koperGT Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Dzisiaj godzinny wypad nad Ślęzę. Ogólnie 5 kleni i kilka uderzeń. dwa na zdjęciach(ok 35 i ok 30) Tego większego chętnie dodałbym do klasyfikacji ale ze względu na to, że zrobiłem mega do dupy zdjęcie to pewnie nie będzie się liczyć. Pozdrawiam Dawid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Września 2014 Share Napisano 9 Września 2014 Dawaj, dawaj. Rybka wygląda poczciwie, to szkoda jej nie wpisać. Tylko na przyszłość, jak w tle zobaczymy naszą Ślęzę, to będzie bardziej wiarygodne. No i czy ma 35, czy około, to znaczy ile? Jak będą jakieś mocne sprzeciwy, to rybkę zdyskwalifikujemy I jeszcze jedno, na zlocie się było a do tabeli uczestników się nie wpisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperGT Napisano 13 Września 2014 Share Napisano 13 Września 2014 Zatem fotka klenia z miarką oraz odcinka na którym łowiłem. Jeżeli ktokolwiek będzie miał zastrzeżenia ( jestem świadom, że zdjęcie jest do kitu) to kleń nie będzie brany pod uwagę a swój wynik usunę. 1. Radek M.------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen--------- 30cm, 28cm, 28cm 3. dobekfooto --- 0 cm, 0 cm, 0 cm 4. Marienty ----- 35cm, 34cm, 32cm 5. bacyk ---------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 6. mza ------------- 27 cm, 25 cm, 0 cm 7. przemass71---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 8. michalvcf ------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 9. haczykforum---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK --------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 11. koperGT ------- 34cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 16 Września 2014 Share Napisano 16 Września 2014 Dzisiaj wypad kontrolny nad Ślęze z wiarą, że może chociaż trochę woda się oczyściła i opadła. Niestety, kicha po całości. O kleniu można zapomnieć ale... za wytrwałość i cierpliwość takie oto kaczodzioby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 takie oto kaczodzioby Łał! Wymiarowy. To się za często na Ślęzy nie zdarza. Ile miał? Też byłem kontrolnie wczoraj nad Ślęzą ale na spacerze z żoną i pieskiem. Póki co, tak jak mówisz czyli kicha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 jeden 53 drugi 55 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 17 Września 2014 Share Napisano 17 Września 2014 Codziennie po pracy wskakuje na rower i jade na rekonesans swojego odcinka Ślęzy. Woda w kolorze mętno-brązowym, podniesiona z dużą ilością spływających liści, gałęzi ... Jak dla mnie warunki nie do łowienia. bacyk gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Panowie, jaka woda? Da się połowić? Planuje krótki wypadzik dzisiaj po 16 i zastanawiam się czy warto Wszelkie informacje mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Właśnie wychodzę na 2-3 godz. w okolice Oporowa. Jak będzie jakaś tragedia z wodą, to szybko wkleję info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Też się wybieram w te okolice jaceen, bądź tak miły i nie wyłów wszystkiego, żebym mógł wreszcie coś do rankingu sobie wpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Września 2014 Share Napisano 19 Września 2014 Kawa z mlekiem. jestem, to pomacham. Klenis 36cm zostawię i idę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 5 Października 2014 Share Napisano 5 Października 2014 Czołem Koledzy, ktoś, gdzieś, coś ? Dawno mnie nie było nad "naszą" konkursową rzeczką, idzie coś połowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Października 2014 Share Napisano 6 Października 2014 Byłem w niedzielę. W trzy godz. cztery puknięcia i w tym jeden klenik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Października 2014 Share Napisano 9 Października 2014 Pogoda wyśmienita, więc nie było wyjścia. Dodatkowo kurier dostarczył mi wsparcie w postaci okonków. Dzisiaj zajechałem nad wrocławską Ślęzę ekologicznie i uzbroiłem swoją wklejankę. W razie gdyby większe klenie słabo reagowały mam w pudełkach trochę mikrusów. Na początek poleciał okoń (wersja pływająca). Prócz tego, że ręczna robota, to na temat ich wyglądu nie muszę chyba nic dodawać. Jedynie wspomnę o pracy. Na wędce do 15g dobrze wyczuwalna. Bez znaczenia, pod, czy z nurtem. Wobler ładnie się kolebie i nie wyskakuje z wody. Ostatnio w moim pudełku robi się coraz ciekawiej i to bardzo cieszy. Jedno wyjście ryby do okonia było, ale zrezygnowała. Dobra oznaka na przyszłe wyprawy. Później założyłem osy. Klenie jeszcze chlapały za owadami, to czemu im ich nie podrzucić. Kilka puknięć i po kilkunastu rzutach i sprowadzaniu owada z nurtem zapina się pierwsza ryba. Kombinowałem na różne sposoby. W dół, górę, w poprzek. Zmieniałem przynęty. W końcu po kilku próbach mogę się pochwalić moim największym kleniem z tego odcinka rzeki. Są tam większe, tylko jak na razie szczęścia brakuje. Jednego swojego wymieniam na 29cm 1. Radek M.------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen--------- 30cm, 29cm, 28cm 3. dobekfooto --- 0 cm, 0 cm, 0 cm 4. Marienty ----- 35cm, 34cm, 32cm 5. bacyk ---------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 6. mza ------------- 27 cm, 25 cm, 0 cm 7. przemass71---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 8. michalvcf ------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 9. haczykforum---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK --------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 11. koperGT ------- 34cm, 0cm, 0cm Dla chętnych do wzięcia udziału w rywalizacji przypomnienie zasad. Można w każdym momencie się przyłączyć. Zasady. Wygrywa najdłuższy kleń złowiony metodą spinningową lub muchową. Końcową klasyfikację przy kleniu o takim samym wymiarze wygrywa wymiar kolejnej ryby. Do klasyfikacji bierzemy pod uwagę trzy największe klenie. W przypadku ryb takich samych o zwycięstwie decyduje data złowienia, czyli wcześniejsza data ma pierwszeństwo. Zgłaszamy ryby złowione od progu przy Stadionie Miejskim w górę rzeki. Koniec rywalizacji 6 grudnia. Niejasności będziemy rozstrzygać na forum. W dobrym tonie będzie deklaracja wzięcia udziału w rywalizacji przynajmniej jeden dzień przed złowieniem zgłaszanej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 no i znów Jaceen podkręcił emocje znów będę robił dłuższe przerwy w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 no i znów Jaceen podkręcił emocje znów będę robił dłuższe przerwy w pracy hahaha w takim razie do zobaczyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 2014.10.10 Wrocław-Ślęza Zazwyczaj jak mam dobry dzień wędkarski, to następny jest do bani. Tym razem niefart zamienił się w fart. Czas poświęcony Ślęzie, to godz. 15:30-18:30. Na początek poszły tradycyjnie osy. Zaliczyłem jedno puknięcie i długo nic. Pojechałem w nowe miejsca, gdzie rzadko bywam. Tam wypatrzyłem spław większej ryby. Szybko skusił się mniejszy klenik. Ten większy dalej dawał dyskretnie o sobie znać. Zmieniłem przynętę na PIXEL-a 3 z firmy Hunter. Trzy rzuty i bęc! Żebyście mogli zobaczyć jakie salto! Serducho zabiło, bo po nim, kleń wjechał w przybrzeżne paliki. Stało się. Zaczep. Już to przerabiałem kilka tygodni temu i straciłem rybę. Otwieram kabłąk i robię luz. Żyłeczka zaczyna jechać. Zamykam kabłąk i znowu czuję pulsujący ciężar na mojej wklejance. Kilka chwil i klenik ląduje na brzegu. Na ten odcinek Ślęzy i presję wędkarską, to spory kawał klenia. Szybka miara daje 37cm. 1. Radek M.------- 0 cm, 0 cm, 0 cm2. jaceen--------- 37cm, 30cm, 29cm, 3. dobekfooto --- 0 cm, 0 cm, 0 cm 4. Marienty ----- 35cm, 34cm, 32cm 5. bacyk ---------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 6. mza ------------- 27 cm, 25 cm, 0 cm 7. przemass71---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 8. michalvcf ------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 9. haczykforum---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK --------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 11. koperGT ------- 34cm, 0cm, 0cm Zasady.Wygrywa najdłuższy kleń złowiony metodą spinningową lub muchową. Końcową klasyfikację przy kleniu o takim samym wymiarze wygrywa wymiar kolejnej ryby. Do klasyfikacji bierzemy pod uwagę trzy największe klenie. W przypadku ryb takich samych o zwycięstwie decyduje data złowienia, czyli wcześniejsza data ma pierwszeństwo. Zgłaszamy ryby złowione od progu przy Stadionie Miejskim w górę rzeki. Koniec rywalizacji 6 grudnia. Niejasności będziemy rozstrzygać na forum. W dobrym tonie będzie deklaracja wzięcia udziału w rywalizacji przynajmniej jeden dzień przed złowieniem zgłaszanej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Ja czuje, że jutro rano poszaleje na moim ulubionym odcinku Ślęzy i wreszcie zapunktuje. Gratulacje jaceen za objęcie prowadzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mza Napisano 10 Października 2014 Share Napisano 10 Października 2014 Gratulacje jaceen. Dzisiaj w godz. 12-15 - odcinek Ślęza - Karwiany. 7 kleników 15-25cm, 6 okonków, Jeden szczupły ok 55-60cm ("celowo" niewyholowany przyłów :/), nie było możliwości podebrania ze względu na półtora metrowy brzeg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 11 Października 2014 Share Napisano 11 Października 2014 Gratuluję jaceen! Rywalizacja nabiera tępa Udało mi się w końcu wrócić z dłuższej delegacji i sam dzisiaj wyskoczę. Widziałem na spacerze, że woda w rzeczce czysta jak nigdy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemass71 Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Dzisiejszy wypad,wyniki to: Kleń 27 i 28 cm. i Kiełbik. http://haczyk.pl/galeria/albums/userpics/26350/IMAG0475.jpg http://haczyk.pl/galeria/albums/userpics/26350/IMAG0480.jpg 1. Radek M.------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen--------- 37cm, 30cm, 29cm, 3. dobekfooto --- 0 cm, 0 cm, 0 cm 4. Marienty ----- 35cm, 34cm, 32cm 5. bacyk ---------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 6. mza ------------- 27 cm, 25 cm, 0 cm 7. przemass71---- 28cm, 27cm, 0 cm 8. michalvcf ------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 9. haczykforum---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK --------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 11. koperGT ------- 34cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 W końcu zaznaczam swój udział w naszym "Grand Prix Ślęzy": Klenik 26 cm złowiony na srebrną obrotówkę Wirek nr 1 W zgodzie ze sportowym duchem rybka wraca do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Tak więc: 1. Radek M.------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 2. jaceen--------- 37cm, 30cm, 29cm, 3. dobekfooto --- 0 cm, 0 cm, 0 cm 4. Marienty ----- 35cm, 34cm, 32cm 5. bacyk ---------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 6. mza ------------- 27 cm, 25 cm, 0 cm 7. przemass71---- 28cm, 27cm, 0 cm 8. michalvcf ------- 0 cm, 0 cm, 0 cm 9. haczykforum---- 0 cm, 0 cm, 0 cm 10. GuCeK --------- 26 cm, 0 cm, 0 cm 11. koperGT ------- 34cm, 0cm, 0cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Dzisiejszy wypad,wyniki to: Kleń 27 i 28 cm. i Kiełbik. Ze zdjęć wynikają nieco inne wymiary złowionych rybek: 25 cm i 27 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemass71 Napisano 13 Października 2014 Share Napisano 13 Października 2014 Niestety, tak wygląda mierzenie rybek na trawie i w pośpiechu do wypuszczenia.Ja ręczę za te wymiary,ale jeżeli ktoś jeszcze ma wątpliwości to możemy ich nie zaliczać.Następnym razem bardziej się przyłożę do pomiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi