mk1977 Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Mam pytanie jak wygląda sytuacja w tej chwili między mostami. Byłem 2 tygodnie temu to woda nie płyneła tylko stała niestety i bardzo niski stan. Czy coś się zmieniło głownie chodzi mi o to czy płynie a jak tak to jak mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Byłem w niedzielę z kolegą koło mostu Chrobrego. Ogólnie poziom dość niski jednak zależy od czasu. Są momenty gdy woda przybiera i zaczyna płynąć. Tak samo płynie gdy opada. Ogólnie w niedzielę było widać wystające z wody kamienie przy brzegu, a w woderach można było odejść na 3m od mostu w głąb. Z rybek to się zahaczył tylko 1 okonek około 15cm więc póki co raczej nie ma co jeździć. Ostro pod mostem szalał bolek Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 , a w woderach można było odejść na 3m od mostu w głąb. Pozdrawiam. w woderach przy obecnym stanie mozesz przejsc ten kanal na luzie , ogolnie jest tam mas klenia bolka i innych brzan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Ale raczej nie pod mostem. Bo odszedłem trochę dalej to mi się ciepło zrobiło jak w dołek wpadłem. Chodzi Ci o wodery czy spodniobuty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 cały czas jest mowa o woderach , ktore akurat mi siegaja po klatę , na kanlae nie ma wiecej niz 1,5- no chyba ze sie trafi na dolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Gleam z tego co wiem to wodery są, że tak powiem do jaj a spodniobuty do klaty. Ja mam niestety wodery do jaj i nie przeszedłbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 ale macie problem .... lepiej powiedzcie czy da się tam coś teraz sensownie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Przeczytaj mój pierwszy post w tym temacie. To się dowiesz o ostatnich wynikach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 Przeczytałem i zakodowałem dodaj jeszcze czy spin czy spławik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1977 Napisano 1 Lipca 2011 Autor Share Napisano 1 Lipca 2011 Panowie pytanie było o uciąg między mostami swojczyckim a jagielońskimi i jakoś na 8 postów nikt mi nie odpowiedział czy stoi czy płynie. A łowię na spławik konkretnie na tyczkę to raczej mało pomocne jest mi opowiadanie czy da się przejść w woderach:) Ale całe szczęście popadało czyli raczej będzie płynąć oby tylko teraz nie za mocno. Nadal mile widziane info jak wygląda sprawa z uciągiem i czy po wczorajszych i dzisiejszych deszczach da się zauważyć przybór i jak duży. Wybieram się w niedzielę, a ze mam 70 km do Wrocławia będę wdzięczny za aktualne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 1 Lipca 2011 Share Napisano 1 Lipca 2011 @Arbiter Ja tylko spinning. @mk1977 Pisałem. Zależy od momentu. Jak woda przybiera lub opada to zaczyna płynąć. Momentami dość szybko. Ale więcej czasu stoi i nie płynie. Ale tak było w ostatnią niedzielę. Nie wiem jak jest teraz bo musiałbym jechać całe miasto tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 wczoraj woda zapierniczała jak mały motorek do tego masa syfu w postaci traw ,gałezi ikrzaków nie szło lowic z gruntu ściągało ciężarek 100g i masa syfu łapała zyłka , woda podniosła sie jakieś 15-20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mieszczuch Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 To dobrze, że nie pojechałem wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1977 Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 co sie dzieje obecnie na kanale powodziowym bierze coś jaki poziom wody i uciag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freut Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 wiem tylko ze woda spadła tak że widać kamienie przy brzegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Nic nie bierze jest posucha totalna szkoda wrzucać cokolwiek do wody. Aha w pakiecie są komary za darmo oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1977 Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 dzieki a jak z uciagiem płynie czy stoi kompletnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Wczoraj o 22-ej (poniedziałek) zatrzymałem się przy Jagiellońskich, woda była wysoka i mocno ciągnęło. Jak ktoś nie trawi tam takiej wody, nie połapie. Do rana mogło się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arbiter Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Na Jagiellońskich jak mocno ciągnie to bardzo ciężko się łowi ale wtedy padają największe sztuki... więc coś za coś. Tylko uwaga na wysoką wodę bo łatwo wpaść do wody bo podmywa brzegi od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Poniedziałek bardzo duży uciąg i wysoki poziom, wczoraj taki sam poziom ale już mniejszy uciąg, dziś wiatr i była lekka fala przy mostach jagielońskich. Poziom cały czas ten sam czyli wysoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1977 Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 czyli co dzisiaj juz stało nie płyneło ?? wybieram się w sobote to mile widziane aktualne informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iaross Napisano 15 Września 2011 Share Napisano 15 Września 2011 czyli co dzisiaj juz stało nie płyneło ?? wybieram się w sobote to mile widziane aktualne informacje Prawdopodobnie tam będę jutro wieczorem to napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1977 Napisano 16 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2012 jak sytuacja na powodziowym między mostami jaki uciąg i stan wody? Da sie juz łowić na tyczkę ? Jak z ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycholex Napisano 22 Sierpnia 2012 Share Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum wiec jakby coś to od razu przepraszam jesli cos gdzieś źle wpiszę. Malo tu wpisów z ostatniego czasu. Czy obecnie jest szansa na polowy w rejonie kanału powodziowego. Mam na mysli dokładnie odcinek między Mosem Swojczyckim a ul.Brucknera. Jesli ktoś z Was tam łowił moze pokusilibyście się o krótka charakterystykę tego miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 30 Października 2012 Share Napisano 30 Października 2012 Witam, moze cos ktoś nowego napisać o tym odcinku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi