miron Napisano 27 Lipca 2006 Share Napisano 27 Lipca 2006 powtarzam temat ale chcę pilnie się czegoś dowiedzieć o rybacz z tamtąd i metodach ---jeżeli nikt nic nie powie to cóż będę łowił sam według swojego pomysłu i doświadczenia dzięki mam nadzieję na odpowiedzi czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 Jeśli chodzi o Bornholm to wiem tylko, że można tam dopłynąć z Darłówka statkiem Lady Assa za 150 zł w obie strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1rawit Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Witam. Mam zamiar w marcu płynąć na Bornholm na dorsze. Czy to dobry okres? Proszę o opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Czy przy Bornholmie to nie wiem, ale ogólnie na dorsza dobry. Luty- Kwiecień to chyba najlepsza pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 na dorsza kazda pora jest dobra , jak sie lubi lowic. efekty rozne ale wrazenia bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 osobiście po raz pierwszy na dorszach na Bornholmie byłem wiosną tego roku. rejs oczywiście droższy, ale wrażenia są o niebo lepsze. 40 szt dziennie to żaden wyczyn, a jak szyper trafi na większe to 5,6 kg to normalka. Dokładnie za 6 dni płynę na 3 dniowy rejs na Bornholm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral28 Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Qba-Zgorzelec, i jak było? Jakim kutrem płynąłeś?? Napisz coś bo sam się chcę wybrać w taki rejs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 spokojnie moj znajomy jak poplynol na dwa dni na borholm to wrucil po pieciu,pogoda go uziemnila.oczywiscie na koszt armatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 skoro obiecałem, że napiszę to właśnie to czynię. Miały być 3 dni były 2 pierwszego bryndza -4 szt. drugiego się rozwiało i w nocy uciekaliśmy z Bornholmu pod Kołobrzeg - tam 15 szt. Szkoda gadać, choć winy szypra nie było. Starał się jak mógł, ale warunki nie pozwoliły na prawdziwą wędkarską ucztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 20 Listopada 2009 Share Napisano 20 Listopada 2009 moze cos wiecej , czym plyneles i jak cenowo to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 jednostka nazywa się Perseus, wychodzi z Kołobrzegu. Obsługa w porządku (szczególne podziękowania z mojej strony dla szypra Ryśka i bosmana Krzyśka). 3-dniowy rejs koszt 750 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 dzieki za info.cenowo wychodzi tak samo jak u wiekrzosci ,ja za 2 dni placilem 500 zl a jak oceniasz socjal i wyzywienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 wyrzywienie w porządku, na upartego cały czas jest coś do jedzenia, jak nie ciepły posiłek to kanapki z wędliną, ogórkiem i pomidorem. Natomiast socjal też w porządku - wygodne i dobrze rozmieszczone koje, c.o. pod pokładem i wygodny stół, a na około ławki. Obsługa jednak to główny atut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianK Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 wiem juz wszystko. dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaman01 Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Witam nigdy jeszcze nie łapałem na bałtyku ale w styczniu chcę to zmienić . Chętnie przyłącze sie do jakiejś wyprawy jedno lub kilku dniowej . Pozdrawiam wszystkich morskich wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 morscy wędkarze pozdrawiają również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Z. Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Witam Wiosną chce wypłynąć statkiem NUREK w Kołobrzegu na weekendową wyprawę na dorsza na Bornholm. Przyznam szczerze, że za bardzo nie wiem w jakim okresie popłynąć najlepiej i czym rózni się na przykład taka wyprawa od zwyczajowego dziennego rejsu po polskim Bałtyku? Do tej pory pływałem na Nurku tylko na wyprawy 12to godzinne a teraz mam ochotę zaszaleć Armator Nurka mówi że zaczyna tam pływać od wiosny jednak nie wiem czy zdecydować się na termin wiosenny czy letni. Będę wdzięczny za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slowik Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 zdecydować się na termin wiosenny czy letni. Z mojego doświadczenia wiosna jest lepszym okresem na dorsze niż lato ponieważ ryba ta jest przed tarłem i bierze zdecydowanie lepiej,a latem jak trafisz na okres tarła to może być ciężko połowić W sezonie 2009 trafiłem na taki dzień że dorsze brały ok 25metrów nad dnem ponieważ były na tarle i wtedy pływają najczęściej w toni więc wystarczyło tylko opuszczać powoli pilkera i w pół wody następowało branie Kolejna rzecz z złowionymi rybami w lecie,jest je gorzej przechować niż wiosną a jeszcze trzeba je dowieść na Śląsk Proponuje wiosnę a najlepiej początek kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba-Zgorzelec Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 termin wiosenny czy letni zdecydowanie wiosenny, pogoda wiosną może spłatać psikusa, ale na to nikt nie ma wpływu, w lecie za to jak trafisz na flautę to może być słabo. Jeszcze raz polecam wiosnę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Z. Napisano 19 Stycznia 2010 Share Napisano 19 Stycznia 2010 Dzięki za te cenne rady w takim razie oby do wiosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek73 Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Wędkuje na morzu kilka razy w roku od 17lat zdecydowanie polecam terminy luty-kwiecień i wrzesień - listopad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość mroweczka177 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Ja się również zgadzam z Darkiem, również polecam luty-kwiecień i jesień chodź najlepsze rekordy padały mi własnię na przełomie luty-marzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juby Napisano 23 Października 2012 Share Napisano 23 Października 2012 Czy można prosic o pomoc w wyborze kutra? Ostatnio nie miałem szczęścia do kutra i nie chce przeżyć czegoś takiego raz jeszcze. Na ile dni płynąć? z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Stycznia 2013 Share Napisano 8 Stycznia 2013 W tym roku planuję wyjazd na Bornholm. Czy macie jakieś sprawdzone jednostki? Na dziś jednym z kandydatów jest M/Y Doktor Lubecki http://wyprawy-morskie.pl/nurkowanie-morskie/oferta Macie jakieś doświadczenia z tym kutrem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 9 Stycznia 2013 Share Napisano 9 Stycznia 2013 tomek1 a ja zaproponuje Tobie kuter ZENIT z Kołobrzegu, powiem krótko, co niektórzy to w domach tak nie mają jeśli chodzi o socjal, a z rybą to wiadomo, że to siła wyższa pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi