jedras87 Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Okolo tygodnia temu na łubnicy polapalem plotek pare wiekszych . Spialem jednego leszcza . Z leszczem jeszcze słabo czy był ktoś może już na żabnicy zaczal tam juz leszczyk gryzc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bedzior Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Na żabnicy nie byłem pare lat i nie wiem gdzie tam są dobre miejscówki, natomiast na łubnicy płotka i krąp. Nie było tego dużo gdyż pogoda nieciekawa a i długo nie siedziałem. pozdrawiam wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2012 bylimy z kumplem, około 8kg ryby mielim , głównie krąp ale i rospiór sporo i wyjątkowo duza , ładnie walczy pare płotek i 2 jazgarze miejcowek ful , chłopaki z gryfina pieknie brzegi porobili gratuluje super robota i tradycyjnie na federki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jedras87 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 kolego Brodzic na łubnicy czxy na żabnicy byłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 hej , byliśmy na żabnicy ,musze powiedzieć że miejsca na splawik i federka super porobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek79 Napisano 24 Kwietnia 2012 Share Napisano 24 Kwietnia 2012 Witam czy był ktoś ostatnio na żabnicy,i czy bierze coś tam bo chciał bym się tam wybrać w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JuniorG34H Napisano 26 Kwietnia 2012 Share Napisano 26 Kwietnia 2012 w zeszłą sobotę bylem z 2 kolegami, 6 federow ogółem . na białego , czerwonego kukurydze ,z tego kanapki na wszystkie możliwe sposoby..jedno branie ;/ łowiliśmy około 5 godzin . Myślę ze trzeba jeszcze poczekać z miesiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 28 Kwietnia 2012 Share Napisano 28 Kwietnia 2012 jutro jedziemy z kumplem na żabnice albo łubnice,będziemy myśleć rano w czasie drogi ja standardowo federek kumpel tyka.po wyprawie dam znaki co się dzieje w wodzie. pogoda wypas.grzech by bylo nie skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 no i po wyprawie z małymi przygodami,kumpel się spóżnił rano,zaspalo się chlopakowi.pojechaliśmy na żabnicę i poraszka zawody byly no to uderzyliśmy nałubnicę z gruntu lipa pare krąpii i rozpiór.to zawinelem federki i na tyke,brały prawiie cały czas z małymi przerwami brał krąp,rozpiór, płoć i jeden jaż. pogoda pięknota zawineliśmy się około 13. waga 4552g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirlepper Napisano 15 Czerwca 2012 Share Napisano 15 Czerwca 2012 Witam chciałbym się dowiedzieć czy leszcz bierze czy nie bierze:) bo od miesiąca nie miałem okazji zobaczyć brania. Jeśli ktoś łowi to czy mógłby się podzielić informacjami gdzie?(jak daleko rzucać) jak?(na co bierze). Zawsze o tej porze roku wyciągało się pokaźne sztuki:) Z góry dziękuję wszystkim odwiedzającym forum. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Panowie dzieje sie coś na łubnicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Jak dobrze pójdzie to jutro odpowiem na te pytanie Ale odpowiedź będzie dotyczyła ewentualnie polowania na drapieżniki, a w domyśle sandacze z łodzi:) Tydzień temu odcinek Dębce - Łubnica totalny klops przy poszukiwaniach z łodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 23 Lipca 2012 Share Napisano 23 Lipca 2012 Byłem teraz w niedziele na łodzi, zaczęliśmy od Dębiec po Łubnicę szukać szczupaków i sandaczy. W sumie dwa całkiem przyzwoite szczupaki i jeden sandacz, do tego krótki sandaczyk i dwa odcięte przypony po krótkich i gwałtownych holach, łowiliśmy tylko na gumy, główki przeważnie 21-25 gram. Woda wysoka, ale i dziwnie brudna, płynęło wszystko z pól, pewnie po tych burzach i deszczach w kraju. Generalnie bardzo mało łódek na tym odcinku, na brzegach sporo wędkarzy, bo i wreszcie pogoda dopisała. Dla urozmaicenia wpłynęliśmy w kanały poszukać w ulubionych miejscach krasnopiórek i płoci, ale tam było jeszcze gorzej. Ryby w ogóle, a woda skotłowana, spieniona i pełno nieczystości z pól. Jeżeli ktoś pływa w kanałach Międzyodrza to pewnie też jest załamany faktem kompletnej ich degradacji, z roku na rok ubywa tam wody, jeszcze kilka lat i zrobi się z tego wszystkiego piękna, wielka, zielona łąka .... szkoda wielka. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Był ktoś ostatnio? Płynie jeszcze rzęsa przez pół rzeki? Byłem w sobotę i nie szło łapać 15-20m rzeki od brzegu zawalane rzęsą wymieszaną z jakimś syfem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 13 Września 2012 Share Napisano 13 Września 2012 Też tam byłem w weekend łodzią...tzn od Żabnicy, poprzez Dębce i prawie do Łubnicy kiepsko jest od kilku dni, wysoka woda wyciąga rzęsę z kanałów, marne sporadyczne skubnięcia sandacza. Uciekliśmy na drugą Odrę, okolice mostu przy Mescherin...i z kilometr w dół, tam o dziwno Odra czysta, zero tej zielenizny, ale przez 8 godzin zero drapieżnika w sprawdzonych miejscówkach..spróbujemy teraz w sobotę, może coś się poprawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 21 Października 2012 Autor Share Napisano 21 Października 2012 a tu jak sandały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario61 Napisano 21 Października 2012 Share Napisano 21 Października 2012 w sobotę rewelacja z łodzi...chociaż od rana wszyscy narzekali, że nic się nie dzieje, to w okolicach południa trochę się przebudziły i przez może dwie godziny siedem sztuk takich około 60+ wylądowało, do tego oczywiście mniejsze tez się zdarzały. Łowienie z łodzi na wysokości Dębiec, poniżej sporo łódek do południa i na wysokości Żabnicy też niemało ich stało. Koło południa większość wędkarzy spłynęła. Dzisiaj nie byłem, ale z relacji kolegów z którymi byłem w sobotę w tym miejscu, wynikało, że już dzisiaj było znacznie gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wally25 Napisano 26 Października 2012 Share Napisano 26 Października 2012 Witam. Czy ktoś łapał teraz sandaly na filecika z gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 3 Listopada 2012 Autor Share Napisano 3 Listopada 2012 popływałem dzis troche tu z kompanem, 2 ładne okonie i mały sandałek i jeszcze tam jakies brania , wiało dosyc mocno wiec o 11 godz juz na brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 27 Czerwca 2014 Share Napisano 27 Czerwca 2014 dziEje się coś ? Pisać czy był ktoś na lubnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebczyn77 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 byłem na żabnicy,grunt na drgające szczytowki,ogólnie lipa,rozpiór bierze jak glupi na biale i pinke ,krąp slabo leszcz prawie nic tylko 1 sztuka okolo 1,3kg jeśli chodzi o drapierznika toteż nie ciekawie kolega zlapal 3 okonki i to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 na kluczu bylem to tez rozpióra od groma złapałem i kilka leszczyków pozatym kiszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 18 Sierpnia 2014 Share Napisano 18 Sierpnia 2014 kto był ostatnio może na żabnicy/łubnicy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Listopada 2014 Autor Share Napisano 23 Listopada 2014 byłem ze znajomymi, brak szczęścia na dropshota zszedł mi i z opadu kilka szarpnięć, kumpel 3 krótkie, drugi wyholował 3kg 70cm ludzie mieli wymiarowe 50-60 cm dużo łódek i z brzegu wedkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi