Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 194
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
A dziś na nocce nic ... :/

U mnie podobnie, nie licząc leszcza 1.5kg nad ranem.

Jutro nocka na innej dzikiej wodzie, za tydzień mamy rezerwacje na 2 doby na Lesieńcu k. Oleśnicy a 27-30 czerwiec zatoka na Nowakach - tym teraz żyje :mrgreen:

Napisano

No no Bartek,wreszcie jakiegoś wysiedziałeś :mrgreen:

Ja zaliczyłem dwie nocki na których miałem dwie spinki[jedna pod brzegiem] :evil:

A kolega Faflik złowił Amura 9kg i to na tyle :wink:

Napisano

I mnie udało się coś tam już połapać, w tym roku 10 kg jeszcze nie udało się przekroczyć, ale sezon w pełni i dopóki zestaw w wodzie :wink:

abf8b07191fe5337m.jpg

Ósemka, w tym roku, póki co, największa. Jakość zdjęcia, niestety, komórkowa.

Napisano

Miro1956, No gratki :wink:

Ja zaliczyłem dzisiaj nockę z efektem trzech brań.

Jedno pudło,jeden karaś ok 1,5kg,i jedna z ryb tuż pod samym brzegiem zaparkowała w zaczepie :evil:

Napisano
Miro1956, No gratki
Ja zaliczyłem dzisiaj nockę

Ja tez nawet 2 nocki.

Na pierwszej zero.dzis o 4,20 slysze jedzie,zanim wygramolił sie z wyra przestal,zacinam i zero-sciagnieta proteina SK 30,pomyslalem ze mogl byc lechol.

Juz jak zaczalem sie pakowac znowu jedzie,tym razem przyciąłem,ale poszedl w bok w lewo w trzciny z 30m o de mnie,nie mialem zadnych mozliwosci manewru,po lewej wysokie drzewa,walczylem z 15 min,ale zaparkowal i zdecydowalem sie na sile i wyrwalem go :lol:

Miro1956, gratulacje. U mnie ciągle zero

Dzieki.

U mnie bylo tak przez 2 ostatnie sezony,w koncu w tym sezonie odczarowanie.

Napisano
tomek1 napisał/a:

Miro1956, gratulacje. U mnie ciągle zero

Dzieki.

U mnie bylo tak przez 2 ostatnie sezony,w koncu w tym sezonie odczarowanie.

Dziwny ten sezon... Opóźnione tarło białej ryby, okresy chłodne- na wodzie na której łowię niestety to ma wielkie znaczenie :roll: Może w ten weekend będzie pierwszy odjazd :wink:

Napisano

Graty Mirek :wink:

Dziwny ten sezon... Opóźnione tarło białej ryby, okresy chłodne- na wodzie na której łowię niestety to ma wielkie znaczenie Może w ten weekend będzie pierwszy odjazd

U mnie jest to samo. Niby kilka karpi już złapałem w tym sezonie ale w porównaniu do zeszłego roku jest cieniutko. Z naszej dzikiej wody wyjęliśmy do tej pory tylko 3 ryby w tym jedną ładną 14kg i dwa maluchy 4 i 7kg. Było jeszcze kilka spinek ale to i tak słabo w porównaniu z zeszłym sezonem gdzie o tej porze mieliśmy już na brzegu kilkanaście ryb powyżej 10kg. Praktycznie każda, nawet parogodzinna zasiadka kończyła się minimum jedną rybą a w tym roku ciiiisza :roll:

Jutro siadamy na dwie nocki na Lesieńcu ale mamy takie stanowiska że nie liczę na zbyt wiele.

Napisano
Dziwny ten sezon... Opóźnione tarło białej ryby

Kwestia na jakiej wodzie. U mnie biała ryba w miarę "trzyma się terminów". Jazie już w połowie kwietnia były po tarle. Płoć właśnie szaleje. Na klenia jeszcze trzeba poczekać. O prosiaczkach nic mi nie wiadomo. Prawdopodobnie zeszłoroczne powodzie przepędziły go do Wisły.

.

Napisano
U mnie również ciągle zero

I jak to zmienić?

Trzeba chyba przeprowadzić się nad wodę,to wtedy coś się złowi :mrgreen::roll:

W poniedziałek zbieram się na kolejną nockę :wink: Tak łatwo się nie poddam :mrgreen:

Napisano
A ja właśnie wróciłem z tygodniowej zasiadki na St Lawrence River.W sumie złowiłem 30 ryb,oto kilka z nich

Pozazdrościć, Gratulacje.

Napisano
ErJot, pinkne te Amerykanckie karpie,takie dlugie :shock:

Dzikusy :wink: Wyglądają na walczaki. Muszą nieźle szaleć w nurcie. :twisted:

Zgadza się,bardzo silne i waleczne ,można na nich nieżle przetestować i sprzęt i własne umiejętności.Te karpie kręcą młynki przed podbierakiem,pomagają sobie płetwami i znają wiele innych ciekawych tricków.