Nightwalker Napisano 23 Października 2013 Share Napisano 23 Października 2013 No to już mam odpowiedz o co tak na prawdę chodzi. Nie wiem jak inni - ja tam poczekam do lutego. Apropo Raby. Łowił ktoś może przy ujściu Raby ? Pytam ponieważ chciał bym jeszcze w tym roku po brodzić troszkę i poszukać rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Wróciłem właśnie Chełma i pomimo pięknej wody, tysiące owadów nad wodą i nawet brania nie miałem...co z tym kleniem ?? Nie widać spławiającej się ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 A może warto zajrzeć za kleniem do miejscowości Uście Solne http://mapy.eholiday.pl/mapa-uscie_solne-szczurowa-brzesko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Esioslaw Napisano 24 Kwietnia 2014 Share Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam byłem ostatnio na Uściu Solnym z duża nadzieją , natrafiłem na tarło klenia lecz ryby nie dało się skusić do brania żadną przynętą bo każda została odprowadzona tak jakby ryba nie żerowała za to ciekawe widowisko było jak piękne klenie 50 wyskakiwały ponad powierzchnie wody z impetem Stan Raby Bardzo niski, na samym Uściu brak aktywności ryb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Nie orientuje się ktoś jaka woda na Rabie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Ponoć jest w miarę czysta. Wybierasz sie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 5 Lipca 2014 Share Napisano 5 Lipca 2014 Ja też się jutro tam wybieram z muchówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Woda brudna, i nic nie skubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 ano nic ... faktycznie woda nie jest czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 6 Lipca 2014 Share Napisano 6 Lipca 2014 Własnie miałem jechać dziś, ale jednak skończyło się piknikowo na Przylasku. W sumie widząc co piszecie to chyba dobrze wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Ma ktoś informacje jaka woda aktualnie na Rabie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Poniżej bochni podniesiona lekko i mętna. Nie jest to kawka z mlekiem ale łowienie może być utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 19 Lipca 2014 Share Napisano 19 Lipca 2014 Poniżej bochni podniesiona lekko i mętna. Nie jest to kawka z mlekiem ale łowienie może być utrudnione. Dzięki za info. Czyli na suchą raczej dalej nie połowie.... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Novilek Napisano 1 Sierpnia 2014 Share Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam, Z wielką chęcią chciałem spróbować połowić na Rabie, ale nie znam dokładnie poszczególnych odcinków rzeki. Które miejsca/miejscowości polecacie do metody gruntowej? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Orientuje się ktoś jaka woda na rabie poniżej Gdowa?? Da się popływać i połowić - czy totalny syf?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 2 Sierpnia 2014 Share Napisano 2 Sierpnia 2014 Przy ujściu Stradomki mocno podniesiona i kawa z mlekiem. Trochę lepiej wygląda Stradomka, też podniesiona z tendencją do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 3 Sierpnia 2014 Share Napisano 3 Sierpnia 2014 yoruus, Dzięki. Czyli nadal muszę odłożyć muchówkę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Czy ktoś wie jak wygląda woda na Rabie (kolor i stan)? - chodzi mi o nizinny odcinek od stradomki w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
susto Napisano 5 Września 2014 Share Napisano 5 Września 2014 Przejeżdżałem w środę przez most w Łężkowicach to było jej bliżej koloru zielonego niż kawowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 6 Września 2014 Share Napisano 6 Września 2014 Dzięki. Byłem dzisiaj rano i woda lekko podwyższona i lekko trącona. Wydawało mi się że będzie idealnie ale nie brały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 23 Sierpnia 2015 Share Napisano 23 Sierpnia 2015 Koledzy mam pytanko, był ktoś z was w tym roku na rabie wędkować? Nie byłem tam dobre 5 lat i w nie długim czasie chciałbym się wybrać bo chwilowo mam dość jeżdżenia na Wisłę, tylko że kompletnie nie wiem ani jaki odcinek odwiedzić ani czy jest poco. Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi czyli jaki odcinek warto odwiedzić i jaką metodą łowić oraz jakie rybki można tam trafić oraz czy da się coś połapać na spining. Dziękuję z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pajonk Napisano 24 Sierpnia 2015 Share Napisano 24 Sierpnia 2015 Koledzy mam pytanko, był ktoś z was w tym roku na rabie wędkować? Nie byłem tam dobre 5 lat i w nie długim czasie chciałbym się wybrać bo chwilowo mam dość jeżdżenia na Wisłę, tylko że kompletnie nie wiem ani jaki odcinek odwiedzić ani czy jest poco.Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi czyli jaki odcinek warto odwiedzić i jaką metodą łowić oraz jakie rybki można tam trafić oraz czy da się coś połapać na spining. Dziękuję z góry. Podepnę się, bo sam chciałem na dniach Rabę z lekkim spinningiem odwiedzić. Kiedyś jeździłem poniżej Cikowic, były piękne brzany, świnki i masa klenia. Jak to teraz wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 27 Sierpnia 2015 Share Napisano 27 Sierpnia 2015 KrzysiekG, Z tego co widziałem w GP ostatnio byłeś na rabie i nawet połowiłeś, ja i kolega wyżej będziemy wdzięczni za kròtką relacje i może jakieś drobne wskazówki bo weekend tuż tuż a kompletnie w ciemno bez znajomości rzeki nie wiem czy jest sens jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarekR Napisano 1 Września 2015 Share Napisano 1 Września 2015 Koledzy łowił ktoś z Was na Rabie poniżej Bochni bliżej Gawłówka i Mikluszowic? Może ktoś udzielić mi wskazówek na jaką rybę się tam nastawić, jaka metoda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekG Napisano 7 Września 2015 Share Napisano 7 Września 2015 Witam, sorki ze dopiero teraz ale wróciłem z urlopu. Co można powiedzieć o Rabie... tak w skrócie to nie jest już ta rzeka co kiedyś z ogromną ilością kleni... świnek... brzan.... ryby trzeba wychodzić wypatrzeć i wyczekać. Przynajmniej w moim odczuciu tak to wygląda. Zresztą co roku jest w tych samych miejscach inaczej. W tamtym roku w jednym miejscu łowiłem potoki na muchę teraz ani jednego nie wyjąłem. Rybki z GP może i łanie wyglądają tak w kupie.... ale jak rozłożyć na wyprawy to na przykład 8 godzin machania i 2 klenie.... więc tak już pięknie nie jest. Ogólnie łowię od mostu w Gdowie aż po Krzyżanowice (zaraz za Bochnią). pajonk, lekki spinning jak najbardziej... i kleń i okoń i potok, trafiają się szczupłe... ale teraz to tylko poniżej ujścia Stradomki, gdyż na naszych krakowski górskich już obowiązuje zakaz spinningowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi