witia-62 Napisano 7 Lipca 2006 Share Napisano 7 Lipca 2006 No to ruszaj ESSOX, na te ryby bo Wisłok już w normie, a kumpel już wydarł brzankę na około 70 cm. Pojadę w niedzielę i ja popróbować na lightspina. miron, blisko Jarosławia jest fajne łowisko, miejscowość Zgoda, zaraz o rzut kamieniem obok San. Jest to wprawdzie łowisko prywatne, ale warto sie zapuścić tam ze spinningiem, można spróbować zasiadki na karpia albo pobawić się z drobnicą. Zbiornik pożwirowy, dość głęboki, wokół sitowie, pałka, i grążele. Dużo pomostów, także dostęp do wody super. A na San w Jarosławiu to na tzw. przystań. Lekki gruncik, przepławka lub co tam lubisz. Są ładne brzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 Byłem przed wczoraj na rybkach na wisłoku ze spiningiem, raczej tak rekraacyjnie (poszpiegować trochę , popatrzeć na wodę). Efekty - 4 urwane gumki, 1 woblerek i 1 wirówka . A rybki -4 okonki takie po 15-20 cm. i jedno potężne przywalenie w prądzie (na 100 % klenisko , ale musiał być piękny) i po paru sekundach wypiął się , nawet go nie widziałem. Woda jeszcze kapeczkę za wysoka ale po niedzieli idę na urlop to może coś wysiedzę nad wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 kiedy San (Jarosław ) niesie czystą wodę żeby można było pojechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 słuchaj Miron na Wisni czy tez wiszni paradoksalnie najlepiej bierze karp i karaś wiesz . Pocholere sie mnie pytaż gdy sam wiesz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 sorry tak słyszałem i się pytam bo tak na prawdę g++++ wiem a Ty wiesz i ja mam nadziejeę , że powiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 San jest rybny jak...bardzo i to lubię. Rzeka Wiśnia czy może raczej Wisznia (paradoksalnie klenie najlepiej biorą tam na wiśnię ) jest znana z kleni podobno, jak środkowy San zresztą gdzie klenie zdejmują wędki z podpórek i biorą zawsze i na wszystko . ale proszę koleżanki i koledzy po kiju o opis łowiska w Jarosławiu i okolic (może być mailem lub prywatna wiadomość) _________________ miron Po uważnym przeczytaniu można się zorientować , że wiem niewiele i proszę o pomoc ale nie kłóćmy się już bo to nie ma sensu i celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 odpuszczam sorki Miron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 8 Lipca 2006 Share Napisano 8 Lipca 2006 te glinianki w Jarosławiu to " BABIONKA ". byłem i łowiłem (jeden karp 1.05 kg - pełnołuski i trochę drobnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 9 Lipca 2006 Share Napisano 9 Lipca 2006 Zalew jest łowiskiem zaniedbanym , płytkim, zarośniętym Essox ale klenie to chyba największe są jakie widziałem i łowiłem ,tam miałem tego naj.Natomiast w Wisłoku brzana coś niesamowitego jaka ta ryba silna ,no ale to było 15lat wstecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 9 Lipca 2006 Share Napisano 9 Lipca 2006 Zalew jest łowiskiem zaniedbanym , płytkim, zarośniętym Essox ale klenie to chyba największe są jakie widziałem i łowiłem ,tam miałem tego naj.Natomiast w Wisłoku brzana coś niesamowitego jaka ta ryba silna ,no ale to było 15lat wstecz. Maniek Wislok jest raczej niewielką rzeką w porównaniu do takiej Odry czy Wisły. Są klenie ale czy największe ? Wątpię . Co do brzany to wyobraż sobie jak wyglądałem po wyjęciu brzany na 2,2kg na przepływankę w silnym nurcie na przyponik 0,10 . Reką mi tak telepalo , że kielich na pewno bym nie wypił . Ze 20 minut siedziała w nurcie niczym ją dociągnąlem na spokojniejszą wodę ale w końcu skapitulowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Niedziela, bardzo wczesne godziny dnia, rzeka Wisłok w miejscowości Dąbrówki. przyneta to nieśmiertelna wirówka DAM numer 0 w kolorze złotym. Woda lekko mętna ale brania były dość dobre. Prowadzenie przynęty długimi skokami nad samym dnem więc może dlatego w pierwszej chwil myślałem, że mam dużego sandała. Zresztą ryba podchaczona była poniżej dolnej wargi, tak jakby przycisnęła pyskiem obrotówkę po opadnięciu na dno. Poza brzaną były jeszcze okonki, jazik i parę kleników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Ładna, ładna, gratulacje A napisz ... długo Cię męczyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Niezła rybka Witja . Zazdroszcze ci. Ze masz tyle czasu.Psiakrew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 bogdan39, nie martw się, niedługo sobie napewno odbijesz tą przymusową nieobecność nad wodą. Głowa do góry. Czas mam, rzeczywiście, jak rzadko kiedy, bo pracuję na zmiany 8/24 więc mogę i pospinningować i przypilnować miejscówki na karpia. shogun_zag, a pomęczyła łapkę i to zdrowo. Po zacięciu myślę, że mam zaczep ale po chwili, widzę jak żyłka powoli, bez żadnego zrywu zaczyna przesówać się pod prąd. I tak monotonnie przez około 40-50 metrów, później zwrot i w dół, aż pod sam przelew, ale już w iście expresowym tempie. Takich odjazdów zrobiła jeszcze dwa, za każdym razem coraz to krótsze, no i w końcu skapitulowała. Na pożegnanie, przy wypuszczeniu zrobiła mi jeszcze niezłą kąpiel, chyba, żebym jej nie zapomniał. A wszystko trwało może jakieś 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 No to walka była przednia i pewnie hamulec zapierdział Jeszcze raz gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Brzanka piękna. U mnie na Bugu też łowią teraz brzany. Ja jakoś nie mam kiedy się wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 10 Lipca 2006 Share Napisano 10 Lipca 2006 Piękna ryba! U mnie niestety takich nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Witia gratulacje piękna sztuka. I świetnie że wróciła do wody- brawo !!! Brzana jest jedną z piękniejszych ryb naszych wód, lecz niestety nie wszędzie dostępna. Zmierzyłeś ją chociaż ? Ile mogła mieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 11 Lipca 2006 Share Napisano 11 Lipca 2006 Jedyne 67cm (może aż), ale nie powiedziałem ostatniego słowa, bo wiem, że są jeszcze większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 12 Lipca 2006 Share Napisano 12 Lipca 2006 Moja największa miała 63 cm i o ile dobrze pamiętam to2,28kg. Też na spining. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Na zeku duzo leszczy biora jak zwariowane wystarczy garsc byleczego i juz sa niestety wymiar ich to 20 cm.Szczupak przestał brac. Zacza sandacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Witek czy to twoja rybka jak bedziesz jechał to tyrknij zadzwon. Miejsce podkarmione mozna siedziec. Dzis liny leszcze karpiki zabawa przednia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIETER Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 WITAM. Widzę że kolega z radymna,bardzo mnie to cieszy. Kiedyś bardzo często odwiedzałem to miejsce,można powiedzieć że co rok przez kilkanaście lat. Pamiętam jeszcze zadrzewiany cypel od strony sanu.Ale dość wspomnień. Byłem tam z żoną w tamtym roku przyznam że się pobawiłem linki, karpiki, sumiki(wszystko było małe), ale interesuje mnie sandacz, czy z łodzi na spinning coś tam zwojuje a może okoń, szczupak. Z góry dziękuje za odpowieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witia-62 Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 PIETER, zaglądnij na te stronki, tam jest conieco na temat , który Cię interesi. http://www.wcwi.pl/index.php?option=com_content&task=category§ionid=15&id=144&Itemid=143 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIETER Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 Dzięki Witia zobaczymyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi