Skocz do zawartości
Dragon

wrocław kanał powodziowy most swojczycki mosty jagielonskie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie jak wygląda sytuacja w tej chwili między mostami. Byłem 2 tygodnie temu to woda nie płyneła tylko stała niestety i bardzo niski stan. Czy coś się zmieniło głownie chodzi mi o to czy płynie a jak tak to jak mocno.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Byłem w niedzielę z kolegą koło mostu Chrobrego. Ogólnie poziom dość niski jednak zależy od czasu. Są momenty gdy woda przybiera i zaczyna płynąć. Tak samo płynie gdy opada. Ogólnie w niedzielę było widać wystające z wody kamienie przy brzegu, a w woderach można było odejść na 3m od mostu w głąb. Z rybek to się zahaczył tylko 1 okonek około 15cm więc póki co raczej nie ma co jeździć. Ostro pod mostem szalał bolek

Pozdrawiam.

Napisano
, a w woderach można było odejść na 3m od mostu w głąb.

Pozdrawiam.

w woderach przy obecnym stanie mozesz przejsc ten kanal na luzie , ogolnie jest tam mas klenia bolka i innych brzan

Napisano

cały czas jest mowa o woderach , ktore akurat mi siegaja po klatę , na kanlae nie ma wiecej niz 1,5- no chyba ze sie trafi na dolek

Napisano

Panowie pytanie było o uciąg między mostami swojczyckim a jagielońskimi i jakoś na 8 postów nikt mi nie odpowiedział czy stoi czy płynie. A łowię na spławik konkretnie na tyczkę to raczej mało pomocne jest mi opowiadanie czy da się przejść w woderach:) Ale całe szczęście popadało czyli raczej będzie płynąć oby tylko teraz nie za mocno. Nadal mile widziane info jak wygląda sprawa z uciągiem i czy po wczorajszych i dzisiejszych deszczach da się zauważyć przybór i jak duży. Wybieram się w niedzielę, a ze mam 70 km do Wrocławia będę wdzięczny za aktualne informacje

Napisano

@Arbiter

Ja tylko spinning.

@mk1977

Pisałem. Zależy od momentu. Jak woda przybiera lub opada to zaczyna płynąć. Momentami dość szybko. Ale więcej czasu stoi i nie płynie. Ale tak było w ostatnią niedzielę. Nie wiem jak jest teraz bo musiałbym jechać całe miasto tam.

Napisano

wczoraj woda zapierniczała jak mały motorek do tego masa syfu w postaci traw ,gałezi ikrzaków nie szło lowic z gruntu ściągało ciężarek 100g i masa syfu łapała zyłka , woda podniosła sie jakieś 15-20 cm

• 2 months later...
Napisano

Wczoraj o 22-ej (poniedziałek) zatrzymałem się przy Jagiellońskich, woda była wysoka i mocno ciągnęło. Jak ktoś nie trawi tam takiej wody, nie połapie. Do rana mogło się zmienić.

Napisano

Na Jagiellońskich jak mocno ciągnie to bardzo ciężko się łowi ale wtedy padają największe sztuki... więc coś za coś. Tylko uwaga na wysoką wodę bo łatwo wpaść do wody bo podmywa brzegi od dołu.

Napisano

Poniedziałek bardzo duży uciąg i wysoki poziom, wczoraj taki sam poziom ale już mniejszy uciąg, dziś wiatr i była lekka fala przy mostach jagielońskich. Poziom cały czas ten sam czyli wysoki.

Napisano
czyli co dzisiaj juz stało nie płyneło ?? wybieram się w sobote to mile widziane aktualne informacje

Prawdopodobnie tam będę jutro wieczorem to napiszę co i jak.

• 7 months later...
  • 4 months later...
Napisano

Witam.

Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum wiec jakby coś to od razu przepraszam jesli cos gdzieś źle wpiszę. Malo tu wpisów z ostatniego czasu. Czy obecnie jest szansa na polowy w rejonie kanału powodziowego. Mam na mysli dokładnie odcinek między Mosem Swojczyckim a ul.Brucknera. Jesli ktoś z Was tam łowił moze pokusilibyście się o krótka charakterystykę tego miejsca.

Pozdrawiam

• 2 months later...