Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Okolo tygodnia temu na łubnicy polapalem plotek pare wiekszych . Spialem jednego leszcza .

Z leszczem jeszcze słabo czy był ktoś może już na żabnicy zaczal tam juz leszczyk gryzc??

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 148
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Na żabnicy nie byłem pare lat i nie wiem gdzie tam są dobre miejscówki, natomiast na łubnicy płotka i krąp. Nie było tego dużo gdyż pogoda nieciekawa a i długo nie siedziałem. pozdrawiam wędkarzy

Napisano

bylimy :mrgreen:

z kumplem, około 8kg ryby mielim :), głównie krąp :razz:

ale i rospiór sporo i wyjątkowo duza , ładnie walczy :roll: pare płotek i 2 jazgarze :mrgreen: miejcowek ful , chłopaki z gryfina pieknie brzegi porobili :grin:

gratuluje super robota :wink:

i tradycyjnie na federki

• 2 weeks later...
Napisano

w zeszłą sobotę bylem z 2 kolegami, 6 federow ogółem . na białego , czerwonego kukurydze ,z tego kanapki na wszystkie możliwe sposoby..jedno branie ;/ łowiliśmy około 5 godzin . Myślę ze trzeba jeszcze poczekać z miesiąc .

Napisano

jutro jedziemy z kumplem na żabnice albo łubnice,będziemy myśleć rano w czasie drogi :?: ja standardowo federek :wink: kumpel tyka.po wyprawie dam znaki co się dzieje w wodzie. :cool: pogoda wypas.grzech by bylo nie skorzystać.

Napisano

no i po wyprawie :smile: z małymi przygodami,kumpel się spóżnił rano,zaspalo się chlopakowi.pojechaliśmy na żabnicę i poraszka zawody byly :sad: no to uderzyliśmy nałubnicę :grin: z gruntu lipa pare krąpii i rozpiór.to zawinelem federki i na tyke,brały prawiie cały czas z małymi przerwami brał krąp,rozpiór, płoć i jeden jaż. :cool: pogoda pięknota :lol: zawineliśmy się około 13. waga 4552g. :cool:

• 1 month later...
Napisano

Witam chciałbym się dowiedzieć czy leszcz bierze czy nie bierze:) bo od miesiąca nie miałem okazji zobaczyć brania. Jeśli ktoś łowi to czy mógłby się podzielić informacjami gdzie?(jak daleko rzucać) jak?(na co bierze). Zawsze o tej porze roku wyciągało się pokaźne sztuki:)

Z góry dziękuję wszystkim odwiedzającym forum. Pozdrawiam.

Napisano

Jak dobrze pójdzie to jutro odpowiem na te pytanie :) Ale odpowiedź będzie dotyczyła ewentualnie polowania na drapieżniki, a w domyśle sandacze z łodzi:) Tydzień temu odcinek Dębce - Łubnica totalny klops przy poszukiwaniach z łodzi...

• 1 month later...
Napisano

Byłem teraz w niedziele na łodzi, zaczęliśmy od Dębiec po Łubnicę szukać szczupaków i sandaczy. W sumie dwa całkiem przyzwoite szczupaki i jeden sandacz, do tego krótki sandaczyk i dwa odcięte przypony po krótkich i gwałtownych holach, łowiliśmy tylko na gumy, główki przeważnie 21-25 gram. Woda wysoka, ale i dziwnie brudna, płynęło wszystko z pól, pewnie po tych burzach i deszczach w kraju. Generalnie bardzo mało łódek na tym odcinku, na brzegach sporo wędkarzy, bo i wreszcie pogoda dopisała. Dla urozmaicenia wpłynęliśmy w kanały poszukać w ulubionych miejscach krasnopiórek i płoci, ale tam było jeszcze gorzej. Ryby w ogóle, a woda skotłowana, spieniona i pełno nieczystości z pól. Jeżeli ktoś pływa w kanałach Międzyodrza to pewnie też jest załamany faktem kompletnej ich degradacji, z roku na rok ubywa tam wody, jeszcze kilka lat i zrobi się z tego wszystkiego piękna, wielka, zielona łąka .... szkoda wielka. Pozdrawiam....

• 1 month later...
Napisano

Był ktoś ostatnio? Płynie jeszcze rzęsa przez pół rzeki?

Byłem w sobotę i nie szło łapać 15-20m rzeki od brzegu zawalane rzęsą wymieszaną z jakimś syfem.

Napisano

Też tam byłem w weekend łodzią...tzn od Żabnicy, poprzez Dębce i prawie do Łubnicy kiepsko jest od kilku dni, wysoka woda wyciąga rzęsę z kanałów, marne sporadyczne skubnięcia sandacza. Uciekliśmy na drugą Odrę, okolice mostu przy Mescherin...i z kilometr w dół, tam o dziwno Odra czysta, zero tej zielenizny, ale przez 8 godzin zero drapieżnika w sprawdzonych miejscówkach..spróbujemy teraz w sobotę, może coś się poprawiło.

• 1 month later...
Napisano

w sobotę rewelacja z łodzi...chociaż od rana wszyscy narzekali, że nic się nie dzieje, to w okolicach południa trochę się przebudziły i przez może dwie godziny siedem sztuk takich około 60+ wylądowało, do tego oczywiście mniejsze tez się zdarzały. Łowienie z łodzi na wysokości Dębiec, poniżej sporo łódek do południa i na wysokości Żabnicy też niemało ich stało. Koło południa większość wędkarzy spłynęła. Dzisiaj nie byłem, ale z relacji kolegów z którymi byłem w sobotę w tym miejscu, wynikało, że już dzisiaj było znacznie gorzej...

• 2 weeks later...
Napisano

popływałem dzis troche tu z kompanem, 2 ładne okonie i mały sandałek i jeszcze tam jakies brania , wiało dosyc mocno wiec o 11 godz juz na brzegu.

• 1 year later...
  • 4 weeks later...
Napisano

byłem na żabnicy,grunt na drgające szczytowki,ogólnie lipa,rozpiór bierze jak glupi na biale i pinke ,krąp slabo leszcz prawie nic tylko 1 sztuka okolo 1,3kg jeśli chodzi o drapierznika toteż nie ciekawie kolega zlapal 3 okonki i to wszystko

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Napisano

byłem ze znajomymi, brak szczęścia :) na dropshota zszedł mi i z opadu kilka szarpnięć, kumpel 3 krótkie, drugi wyholował 3kg 70cm

ludzie mieli wymiarowe 50-60 cm

dużo łódek i z brzegu wedkarzy