Płatek88 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Witam, chyba ja niedługo się wybiorę zajrzeć nad Ślęzę, oczywiście jak pogoda pozwoli:-P zrobiłem kilka woblerów, w prawdzie mam problemy jeszcze z malowaniem ale się nie poddaje 3 pierwsze, w których jakoś udało się coś zdziałać Wam pokaże 1 malowany był przez moją lubą:-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 7 Lutego 2017 Share Napisano 7 Lutego 2017 Płatek a czym malujesz? Do rysowania szczegółów polecam pisak kreślarski Koszt około 20 zł ale robi robotę Ja nie jestem specjalistą a coś takiego naskrobałem To już jest po lakierowaniu. Korpusy innych woblerów malowałem sprayem, fajny efekt dają odcienie perłowe. Ale i tak najważniejsze jest to czy rybom będzie smakowało 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peekol Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 14 godzin temu, Płatek88 napisał: zrobiłem kilka woblerów, w prawdzie mam problemy jeszcze z malowaniem ale się nie poddaje 3 pierwsze, w których jakoś udało się coś zdziałać Wam pokaże 1 malowany był przez moją lubą:-) I super @Płatek88! Ja cieszę się podwójnie bo to takie pierwsze namacalne owoce warsztatów Ja podobnie do niektórych byłem w sobotę na spacerze nad rzeką Woda mocno trącona, dużo zgniłego zielska w wodzie, ryby zupełnie nieaktywne. Dzisiaj na miejskim odcinku woda jeszcze wolna od lodu, choć przy brzegach już się pojawia. Za chwilę pewnie znowu zmrozi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Dobra robota Płatek88. Jak Ci siądzie ryba na swojaka. Będzie radocha! A, potem dłubać? Czy jechać połowić? To i to staje się przyjemne Odys80 te pisaki mają(można) lać tusz w różnym kolorze? Zmienne końcówki różnych grubości ponoć są. Kiedy ta zima odejdzie? Ja gotowy do boju prawie tak samo jak Zawodowa Straż Pożarna. W 30 minut z psiaka nad wodę. O ile pogoda pozwoli. Sprzęt naszykowany w 100%. Zero tajemnic. To mój arsenał na wszesno-wiosenne łowy. Jigi od Boorysa: Kajtki dla mnie to jak wskaźnik brań: Mikrusy one mi zawsze dają ryby wczesną wiosną: Jak się ruszą kabany to wobki trochę większe pójdą w ruch: Pijawki i inne czarne robactwa też są w zapasie to ich pora; No i moje gąsieniorki pierwszy sezon w tak silnej obsadzie: A te moje ostatnie to wielkie nadzieje na kilerki: Jeden z nich już dał kilka ryb w zeszłym sezonie w tym największego mojego klenia. Czas pokaże jak będzie Pozdrawiam! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 @jacolan są różne grubości a czy są kolorowe tusze? Tego nie wiem , musiałbyś spytać się producenta albo w sklepach. Wpisz w google rystor i pogrzeb na stronach. Największa zaleta, że nie wchodzi ten tusz w rekcje z domaluxem, ale też trzeba chwile odczekać po naniesieniu żeby wysechł, bo inaczej można rozmazać palcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAZ Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Niezly arsenal Jacolan klenie ze slezy pewnie juz maja delirke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 NO arsenał pierwsza klasa 😳 Moje pudełka tez już pękają w szwach byłem w poniedziałek w okolicach stadionu zobaczyć co piszczy w wodzie 😄 Jedna rybka wyjechała z brzegowych roślin jednak nie do przynęty a spłoszona przez moja osobę nawet jej nie widziałem 😂Wyszedłem chyba z wprawy😱Bardzo duża ilość łusek przy lini brzegowej jakieś zwierzaki mają ucztę. Od początku roku zaliczyłem już kilka albo kilkanaście wypraw nad ślęze ale bardziej rekonesans niż nastawianie sie na rybki za zimna woda. Kolejna partia woblerkow z mojej kolekcji sie suszy jutro kilka ustawie ale nie nad Ślęzą jadę zobaczyć za kleniem jaźiem i plotką z Odry. Już sie nie mogę doczekać pierwszych rybek w sezonie tylko pogoda nam nie dopisuje. Ciekawe czy jakieś rybki do tabeli wpadną w lutym🎣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 22 godzin temu, Odys80 napisał: Płatek a czym malujesz? Do rysowania szczegółów polecam pisak kreślarski To były moje pierwsze malunki;p malowałem gąbką i wykałaczką;) rozejrzę się za tym pisakiem:) dzięki za info:) 7 godzin temu, peekol napisał: I super @Płatek88! Ja cieszę się podwójnie bo to takie pierwsze namacalne owoce warsztatów Dziękuję bardzo za te warsztaty:) super sprawa, nauczyć się robienia woblerów, jeszcze długa droga przede mną, zwłaszcza w malowaniu, ale się nie poddam:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 3 godziny temu, jacolan napisał: Dobra robota Płatek88. Jak Ci siądzie ryba na swojaka. Będzie radocha! A, potem dłubać? Czy jechać połowić? To i to staje się przyjemne Odys80 te pisaki mają(można) lać tusz w różnym kolorze? Zmienne końcówki różnych grubości ponoć są. Kiedy ta zima odejdzie? Ja gotowy do boju prawie tak samo jak Zawodowa Straż Pożarna. W 30 minut z psiaka nad wodę. O ile pogoda pozwoli. Sprzęt naszykowany w 100%. Zero tajemnic. To mój arsenał na wszesno-wiosenne łowy. Dzięki:) Twój arsenał jest zabójczy:) Myślę że znowu zrobi robotę w tym roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 8 Lutego 2017 Share Napisano 8 Lutego 2017 Zrobiłem jeszcze pod Ślęzę kilka raczków, może coś się na to skusi:-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Panowie, w okolicach Partynic, da sie połowić? czy zamarzniete? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 3 godziny temu, michalvcf napisał: Panowie, w okolicach Partynic, da sie połowić? czy zamarzniete? Szczerze powiem ze nie wiem ale patrząc na okolice stadionu gdzie woda prawie stojąca to sie da wiec okolice partynic raczej tez 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 10 Lutego 2017 Share Napisano 10 Lutego 2017 Miałem dziś przerwę w pracy więc zrobiłem rekonesans Ślęzy w okolicy Wałbrzyski 80% rzeki wolne od lodu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 Pierwszy dzien takiego ciepła nie mogłem sobie odpuścić. Przerzuciłem większość przynęt od gumek po woblery i nic 😜Ale widać już życie nad rzeką pierwsze owady zaczynają latać ale na wodzie cisza teraz będzie już tylko z górki woda przejrzysta troszkę mocniejszy nurt łabędzie czyszczą dno z zielska wiec dałem im spokój ale kaczek już mam dość 👿 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 15 Lutego 2017 Share Napisano 15 Lutego 2017 WABCO - N.Dwór Jak w nocy będą plusowe temperatury, to ruszy z kopyta. A woda, jak będzie miała około 6*C, to sezon rozpocznie się na całego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 Wałbrzyska - Partynice - Wysoka. W stronę Wysokiej już nie szedłem. Jak widać nie było po co. Może bliżej autostrady wygląda lepiej? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danek. Napisano 16 Lutego 2017 Share Napisano 16 Lutego 2017 3 godziny temu, jaceen napisał: W stronę Wysokiej już nie szedłem. Jak widać nie było po co. Może bliżej autostrady wygląda lepiej? No niestety Odcinki powyżej są całe zalodzone. Byłem dziś i sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Czas ruszyć towarzystwo 20-21.02.2017 Dwa wyjazdy w górne odcinki. Wczorajszy wypad napawał optymizmem. Woda podniesiona. Choć już się pomału klarowała. Pochodziłem troszkę i wychodziłem ładnego wymiarowego szczupaczka. Szkoda, że to nie maj. Dzisiaj łowiłem w trakcie przyboru wody. Trochę mnie dręczyło jedno pytanie. Po co tu przyjechałem? Warunki trudniejsze. Przynajmniej poszukałem sobie nowych miejsc na wiosenny wachlarz W ostatniej godzinie przed zmrokiem coś drgnęło. Najpierw na cofce szarpnęło mi szczytówką!!! Krótki hol i ryba spada. Mam nadzieję, że to był szczupak. Widziałem gruby brzuch pod powierzchnią, ale nie na tyle dobrze by być pewnym co do gatunku. I wracając już do auta zatrzymałem się na chwilę przy jednej burtce. W trzecim rzucie po wolnym zwijaniu jest strzał dość fajnie poczułem. Nowy kijaszek zapracował. Krótki hol i ryba na brzegu. No i otwieram tabelkę w LŚ 2017 Miara pokazała więcej. Ja wpisuję 30 pkt. Pozdrawiam! Pss. Szkoda, że imiennik nie mógł się ze mną zabrać. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danek. Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Brawo! tak czułem, że Jacek jako pierwszy rozpocznie sezon z punktami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Gratulacje za pierwsze punkty👍😀w mieście narazie cieniutko i woda błoto 🙁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 2 godziny temu, jacolan napisał: Szkoda, że imiennik nie mógł się ze mną zabrać. Imiennik 39,0*C ma na słupku. Trochę czasu, wody w Ślęzie upłynie, nim się zdecyduję wziąć wędkę. Gratulacje Jacku! Jak zwykle nie zawodzisz i dajesz mocny bodziec innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 19 minut temu, jaceen napisał: Imiennik 39,0*C ma na słupku. O rany! Trzymaj się chłopie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! A co do mojego wyjazdu to w ramach uzupełnienia dopowiem. Łowiłem tylko kajtkmi na główkach 1-3g, żyłka 0,14mm, kij 2,15 0-7g. A, jako ciekawostkę dodam. Żadnych spinek. Żyłka bezpośrednio do przynęty. Mam ochotę w piątek te zera pozamieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 21 Lutego 2017 Share Napisano 21 Lutego 2017 Gratulacje @jacolan . Ja dziś byłem w okolicy stadionu, woda wysoka brudna. Spotkałem 2 spławikowców . Na brzegach pełno łusek, naliczyłem ze 6 rybek. 3h bez kontaktu z rybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 Panowie jak wyglada woda? Jest szansa jutro wedkowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odys80 Napisano 24 Lutego 2017 Share Napisano 24 Lutego 2017 1 minutę temu, michalvcf napisał: Panowie jak wyglada woda? Jest szansa jutro wedkowac? Woda wylewa się z koryta, płynie syf. Info z dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi