brodzic Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 za 2 dni mam tam zawody spiningowe , wie ktoś może co tam można wyhaczyć i jakie przynety tam ryba preferuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Z Żabnicy to głównie boleń daje tam popisy. Wobler uklejowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 dziś bylem na zawodach na żabnicy ogólnie slabo same male egzemplarze okoni,esoxy slabiutko ,kumpeł wyciął 1 sztuke i wygrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 no powiodło sie taki 55 cm i 1,7 kg sebczyk ty też ładnie z tymi okoniami na pudło wskoczyłeś gradki za 2 miejsce mistrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 ty , ale ci co na nocce byli dostali po torbach wyziebiło ich ostro na minusie było ale węgorza dopadli nawet ryblie tam jest , nie spodziewałem sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Węgorza z odry? Na co wziął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 nie wiem nie wnikałem mieli też leszczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 może seba77 wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topus12 Napisano 13 Maja 2011 Share Napisano 13 Maja 2011 Siemka wszystkim, w niedziele wybieram się na żabnicę na spławik, ktoś wie jak tam teraz jest? uciąg?jk z rybą? będę łapał tyczką lub batem . CZy jest leszcz ? Blisko daleko, ryba? Będą to zawody i fajnie by było dostć pare wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 dzis bylem w okolicy zabnicy i mimo wkurzajacych wedkarzy zupelnie bez kultury (teksty typu moj mostek wypier...., zadzwonie po brata i was zaj....., przetniemy wam opony w aucie..) zrobilismy wlasne stanowisko i rzucalismy pomiedzy agresorami;) efekt byl taki ze zlapalismy 8 leszczy po 1,5kg w ciagu godziny a oni nic, chodzili weszyli co jak i gdzie ale nie udalo im sie pozniej ustawilismy sie na suma ale z nim bylo kiepsko, najlepsza mina tych kutafonow byla jak kolega wzial sobie leszcza na kolacje a 7 wypuscil do wody z powrotem, malo bialej goraczki nie dostali:) jak chcesz rzucac za leszczem to na malutkie przynety najlepiej gnojaki+bialy na rosowke nic nie bralo, na same biale tez nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topus12 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 dzieki za odpowiedz, haha to dałes niezłą "gulę" mięsiarzom . Widdze połapałeś,Dobrze i tak . Graty złowionych leszczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 dzis bylem w okolicy zabnicy i mimo wkurzajacych wedkarzy zupelnie bez kultury (teksty typu moj mostek wypier...., zadzwonie po brata i was zaj....., przetniemy wam opony w aucie..) zrobilismy wlasne stanowisko i rzucalismy pomiedzy agresorami;) efekt byl taki ze zlapalismy 8 leszczy po 1,5kg w ciagu godziny a oni nic, chodzili weszyli co jak i gdzie ale nie udalo im sie pozniej ustawilismy sie na suma ale z nim bylo kiepsko, najlepsza mina tych kutafonow byla jak kolega wzial sobie leszcza na kolacje a 7 wypuscil do wody z powrotem, malo bialej goraczki nie dostali:) jak chcesz rzucac za leszczem to na malutkie przynety najlepiej gnojaki+bialy na rosowke nic nie bralo, na same biale tez nic A jak kolego łowiłeś?na koszyczek?Wybieram się dziś tam i może jakieś podpowiedzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 na koszyk, niedaleko rzucalismy, leszcz chyba powoli wraca juz z tarła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topus12 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 panowie a jak uciąg ?woda mocno rwie czy raczeuj spokojnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 Właśnie jestem na nocce na ciepłym kanale koło elektrowni.poszedł mi ładny karp i deszcz napierdziela że masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 14 Maja 2011 Share Napisano 14 Maja 2011 lowilem na 80 gram, i nie ciaglo, okolo 10 zerwal sie wiatr, brania leszczowe to delikatniutkie, na wietrze praktycznie nie dalo sie lapac ze wzgledu na delikatne brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam serdecznie po raz pierwszy... Również tej soboty byłem nad wodą w okolicy Żabnicy i Dębców. Pływałem z kolegą wzdłuż brzegów Odry w poszukiwaniu szczupaczka i okoni i rzeczywiście na brzegu na wysokości Żabnicy widać było sporo wędkarzy, o czym pisał dersonik. Pogoda była super, ale szczupaki i okonie w ogóle tego nie doceniły Trafił się szczupaczek ledwo wymiarowy anorektyk na białe zielonawe kopytko, ale nic po za tym. Szukaliśmy na wysokości śluz na Międzyodrzu okoni na trok i drop shota, ale kompletnie nic...pustka. Ponieważ na Odrze zaczęło wiać, wpłynęliśmy w kanały, tam również dwugodzinne poszukiwania szczupaka nie dały efektów. W kanałach jest dramatycznie mało wody, w większości obszaru pływa się na metrze wody. W końcu wybraliśmy urokliwe i ciche miejsce, gdzie woda miała może ze 120 cm głębokości i przez kolejne trzy godziny wyciągaliśmy całkiem niezłe krasnopiórki i czasami płocie na białego robaczka. Brały jak opętane, aż ciężko było zdecydować się na powrót do domu W kanałach szaleje leszcz na tarle, aż liście lilii wodnych fruwają w powietrzu Piękny widok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 witam jak tam leszczyki na żabnicy wrocily juz z tarła? byl ktos ostatnio? bierze cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 20 Maja 2011 Share Napisano 20 Maja 2011 Witam też.....nie byłem ostatnio w Żabnicy, ale przed chwilą dostałem telefon od kolegi , który tam mieszka, że leszczyki były, nic nadzwyczajnego, ale podobno sympatycznie współpracowały:) W Żabnicy usiądę z brzegu dopiero w niedzielę, jutro murek na Dziewokliczu, pierwszy raz w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 20 Maja 2011 Autor Share Napisano 20 Maja 2011 w niedziele zawody ciekawe jak z tymi burzami nam sie uda:) ? czuje że niezła zabawa będzie to dardzo fajna woda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 No i pogoda przepiękna, woda na Dziewokliczu śliczna....żabom mordy się nie zamykały....a ryby prawie nie było. Po kilku godzinach dwie dorodne płocie i boleń 25 cm na bata, na przegruntowany spławik, na kukurydzę... ja nie nie wiem co to za kraj Nie zmienia to faktu, że były to jedyne ryby na całe łowisko, było z 10 wędkarzy...baty i spławiki dominowały. Jutro /niedziela/ prawdopodobnie Żabnica i feederki, ale widzę w prognozie jakieś burze na jutro, może to tylko propaganda, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 byliśmy w niedziele na zawodach na żabnicy woda leniwie płyneła , leciutki prąd , bardzo niska woda brał ładny leszcz taki do 1,5 kl ja osobiscie złowiłem jednego ale małego no i 2 spore płocie , reszta to potki i krąpie jeden od nas złowił lescza powyżej 3 kg ale z gruntu nie brał udziału w zawodach w nocy byili na obstawce i zarzucili na grunt ale ani brania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 słyszał że w nocy sum tam komuś udeżył ale nie znam szczegułow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Ja nie wiem, czy my o tej samej Żabnicy rozmawiamy Całą niedzielę przesiedzieliśmy tam z federkami i spławikami od rana...nawet stuknięcia nie było....z przynęt od koloru do wyboru łącznie z makaronami w 4 smakach, robale z rodowodem i słodka kukurydza Dawno tak martwej wody nie widziałem, wędkarze już koło 12 schodzili z brzegów, źli i zniechęceni. Woda niosła mnóstwo drobnych brązowych bryłek glonów, stan wody bardzo niski. Rano zastaliśmy kilku tubylców, nie bardzo kontaktowali, co się dzieje, ale pochwalili się dwoma ledwo kilogramowymi sumikami, które oczywiście zabrali na obiad rodzinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Leszcz dopiero wraca z tarła. Jak pozbiera siły to wejdzie w koryta to będzie go można połowić. Cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi