zdrapek Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 nie stać kogoś na kupno 2 szt. W zasadzie racja, jednak nie chciał bym porad czy opinii na temat tego produktu od osoby, która "testowała" 2 sztuki . Chociaż przeglądając alledrogo, to zdaje mi się, że niektórzy zachłyśnięci reklamą/pokazowymi filmikami wydają pół wypłaty na te przynęty, a potem heheh licytacja od 1zł Cóż trzeba im poświęcić troszkę czasu zanim będą efekty Ale odbiegamy od tematu samych przynęt i zrobi się śmietnik.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ememiks Napisano 10 Kwietnia 2013 Share Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja w sezonie 2012 testowałem ostro te przynęty i mogę skrobnąć co nie co. Jak dla mnie przynęty bardzo łowne większe modele dużo lepiej pracują od mniejszych chociaż efekty lepsze miałem na tych 9.5 cm uzbrajałem w normalne główki jigowe łowiłem na wodzie 1 metrowej jak i kilku metrowej. Bardzo ładnie garbuski biją na 9.5cm chociaż szczupak nie odmówi. Testowałem też kilka 13cm uzbrojonych w gotowy system kotwiczek ale bez dociążenia i przynęta nie zdała egzaminu u mnie chociaż są do dokupienia śruciny do obciążenia i wtedy na pewno by było wszystko ok. zalety: - bardzo fajnie wykonane - bardzo ładnie pracują - łowne - możliwość modyfikacji wady: - dość słabo wytrzymałe - 9.5 cm model dużo gorzej pracuje od większych modeli (chociaż bardzo łowne 9.5) - dość drogie zwłaszcza z akcesoriami producenta zalecanych do przynęt Osobiście polecam posiadać kilka szt w swoim kuferku przynęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 O i można !? jednak ktoś się znalazł (może to jeszcze nie koniec) może te 2 szt. śmiesznie brzmi ale jak łapałem z łódki + plecionka to nie jest tak źle ze stratami a na zębatym mi się nie zniszczyła bo nic jej nie zagryzło mam 9.5 zbrojone firmowo ale jakoś pomachałem trochę i leżą w pudełku :/ (za lekka była jak dla mnie) a pytałem bo w tym roku planuję znowu popróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 11 Kwietnia 2013 Share Napisano 11 Kwietnia 2013 9.5 cm model dużo gorzej pracuje od większych modeli Tutaj się zgodzę 9.5 zbrojone firmowo ale jakoś pomachałem trochę i leżą w pudełku Ja tak samo zaczynałem, spróbuj też prostym i tanim "mykiem" je dociążyć zakładając duże śruciny pod "brzuch" przynęty mocując je na na drut z firmowego zbrojenia. Powstaje nam nieco inna przynęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kowalski Napisano 19 Kwietnia 2013 Share Napisano 19 Kwietnia 2013 - 9.5 cm model dużo gorzej pracuje od większych modeli (chociaż bardzo łowne 9.5) Ostatnio pojawił się model 8 centymetrowy, jak mniemam głównie pod okonia, czy w związku z powyższą opinią warto zainwestować w tę wielkość? Ma już ktoś jakieś doświadczenia z najkrótszym modelem? Jak z jego pracą na dedykowanej mu główce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeryk Napisano 22 Kwietnia 2013 Share Napisano 22 Kwietnia 2013 Testowałem 9,5 cm pracują słabo na dedykowanych hakach offsetowych ,lepiej pracują na systemie, chyba się pisze lip scull ten system na wobler.Lepsze są 13cm dedykowane na hakach offsetowych z orginalnym obciążeniem świetna praca ,na początku sezonu szczupakowego miałem świetne efekty.Na płyciznach rewelacja ,idą płytko,przez zielsko przechodzą bez zaczepu bo hak schowany w gumie .Myślałem że szczupak czy okoń się nie przytnie z hakiem schowanym ,zacinają się bez problemu .Zdecydowanie 13cm polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Panowie a ja mam takie pytanko.Jaka jest waga Soft 4play 13cm?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 Wg FM 21 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeryk Napisano 23 Kwietnia 2013 Share Napisano 23 Kwietnia 2013 21gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2013 Dzieki bardzo panowie:)Bede zamawiał kilka i niewiem jakie modele/kolory wam sie sprawdzily?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 kolory wam sie sprawdzily?? Co woda to inne rybki, ale do moich ulubionych należy okoń i ciemna płoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziubas123 Napisano 2 Maja 2013 Share Napisano 2 Maja 2013 widzę że coś zaczęło się dziać to teraz może znajdzie się ktoś kto miał okazję wypróbować 1. 4Play Herring Swim & Jerk 2. 4Play Herring Lip Lures 3. 4Play Herring Low Riders chcę kupić jednego na próbę ale nie wiem co wybrać i czym się różni 2 od 3 ? patrząc na ster pewnie głębokością schodzenia ale może znajdzie się ktoś i opisze coś więcej jak to wygląda w praniu a nie w katalogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajs Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Od tego roku nie używam innych przynęt jak savage. Co prawda wole cannibale niż 4play ale kolorystyke trzymam stałą: Na szczupaka Clown: (link usunięty- tomek1) Na sandacza Firetiger: (link usunięty- tomek1) Z 4play sprawdzają się również fluorescencyjny i perłowy: (link usunięty- tomek1) Jak dla mnie nie ma na rynku nic lepszego. Wielokrotnie udowadniałem znajomym ich przewagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 testował ktoś tą przynęte na dużej nizinnej rzece? sprawdzi się na sandała? tam gdzie wędkuje jest 7-11m głębokości, odra ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Nie wiem czy to jest to samo ale mi chodzi o SAVAGE Soft 4PLAY Shad wwystępuje w rozmiarach 7.2 , 8.5 i 11 cm. Są uzbrojone z wtopionym obciążeniem i bez. Można też uzbroić w woblerowy ster. Można uzbroić też w samą główkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Chłopaki ją testowali na Odrze i Wiśle ale nic nie wspomnieli na jakich głębokościach (fishing test) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 to jak z tymi gumami jest naprawde pracują jak na filmikach?czy dobra reklama chodzi mi tylko o rozmiar 13cm z główka +dozbrojka jakich gr główek do tych gum używać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Czy próbował ktoś zrobić z przodu ster do większego zanurzenia przynęty albo jakiś inny patent, aby schodziła niżej?? Chodzi mi tu o savage gear 3d line thru trout. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kierek Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 Gumy pracują idealnie do 13 cm używałem max 10 gr najbardziej odpowiada mi 7 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 10 Maja 2015 Share Napisano 10 Maja 2015 efekty lepsze jak na tańsze gumy warto inwestować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 31 Maja 2015 Share Napisano 31 Maja 2015 nikt nie napisał konkretnie więc zaryzykowałem zakupiłem ,sprawdziłem i przekonałem się że nie warto guma 9cm na główce nawet lekkiej nie pracuje ,sprawdzane na różnej wielkości haka guma 13 cm na lekkiej główce pracuje tylko przy ściąganiu w tempie expresowym lub przy opadzie ,przy wolnym brak pracy ,ciężko uzbroić w główkę,z krótkim hakiem trzeba dozbrajać może lepiej jest z oryginalnym zestawem do zbrojenia ale na pewno nie jest to efekt jak na filmach lepszym rozwiązaniem jest zakup gum innych producentów relax mikado , berkley, manns, lub gama trzeba przyznać że jedynym plusem tych gum to reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 może lepiej jest z oryginalnym zestawem do zbrojenia Pewnie, że jest lepiej . Trzeba nauczyć sie jak przynęte prowadzić. Powoli z 'szarpnięciami" pozwolić opadać (z oryginalnym zbrojeniem). Fajna guma na płytkie lub zarośnięte zbiorniki. 9,5cm pracuje kiepsko w porownaniu z 13cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 ogólnie to kiepsko jak za taką cenę a z org. zbrojeniem wychodzi cena woblera jak na razie najgorzej pracująca przynęta jaką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek6112 Napisano 8 Marca 2016 Share Napisano 8 Marca 2016 Te gumki są tak samo dobre jak i każde inne, ryby nie wiedzą na jakie gumki biorą czy to mans,relax czy jeszcze inne.Łowność przynęty zależy od specyfiki łowiska i odpowiedniej prezentacji.Na jednym łowisku dana przynęta okaże się dość łowna a na innym ryby nawet na nią nie zwrócą uwagi natomiast będą brały na coś całkiem innego. Pozdrawiam spinning to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi