Robal Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Ja sobie dziś zrobiłem małe tournee szczupakowe, zaczęliśmy z kumplem o 7 od stawów na północy Poznania - totalna cisza, o ok. 12 przemieściłem się na południe Poznania, gdzie próbowałem coś wydłubać w porcie na Starołęce, zaliczyłem 2 brania na żywca, ale nie do zacięcia... Napotkani wędkarze też bez ryb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Ostatnie 4 wyjazdy z kumplem nad Warte na tyczkę zakończone około 10 jaziami + masa płotek do 0,5kg i ładnych krąpi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzisiaj 8 godzin chodziłem z żywcem na Warcie i tylko wiewiórke widziałem Albo jest za ciepło albo za niski stan wody ze szczupak nie chce zerowac. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Dzisiejszy wypad nad Nide 5szt. tarponów (czyt. szczupaczki) 30+ i jeden okoń 27cm, znajomy 3 szt. tarponów też 30+ i jeden garbus 25cm. Poza tym pogoda była piękna no i to świeże powietrze mmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 Pogoda świetna a z braniami lipa. Uwiesił sie taki na 45cm ale jest jesień i marzyłem o większych okazach w moim 1 sezonie spinningowym ;/ Tej jesieni nie miałem kontaktu z wymiarowym szczupakiem jeszcze a liczyłem na życiówke... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 dzisiaj w koncu akcja,3 godzinki na zywca na okolicznym duzym stawie,na oko metr sie uwiesil(szczupak),przy brzegu odjazd i sie wypial....no ku*** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojass Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 3 godzinki ponownie na Wiśle, tym razem inna, nieznana miejscówka. Sporo zaczepów, kilka gum i wolframów w wodzie i po raz kolejny bez ryby. 2 kolegów podobnie, coś nie idzie w tym roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk1983 Napisano 5 Listopada 2011 Share Napisano 5 Listopada 2011 dzis zywiec nad warta bo spinning odpada za duzo lisc plywa i na 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neyson Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 U mnie wczoraj też lipton.. zawiodły nawet najlepsze gumy.. nie wiem co z tą rybą się dzieje.. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Wczoraj na 3 żywcówki (2osoby) jedno branie na 20cm płotke (podejrzewam sandacza bo po około 30s puścił) dzisiaj lepiej szczupak 58cm, 1,20 kg na 5cm karaska. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Dziś lipa Ja jeden okonek na gumę która była połową jego wielkości. Oprócz tego mały sumik. Kolega z łódki na zero. Niestety byliśmy świadkami jak goście złapali suma około metra max i z łódki go nie wypuścili. Podpłynęliśmy zwróciliśmy uwagę jednak ze względu na brak jakiejkolwiek reakcji sprawę zgłosiliśmy do koła. Prawdopodobnie będą mieli kontrolę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Tak .jak zdażą przyjechać i ich dorwać.U mie 3 sandaczyki około 35 cm .łeb w łeb jak blizniaki.jedno piekne walnięcie ,przyciecie ,siedzi i piękny odjazd i jeszcze piekniejsze zejście .Dzionek zaliczam do udanych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 4 godziny biczowania wody od 14. Odra, Parnica i Regalica. Wszędzie to samo. Sandałki w rozmiarze 40 jakby z jednego rocznika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Niestety byliśmy świadkami jak goście złapali suma około metra max i z łódki go nie wypuścili. Podpłynęliśmy zwróciliśmy uwagę jednak ze względu na brak jakiejkolwiek reakcji sprawę zgłosiliśmy do koła. A to sum ma u was podniesiony wymiar, wcześniej okres ochronny czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbee Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 okres ochronny: w rzece Odrze od ujścia rzeki Warty do granicy z wodami morskimi od 1 marca do 31 maja w pozostałych wodach od 1 listopada do 30 czerwca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Niestety byliśmy świadkami jak goście złapali suma około metra max i z łódki go nie wypuścili. Podpłynęliśmy zwróciliśmy uwagę jednak ze względu na brak jakiejkolwiek reakcji sprawę zgłosiliśmy do koła. A to sum ma u was podniesiony wymiar, wcześniej okres ochronny czy coś? A przepisy zna? Kolega wyżej już wyjaśnił. Sum u nas ma amory a u was stosują antykoncepcję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czopers Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 Pogoria III z brzegu, jeden szczupiec niewymiarowy ok 40. Woda biczowana przez ok. 5 h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert_R Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Dwa wypady: piątek 4 i niedziela 6 listopada zakończona niepowodzeniem. Rzeka Wieprz na Lubelszczyźnie, godziny połowu 14:00-18:00. Cel - sandacz. Metoda - spining, grunt + filet. Totalnie zerowy kontakt z sandaczem, żadnego brania ani piknięcia. Jedynie szczęście to szczupak 52 cm na spining, gdzie z racji połowu sandacza nie użyłem przyponu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 9 Listopada 2011 Share Napisano 9 Listopada 2011 Kilka godzin na wodzie i trzy rybki, szczupak ,sandacz i sum - niestety wszystko bez wymiaru. 60 cm sumek podniósł trochę ciśnienie, już myślałem że mam na kiju ładnego sandacza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kompasiak12 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wczorajsze pływanie bardzo udane. Udalo sie złowić 2 piekne szczupaki, 1 malego sumika i kilka pstrykniec. Szczupaki: 80cm(mój) i 95cm(kolega) Sumik: 50cm(mój) Rybki po zmierzeniu zostały wypuszczone. Fotki po sezonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Jezioro Rozgwiazda, casting z łodzi. Uwiesił się tylko szczupaczek 45cm, na slidera 10cm, w kolorze real perch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 kompasiak12, gratulacje szczupłych Że mi się takie nie wieszają P.S Liczę na to że może jutro Warta coś da połapać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chomik Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wczorajsze pływanie bardzo udane. Udalo sie złowić 2 piekne szczupaki, 1 malego sumika i kilka pstrykniec.Szczupaki: 80cm(mój) i 95cm(kolega) Sumik: 50cm(mój) Rybki po zmierzeniu zostały wypuszczone. Fotki po sezonie. Może trochę więcej szczegółów-metoda połowu, przynęta, opis tego co pod wodą... Nie chcę znać waszej miejscówki ale przenieść wasze sukcesy nad swoją rzekę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martines Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Dzisiejszy zed 53 cm Zdjęcie jak zwykle nie najlepszej jakości. Pod ręka tylko telefon, sam na łodzi i do tego straszne mleko takie, że drugiego brzegu nie było widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk1983 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 dziara, robal jak tam wyniki w poznaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi