczupłego i nic pozatym. Dzień na wypoczynek nad wodą był super, poznałem fajnych gości z Radymna, wypiliśmy coś na ząb (pępkówka dziadkowa) i umówiliśmy się na następną razę. Pozdrawiam Witia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Powiem ci ze dziadek Duszyczka to nielada specjalista w dziedzinie szczupaka,tak wiec warto sie go trzymac. W niedziele koło mtej zatoczki co ci mówiłem na pomoscie koło dzikiego kompieliska wydarto wczoraj kolejnego szczupaka ponad 14 kg. Z białej bierze leszcz na białego robaka i czerwonego gnojaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 26 Października 2006 Share Napisano 26 Października 2006 Stan wody na sanie niski czy niebedzie to miało wpływu na rybostan. Zek pół metra mniej. Sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 Dziś na Zgodzie brały m.inn. takie a są i większe, tylko kiedy będą chciały brać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 witia-62, Ładny. I chyba wymiarowy. Jaka metoda połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 28 Października 2006 Share Napisano 28 Października 2006 No tak, niewiele ponad 57 cm ponad wymiar ochronny, metoda to żywiec, karaś ok. 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 O psia kosc niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 31 Października 2006 Share Napisano 31 Października 2006 witia-62, kurcze chciałbym takiego kaczodziba jeszcze w tym sezonie. Jerszcze raz gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Ostatnio wpadł mi biuletyn Radymiański szczena mi opadła. Bardzo duzo działek idzie na sprzedaz i to w najlepszym miejscu na tzw.cyplu charcerskim. Od strony miasta tez ida pod tzw. zagospodarowanie. Dla jednych zagospodarowanie dlamnie dewastacja , pozagradzaja i ciezko bedzie dziekolwiek sie dostac. Awiec wreszcie sie dobrał obecny burmistrz do korytka. Na działki ma być licytacja , cena bedzie wysoka bardzo atrakcyjne miejsce. Coraz wiecej osób dostaje tez pozwolenia na łódki z napedem spalinowym,więc żegnaj sielanko,ciszy i spokoju. Za 3 4 lata zostanie dla pzw jedna mała działeczka i kilometr brzegu. Wszystko dotyczy terenów nad zek Radymno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 bogdan39, skoro koło z Radymna jest gospodarzem na tym akwenie, to nie wiem czemu nic nie mają do powiedzenia? Sekcja sportowa tak prężnie działa, zapraszają różne "osobistości" ze świata wędkarskiego na swoje imprezy, więc czemu chcą (?) odpuścić tak fajną wodę? Czy naprawdę nic nie chcą z tym zrobić, czy może "powiązane jest to jednym sznurkiem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Listopada 2006 Share Napisano 5 Listopada 2006 Witek z tego co słyszałem to pzw chciało zamienic działke leząca w mało atrakcyjnym miejscu na jedna z cyplowych lecz nic to niedało. Ponoc przemysl chciał to wykupic zajakąś tam kwote ale znowu kłody pod nogi. Chciano wywalczyc 15 metrowy dostep do wody ale chyba nic z tego. Szkoda ze niebyłem na ostatnim zebraniu bo wiedziałbym z pierwszej reki a tak to tylko co inni mówia. Niechce sie juz powtarzac ale te sprzedaze niewruzą nic dobrego. Muszę sie dowiedzieć coś konkretnego to wtedy napisze. Faktem jest ze jezioro zek przestaje juz byc tylko dla wedkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 7 Listopada 2006 Share Napisano 7 Listopada 2006 Chciano wywalczyc 15 metrowy dostep do wody ale chyba nic z tego. Bogdan jak to nic z tego ?? przecież jeżeli woda nie jest prywatna (chociaż nie wiem jak jest z tą prywatnością) to dostęp do wody musi być nie jestem pewien jak szeroki musi to być pas ale chyba 5 metrów minimum. Nie mają prawa ogrodzić się do samej wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 7 Listopada 2006 Share Napisano 7 Listopada 2006 Tak tak ARTECH dostęp będzie 10 metrowy,ale sam powiedz czy to duzo jesli rozłozysz długa wędke to bedą ci poniej deptać inni wędkarze. Trochę przejaskrawiam problem ale wkurzyła mnie ta sytuacja. Bo wiem jak postapili z małym zekiem. Pogrodzili a pużniej oddali działkowiczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 7 Listopada 2006 Share Napisano 7 Listopada 2006 Bo wiem jak postapili z małym zekiem. Pogrodzili a pużniej oddali działkowiczom Boguś ,a czyja to wina ,nie wasza czasami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 8 Listopada 2006 Share Napisano 8 Listopada 2006 MANIUS CHYBA MASZ RACJE to pzw oddało je za darmo z rybami. Ale dlaczego? ano dlatego ze na powierzchni utworzył sie pół metrowy kożuch i blokował dostep do wody. PZW nie mogło sobie poradzić ale działkowicze sobie poradzili . Bronami wszystko wyczyscili po dzisiejszy dzień. A amurek sandacz szczupak i lin był bardzo duzy to tam złowiłem linka na srebro. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 19 Listopada 2006 Share Napisano 19 Listopada 2006 Nad zekiem cisza i spokuj naliczyłem ze 40 wedkarzy . Spławiki zaklete stoja nieruchomo. Wedkarze w grupkach stoja i dyskutuja. Wedki porzucone leza, tak to juz końcówka sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 19 Listopada 2006 Share Napisano 19 Listopada 2006 Oj, chyba jeszcze nie, przynajmiej dla mnie. Mam zamiar jeszcze pojeździć na zbiorniczki koło Jarosławia. Oczywiście, jak kolega będzie tak łaskawy i mnie weźmie bo swoją brykę opchnąłem właśnie dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 22 Listopada 2006 Share Napisano 22 Listopada 2006 Pchnołes poldka . Co kupujesz? Doradztwo techniczne hyde park. Wpadnij tam pogadamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi