Piniu81 Napisano 16 Stycznia 2014 Share Napisano 16 Stycznia 2014 A jak by był lód i byś wędkował np na jakąś blaszkę pod lodową !!! czy to też by koledzy wędkarze postrzegali jako nie etyczne ??? takie głupie pisanie o etyczności różniące się tym,że tu machasz kijem z za siebie,a tam góra dół. Pewnie,że wolno tylko etyczności bym szukał w wędkowaniu lekkim spinem, a nie ciężkim gnomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 17 Stycznia 2014 Share Napisano 17 Stycznia 2014 Dzięki. Nie byłem pewny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Dzisiaj na PIV 3 garbusy z pod lodu oczywiście wróciły do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Co to znaczy garbusy ?? Ile lodu było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 Panowie, spójrzcie na temat Stowarzyszenie Przeczyce i Pogoria. Zależy mi na współpracy z jak największą ilością kolegów z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWIDDD Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 pisałem do Ciebie ale cisza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszek Napisano 26 Stycznia 2014 Share Napisano 26 Stycznia 2014 pisałem do Ciebie ale cisza .... kurde, przepraszam , przeoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Co to znaczy garbusy ?? Ile lodu było ? Garbus to okoń potocznie, lodu 11cm. lecz nie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Mariusz Garbus kojarzy się z dużym okoniem. Powyżej 40 cm. Na pewno łowiłeś Garbusy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 Ja tak nazywam wszystkie okonie duże i małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 27 Stycznia 2014 Share Napisano 27 Stycznia 2014 No to źle nazywasz, wiesz o tym, że przy takim mrozie przeżywają ryby tylko wypinane w wodzie, bo inaczej skrzela błyskawicznie im trafia szlag ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reallyman Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Ten znowu swoje. Nie łówmy już ryb nigdy bo skrzela, bo łuski, bo zimno, bo ciepło, ... . Siedźmy w domach i grajmy w Let's fish. Chore to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 Znowu nie zrozumiałeś - przy łowieniu ryb też trzeba myśleć. Wypuszczać trupa nie ma sensu, albo wcale nie łowić, albo robić to jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 28 Stycznia 2014 Share Napisano 28 Stycznia 2014 bonk co ty za brednie opowiadasz?? jakie skrzela ?? Jeśli już coś, to pęcherz pławny (okonie, sandacze,..) mają zamknięty pęcherz i przy szybkim wyciągnięciu ich z dużej głębokości na powierzchnie pęcherz znacznie zwiększa swoją objętość (czasem zbyt mocno), ale to wcale nie znaczy że ryba zdechnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Teraz widać poziom polskich wędkarzy, nie dość, że nie mają pojęcia, to jeszcze wymyślają własne teorie . http://www.mikado.pl/nakrapiana-inauguracja/ " zbyt długie przetrzymywanie ryb na mrozie może powodować obmarzanie silnie ukrwionych listków skrzelowych, co może skutkować śmiercią naszej zdobyczy." http://www.fishing.org.pl/f17/wedkowanie-podlodowe-222/index3.html "Najdelikatniejszym narządem ryb są ich skrzela, co się z nimi stało po wyciągnięciu z plus kilku stopni do minus kilku ba nawet te które stykają się z lodem to co najmniej zaliczyły kilkanaście stopni i nie ma znaczenia, że na kilkanaście sekund. Rybki na bank zdechły później w wodzie mimo, że niby pełne życia odpłynęły." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Łowienie podlodowe nie jest zabronione ani karalne. Prawdziwa tragedia podlodowa jest wtedy gdy czyta się cos takiego o kłusowi http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?t=833&postdays=0&postorder=asc&start=0 a sami wiemy że na naszych wszystkich Pogoriach takich bandytów zaropkowiczów itp jest spora plaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kingu Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 bonk, jako dowód swoich teorii przywołujesz czyjeś wpisy na forum... Nikt nie udowodnił że ryba wyciągnięta z przerębla, szybko odhaczona i wypuszczona umiera. Jeśli natomiast masz takie informacje np. od ichtiologa, to proszę o przesłanie- chętnie przestudiuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rimmon Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 bonk w większości swoich postów się kogoś czepia,to już taki upierdliwy typ człowieka widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmirek5 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 witam Koledzy pomóżcie mi namierzyć człowieka który jesienią tamtego roku ogłaszał się na tablicy że ma do sprzedania łódz kabinową . gosciu pisał ze zacumowana jest na pogori . nie jestem pewien ale to chyba był orion. jeżeli ktoś coś wie to proszę mu przekazać mój nr.tel 668 150 127 szięki mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 29 Stycznia 2014 Share Napisano 29 Stycznia 2014 Polecam odwiedzić przystań w Ratanicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Proszę o informacje ile lodu jest w cm. na PIII i PII oraz czy są miejsca całkowicie wytopione bez lodu... Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 12 Lutego 2014 Share Napisano 12 Lutego 2014 Doszły mnie słuchy że na PII wandale ciężkim sprzętem zniszczyli śluzę odpływową na PIII. A tu kolejny skandal na PIII. http://www.wiadomoscizaglebia.pl/archiwum_w_regionie/tag/2/strona/0/artykul/2032.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bonk Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 Coraz mniej lodu, w sobote chyba bedzie juz mozna posiedziec ze splawiczkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 18 Lutego 2014 Share Napisano 18 Lutego 2014 No też tak myślę że sobota będzie na PIII. Dzisiaj miałem drugi raz w tym roku kontrolę ciekawy rok w zeszłym żadnej nie zaliczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 11 Marca 2014 Share Napisano 11 Marca 2014 Byłem wczoraj na PIII wędkować na grunt, zdziwiłem się ogromnie ryby brały w miarę złapane okonie, leszcze oraz karasie są już w tarle widać to po zmianie ubarwienia brzusznego. Wszystkie wróciły z powrotem do wody. Pogoda oszalała no i ryby tez przyspieszyły co nie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi