Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak dziś było na rybach? Czerwiec 2011

Robal

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 296
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Wczoraj z bratem spławik i zywiec. Połapaliśmy trochę małych wzdręg i płoci. Brat miał więcej szczęścia- na ściąganą wzdręgę uderzył szczupak i zapiął się za same nożyczki :) Trochę było zabawy na cienkim zestawie przy zarośniętym brzegu ale udało się go wylądować.

Jedno branie na żywca ale przy zacięciu wyrwałem rybkę z pyska i nie zapiął się :(

Napisano

Gratuluje wszystkim łowcom ja niestety nie miałem czasu na rybki - końcówka licencjatu, ale na szczescie już koniec teraz sobie odbije :mrgreen:

Za to mój tata nie próźnował i połowił całkiem ładnych bolków, oto jeden z nich.

0000530.jpg

Rybka wypuszczona.

Napisano

Dzis wypad nad jeziorko w Gromadnie wlkp efekt 14 leszczy pomiedzy 30 a 40cm kilka płotek wszystko oczywiscie na grunt rybki skusiły sie na zapach pierniczka a na haczyku biały i czerwony robaczek powturka w poniedziałek

Napisano

dziara, gratulacje.

Ja właśnie wróciłem z północki, totalna cisza, wieczorkiem udało się złowić kilka płotek a tak to nic więcej. Kumplowi złamał się kij Shimano Catana 2,70m 5-20g podczas zacięcia płotki :mrgreen:

Pozdr

Napisano

wczoraj starorzecze Warty, bat, żywiec ... wynik 2 płotki (żywiec) lin 37cm, okoń 32cm ... generalnie szału nadal nie ma, 6h i 4 rybki :neutral:

Napisano

wczoraj wypad na 2 godzinna przechadzke nad bugiem ;d załozylem alege zerowke i zaczynam rzucac ;d za ktoryms razem uderzenie i cos mam na poczatku myslalem ze szczupak ale jednak to był okon skusił sie ;D okon miezyl 36 cm ;D ale sorki chłopaki nie moglem wrzucic zdjecia zeby wam go pokazac ;p

pozdro dla wszystkich ;]

Napisano

dziś na dzikiej Warcie od samego rańca 2 brania szczupaków z czego jeden na brzegu 70 cm :grin: i drugi podobny wyhaczył się przy samym brzegu podczas próby chwycenia go ręką :cry:eeb5e54d0a22415bmed.jpg

Napisano

a u mnie nie wiem co się rano plotkom stało - branie jedna po drugiej, im więcej kuku na haczyku (do 3 ziarenek, haczyk 8 ) tym mniejsza rybka :). Zawiesiły się też jakieś krąpie i krąpiki (z przewagą krąpików mniejszych). W ramach rozprostowania kręgosłupa, co jakieś pół godzinki do godzinki spacerek ze spinem (a w zasadzie to wbijanie się w trzciny po woblerki, które na skutek silnego wiatru nie chciały lądować w wodzie tylko w trzcinach lub grążelach) aczkolwiek 2 okonki się skusiły )jeden kolo 10 drugi ok 15) i coś się raz większego spięło (może większy okoń lub jakiś pistolecik). Generalnie miło zaskoczony byłem bo raniutko połowiłem pomimo że zaspałem (wędkować zacząłem ok 7). Rybki wróciły do wody by naskarżyć się rodzicom, którzy niewątpliwie powrócą złoić mi skórę za potomstwo. No i teraz czas wybrać się na wieczorne połowienie a jak wena najdzie to i nockę zawadzić. Uśmiech na twarzy mi się kreuje bo ostatnio na nocce ok 23:30 węgorzyca się zameldowała ok 60 cm wyciągnięta na przeponie 0,14 a kilka dni wcześniej ok 0:30 pan węgorz około 50, ładniej walczył ale byłem spokojniejszy bo na właściwej wędce za to przynętami w obydwu przypadkach były czerwone robaczki, kopane, nie za duże :)

Napisano

dziś tylko parę krąpi jedno branie na żywca wielkości ręki niezacięte i chyba dobra wiadomość bo w nęcone miejsce wchodzi większa ryba na haku nr 4 duże kolanko makaronu i branko przytopienie i ładne odprowadzenie spławika niestety w tym momencie coś przepłoszyło rybki aż drobnica poszła w górę i po branku .Od poniedziałku zaczną się konkretne rybki

Napisano

Dzisiaj krótki wypadzik na małą rzeczke, brań sporo ale rybki wielkością nie powalały ot takie wymiarki i mniejsze, jednak rzeczka piękna co wynagrodziło wielkość rybek.

1001448db.jpg

pysczek.jpg

Napisano

Witam wszystkich.

Spędziłem dzisiaj 2 godzinki na Szreniawie jednak bez większych sukcesów 5 pstrążków po ok 25cm.Rzeka piękna tylko strasznie trudny dostęp do wody o tej porze roku.

Napisano
Rzeka piękna tylko strasznie trudny dostęp do wody o tej porze roku

Dokładnie lekko nie ma.

Napisano

Dzisiaj kilka leszczy 50+, klenik 44cm, pare płotek 25-35cm, jazik i drobnica.

Leszcz z północki sprzed tygodnia 50+

15579541.jpg

I fotki z dzisiaj:

15727801.jpg 15727777.jpg

15727601.jpg 15728075.jpg15728103.jpg

15727875.jpg15728215.jpg15728231.jpg

15727849.jpg15727475.jpg

15727483.jpg15727525.jpg

Napisano

Starorzecze Odry. Małe zawody z kolegą zakończyły się wynikiem 5:5. Brania tylko na cykady i wirujące ogonki. Wszystkie rybki to okonki do 15cm.

Napisano

Dzisiaj od 18:30 do 21:00 czesanie Bobru,zero kontaktu z rybą,ani jednego brania.Jutro ruszam z rana :lol:

DAWID ty jesteś specem od pstrągów,powiedz w jakiej porze kropki najlepiej żerują?????

Napisano

Pavlo, teraz wcześnie rano i późno wieczorem, chociaż nie ma reguły, kiedy jest mocne słońce szukaj ryb pod bardzo zacienionymi miejscami, do tego musisz pamiętać że woda jest coraz cieplejsza i rybki zmieniły swoje stanowiska, chociaż duże pstrągi nie lubią już walczyć z silnym nurtem, jak teraz się nie uda czekaj do sierpnia , rybki będą zbierały siłe na tarło :twisted: Do tego teraz mam o wiele lepsze wyniki na muszke, ale wcale nie jest tak że nie biorą na spina.

Jak masz jakieś pytanka pisz jeszcze na priva, nie będziemy robić off-topu :smile:

Napisano

Dzis na Warcie bez ryby. Mialem dwa bardzo delikatne brania ale nie udalo sie zaciac w tempo : ) Ale to nic : ) Jutro tez jest dzien i troche czasu zeby go milo wykorzystac : )

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.